بهترین روش برای جلوگیری از حشرهزدگی حبوبات و خشکبار
به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، با نگهداری حبوبات و خشکبار در محیط فریزر میتوان سبب نابودی حشرات و غیرفعال شدن لارو و تخم این حشرات شد. اما اگر محصول پس از مدتی از محیط فریزر خارج شود، احتمال فعالیت مجدد لارو و تخم حشرات در شرایط مساعد محیطی و حشره زدگی مجدد محصول دور از ذهن نیست. دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی میگوید: اگر حبوبات و خشکبار دچار لارو زدگی و حشره زدگی شدید شوند و عملا نتوان این آفات و تخمها را از محصول جدا کرد باید محصول را دور ریخت چراکه میزان آفت زدگی در حدی است که به احتمال زیاد به کیفیت و ارزش تغذیه ای محصول نیز صدمه زده است. البته شاید بتوان برای جدا کردن حشرات و لاروها، محصول را درون الکهای ریز با آب شستشو داد و سپس در معرض جریان هوا در مجاورت با نور خورشید خوب خشک کرد به گونه ای که رطوبت به خوبی از محصول جدا شود اما این اقدام نیز اصولا قابل توصیه و پیشنهاد نیست. بعضا هم انجام اقدامات نادرستی از طرف برخی خانوادهها در هنگام حشره زدگی خشکبار و حبوبات دیده میشود که برای نابودی آفات، از برخی سموم آفت کش عرضه شده در عطاریها استفاده میکنند که اینکار نیز بسیار نادرست است زیرا احتمال نفوذ ترکیبات سمی آفتکشها به بافت محصول وجود دارد.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 20 آذر 1403ساعت انتشار : 12:25:30