عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی گفت: از 609 دشت کشور بیش از نیمی از آنها وارد مرحله بحران شده و 135 میلیارد مترمکعب از مجموع 500 میلیارد مترمکعب آب زیرزمینی از دست رفته است.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 20 شهریور 1394ساعت انتشار : 10:32:18عباس پاپیزاده عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد چگونگی کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: بخش کشاورزی در حال ورود به مرحله بحران تاریخی آب است، به همین دلیل باید با مجهز شدن به تکنولوژیهای روز با شرایط به وجود آمده مقابله کرد.
وی با بیان اینکه 20 تا 30 درصد محصولات کشاورزی به دلیل نبود تکنولوژی روز دنیا تبدیل به ضایعات میشود، افزود: کشت گیاهان گلخانهای، استفاده از روشهای نوین آبیاری و بهرهگیری از ارقام کم مصرف آب از روشهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی اظهار داشت: به علت عدم تدبیر و کشت محصولات آببر در برخی مناطق کم آب کشور با خشک شدن تعداد زیادی از دشتهای کشور و کم شدن منابع آب زیرزمینی مواجه شدهایم.
پاپیزاده با اشاره به اینکه طی هزاران سال منابع آبهای زیرزمینی ثابت بوده و تغییر نداشته است، افزود: اما با اختراع موتور پمپ و بهرهگیری از آن به دلیل برداشت بیرویه منابع آبزیرزمینی تعادل منابع آبهای زیرزمینی بهم خورده، طوری که در حال حاضر با بیلان (تراز) منفی این منابع مواجه شدهایم.
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی تصریح کرد: از 609 دشت کشور بیش از نیمی از آنها وارد مرحله بحران شده است و 135 میلیارد مترمکعب از مجموع 500 میلیارد مترمکعب آب زیرزمینی را از دست دادهایم.
وی با اشاره به نشست دشتها گفت: به دلیل بیلان منفی منابع آب زیرزمینی خلل و فرجی هم که در زیرزمینی آب در آن نگهداری میشد، در حال از بین رفتن است و نشست دشتها هم ناشی از این موضوع است که با این اتفاق حتی اگر قرار باشد که آبی به مخازن آب زیرزمینی تزریق شود، با نشست دشتها گنجایشی برای آن در زیرزمین وجود ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم کم آبی و خشکسالی در کشور گاهی مشاهده میشود که محصولات کشاورزی به دلیل عدم صرفه اقتصادی از زمین برداشت نمیشود و محصول هدر میرود، گفت: برای جلوگیری از این مسائل قانونگذار ارائه الگوی کشت به کشاورزان را پیشنهاد کرده است.
بیگی با انتقاد از اینکه هیچ سامانهای در کشور برای تشخیص میزان محصول مورد نیاز نداریم، بیان داشت: کشاورزان براساس حدس و گمان و همچنین منفعت اقتصادی که سال قبل از محصول کشت شده حاصل کردهاند، اقدام به کشت میکنند و همین امر باعث میشود که گاهی یک محصول بیش از حد نیاز و گاهی محصولی کمتر از نیاز کشت شود.
انتهای پیام/ب