رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران گفت: اگر چه در توافق برجام بنا بود تحریم جدیدی علیه ایران نداشته باشند، اما مصوبه اخیر کنگره آمریکا به نوعی ناقض این مسئله بود و لغو تحریمهای ما را دور زدهاند.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 05 دی 1394ساعت انتشار : 14:22:23یحیی آلاسحاق در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد مصوبه اخیر کنگره آمریکا که به نوعی محدودیت برای رفتوآمد شهروندان کشورهای دیگر به ایران در کنار چند کشور دیگر به وجود میآورد، اظهار داشت: این مصوبه کنگره دو بحث را مطرح میکند، یکی بحث حقوقی که آیا از نظر حقوقی با توافق برجام کنگره آمریکا میتوانسته چنین مصوبهای داشته باشد و بحث دیگر هدف و برنامه این مصوبه است که چطور میتوان با آن مقابله کرد و آثار آن برجام چیست.
وی با اشاره به اینکه افرادی که میخواهند با ایران دادوستد کنند، اکنون برای تردد و برگشت به آمریکا با مشکل مواجه خواهند شد، خاطرنشان کرد: این افراد قبل از سفر به ایران بدون ویزا میتوانستند به آمریکا سفر کنند، اما اکنون در صورت تردد به ایران با این مصوبه برای ورود به آمریکا دوباره باید ویزا بگیرند و به تبع آن هزینههایی به آنها تحمیل خواهد شد و در نتیجه یک فعال اقتصادی برآورد میکند که چه برخوردی در این زمینه انجام دهد.
وی در مورد برخورد حقوقی با این مسئله نیز به این نکته اشاره کرد که از نظر حقوق بینالملل نمیتوانیم بگوییم که کنگره آمریکا حقوق را نقض کرده است، حتی از طریق سازمان تجارت جهانی و یکسانسازی تجارت هم نمیتوانیم اقدام کنیم، چرا که طبق قانون سازمان تجارت جهانی باید آمریکا به همه کشورها امتیاز یکسان بدهد و ما چون عضو این سازمان هنوز نشدهایم و فقط عضو ناظر هستیم، از این حق هم محرومیم.
رئیس سابق اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه طبق توافق برجام آمریکا نباید هیچ حرکت جدیدی که سبب تحریم جدید ما بشود، انجام دهد، اظهار داشت: این بحث قابل استناد است و میتوان از آن استفاده کرد اما جالب اینجاست که پس از مصوبه آمریکا جانکری بلافاصله نامهای نوشته که این مصوبه کنگره ناقض توافقات برجام نیست و باید گفت آنها به گونهای لغو تحریمهای ما را دور زدهاند.
آلاسحاق اظهار داشت: ذینفعان میتوانند به این نکته اعتراض کنند که با مصوبه کنگره آمریکا منافع بازرگانان و شرکتها حتی آنهایی که در آمریکا فعالیت میکنند، به هم خورده است.
عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: راهحل دیگر این است که ایران درخواست کند تا نام کشور را از فهرست کشورهای محدود شده که کنگره آمریکا از آنها نام برده بیرون بیاورند یا رئیس جمهور آمریکا از اختیاراتش استفاده کرده و نام ایران را از فهرست حذف کند.
وی تصریح کرد: فعالان اقتصادی بناست تا بیانیهای در این زمینه نسبت به تصمیم سنای آمریکا و اعتراض به آن ارائه کنند، چرا که فقط بحث رفتوآمد یا تجارت با بازار ایران نیست، بلکه بازار 400 میلیون نفری اطراف هم مطرح است و به گونهای منفعت بسیاری در این مسئله درگیر شده است.
به گزارش فارس، کنگره آمریکا طی 2 هفته اخیر بیانیهای را به تصویب رساند که در آن 37 کشور دوست آمریکا در صورت تردد به کشورهایی همچون ایران،سومالی، سوریه و عراق برای رفتوآمد به آمریکا با محدودیتهایی مواجه خواهند شد.
انتهای پیام/بhttp://fna.ir/VSOH2Z