اداره توسعه بینالمللی آمریکا گزارش داد با وجود افزایش مصرف، تولید گندم در افغانستان نسبت به سال گذشته 5 درصد کاهش داشته است.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 27 تیر 1394ساعت انتشار : 17:32:19به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس به نقل از سایت یوساید، این سازمان طی گزارشی با اشاره به اینکه احتمالاً تولید محصولات گندم افغانستان تا پایان سال 2015 به 5 دهم میلیون تن میرسد، نوشت: این میزان تولید نسبت به سال گذشته 5 درصد کاهش یافته است.
این گزارش ضمن بیان این مطلب که میانگین تولید محصولات گندم در افغانستان طی پنج سال گذشته 4/26 میلیون تن بوده، میافزاید: افغانستان 2/55 میلیون هکتار زمین کشت گندم دارد و تنها 10 هزار هکتار از این مناطق سال گذشته به زیر کشت رفته است.
یوساید در گزارش خود تأکید کرد: بخش زیادی از محصولات گندم در افغانستان در ولایتهای شمالی این کشور کشت میشود.
گندم عمدهترین محصول کشاورزی افغانستان است و آرد مورد نیاز برای پخت نان، یکی از قوتهای غالب مردم این کشور را، تامین میکند.
بر اساس تحقیقات «مری لوئیس کیلفورد» که در کتاب «افغانستان، سرزمین و مردم» منتشر شده است، ذرت، جو، برنج، چغندر قند، و نیشکر و پنبه، مهمترین محصولات دیگر کشاورزی در افغانستان هستند که کماکان در حدی فراتر از مصرف داخلی تولید میشود و بخشی از صادرات این کشور را تشکیل می دهند، گرچه در سالهای اخیر میزان نیاز داخلی به این محصول سریعاً در حال افزایش بوده است.
نظام زمین داری و یا کشاورزی در افغانستان اساساً به صورت خرده مالکی است که در آن یا خود مالک در زمینش کار میکند و یا آن را در مقابل دریافت سهمی از محصول به دیگری اجاره میدهد.
اما با این همه، صدها هزار نفر از کشاورزان کشور زندگی خود را از کار بر روی املاک کوچکی که مال خود آنان است یا با استفاده از پروژههای جدید آبیاری و آبرسانی که به تازگی دایر شده است، میگذرانند.
بسیاری از کشاورزان افغانستان هنوز هم از شیوههای کشت و زرع ابتدایی استفاده میکنند که از هزاران سال پیش تا کنون در شرق معمول بوده است.
آژانس آمریکایی توسعه بین المللی (USAID)، در سال 1961 و در دوران ریاست جمهوری «جان اف کندی» به منظور کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای جهان ایجاد شد.
این آژانس امکاناتی را برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و ارائه کمکهای بشر دوستانه در سراسر جهان در راستای حمایت ازاهداف سیاست خارجی ایالات متحده فراهم میکند.
انتهای پیام