رویترز طی گزارشی نوشت، پالایشگاههای آسیایی در نظر دارند تا به محض برداشته شدن تحریمها، نفت بیشتری از ایران بخرند.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 24 تیر 1394ساعت انتشار : 17:57:22به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز، پالایشگاههای آسیایی در نظر دارند تا به محض فهمیدن زمان برداشته شدن تحریمها، از ایران نفت بیشتری بخرند. این پالایشگاهها پیشبینی میکنند از آنجایی که تهران تلاش میکند تا سهم خود از بازار را در بازار اشباع بازسازی کند، قیمت نفت خود را رقابتی قرار خواهد داد.
ایران اعلام کرده است که اولویتش برای فروش نفت خام بازار آسیاست و این تعجبآور نیست از زمانیکه چین، هند، ژاپن و کره جنوبی بزرگ ترین مشتریان این کشور هستند. از زمان تشدید تحریمها، این 4 کشور تنها مشتری نفت ایران بودهاند.
توافق هستهای روز سه شنبه، طوفانی از بررسی در میان دولتهای آسیایی و پالایشگاهها برای روشن شدن زمانی که آنها اجازه واردات نفت بیشتر از ایران دارند، به راه افتاده است.
یک مقام مطلع در وزارت نفت هند گفت، «اگر توافق هستهای اجازه دهد، ما خرید خود را افزایش میدهیم... پالایشگاههایی نظیر اچامایال هستند که خواهان خرید نفت ایران هستند.»
بی کی نامدئو مدیرعامل پالایشگاههای هیندوستان پترولیوم گفت، «پس از توافق، ما در جستجوی خرید نفت از ایران هستیم درصورتیکه بیمه برای پالایشگاههای ما فراهم باشد و ایران به تخفیفهای خود برای فروش نفت و کشتیرانی ادامه دهد.»
تحلیلگران بانک گلدمن سچز در یادداشتی اعلام کردند، «افزایش صادرات نفت ایران میتواند تنها به محض برداشته شدن تحریمها اتفاق بیفتد که احتمالا در اوایل 2016 رخ خواهد داد.... صادرات نفت ایران با استفاده از ذخایر روی آب که20 تا 40 میلیون بشکه است، افزایش مییابد.»
آسیا 1.2 میلیون بشکه نفت در روز از ایران در ماه می وارد کرده است که بالاترین رقم در امسال است.
بنا بر اعلام پالایشگاهها، در این بازار اشباع که نفت ارزان تر و با کیفیت بهتر در آن فراهم است، هنوز ایران مجبور است که به رقابت بپردازد. هرچند نشانههایی وجود دارد که تهران به منظور تنوعبخشی به مشتریان خود، میتواند مشتریان جدیدی جذب کند.
یک تاجر آسیای شمالی که واردات نفت از ایران را متوقف کرده است، گفت که هنوز با دولت متبوعش در حال بررسی این موضوع است که آیا میتواند واردات نفت را در سه ماهه چهارم افزایش دهد.
به گفته تاجران، نفت خام ایرانی بیش از دیگر تولیدکنندگان خاورمیانه که برای حفظ سهم بازار آسیا خود رقابت میکنند،گران شده است.آسیا همچنین نفت با کیفیت بهتری از آفریقا و آمریکای لاتین با قیمت پایینتر خریداری میکند.
یک تاجر چینی گفت، «ما (به خرید نفت ایران) تمایل داریم اما ان ارزان نیست از اینرو صبر میکنیم تا ببینیم چه میشود.»
یک منبع آگاه در پالایشگاههای کره جنوبی که نفت ایران را وارد میکنند، گفت، شرکت متبوعش در انتظار انتشار جزئیات توافق است اما افزایش واردات از ایران به بهبود حاشیه سود در طولانیمدت کمک خواهد کرد.
پالایشگاه اسکی انرژی کره جنوبی اعلام کرد، به محض برداشته شدن تحریمها، نفت کوره ایران را وارد میکند.
به گفته منابع تجاری، مذاکرات برای شرایط قرارداد سال آینده در سه ماهه چهارم زمانیکه پالایشگاهها برنامه خود برای 2016 را نهایی کردند، آغاز خواهد شد.
تاجر دیگری در شمال آسیا گفت، شرکتش به تدریج واردات نفت از ایران را به سطح پیش از تحریمها بازمیگرداند هرچند که افزایش بیشتر به نیازهای این پالایشگاه بستگی دارد.
منابع پالایشگاهی ژاپن گفتند، با این حال، ژاپن همچنان تمایلی برای افزایش واردات سالانه از ایران ندارد چراکه قیمتها نسبتا با توجه به کیفیت گران است و تقاضای داخلی این کشور در حال کاهش است.
انتهای پیام/