کشاورزی> فود پرس- بر اساس آخرین برآوردهای ما تولید جهانی 7 نوع دانه روغنی در فصل 2015-2014 درحدود 25 میلیون تن افزایش خواهد داشت و به رکورد جدید 515 میلیون تن خواهد رسید. این برای سومین فصل متوالی است که تولید دانه های روغنی نه تنها افزایش داشته بلکه بیشتر از میزان مصرف نیز بوده است.
منبع خبر : اقتصاد غذا - اخبارلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 22 تیر 1394ساعت انتشار : 18:24:55کشاورزی> فود پرس- بر اساس آخرین برآوردهای ما تولید جهانی 7 نوع دانه روغنی در فصل 2015-2014 درحدود 25 میلیون تن افزایش خواهد داشت و به رکورد جدید 515 میلیون تن خواهد رسید. این برای سومین فصل متوالی است که تولید دانه های روغنی نه تنها افزایش داشته بلکه بیشتر از میزان مصرف نیز بوده است.به گزارش فود پرس تحمین زده می شود که ذخایر دانه های روغنی در جهان در پایان فصل 20 میلیون تن افزایش داشته باشد و به رکورد جدید 102 میلیون تن برسد. این سومین افزایش متوالی ذخایر دانه های روغنی در پایان فصل زراعی می باشد.منابع جهانی سویا بسیار مناسب و کافی می باشند، افزایش سالانه ذخایر به تنهایی برای سویا 21.2 میلیون تن بوده و در پایان ماه آگوست 2015 میزان ذخایر برای دانه سویا به 88.8 میلیون تن خواهد رسید. این رقم تقریبا 30.5 درصد از مصرف سالانه را پوشش می دهد.در این فصل تولید جهانی سویا احتمالا به رقم 312.2 میلیون تن خواهد رسید که 28.4 میلیون تن بیشتر از میزان تولید در فصل قبل می باشد. باید توجه داشت که کاهش تولید سویا در برزیل تا حدودی با افزایش تولید در آرژانتین جبران خواهد شد زیرا شرایط آب و هوایی در مناطق کلیدی تولید سویا در آرژانتین بسیار مطلوب می باشد. در نظر داشته باشید در حالی که میزان تولید سویا در ایالات متحده به 108 میلیون تن رسید ما برآورد می کنیم که تولید سویا در هند به تنها رقم کوچک 8.7 میلیون تن برسد و کاهش پیدا کند. البته پیش بینی می کنیم که تولید سویا در چین با کمی افزایش به رقم 12 میلیون تن دست یابد.تولید 6 نوع دانه روغنی دیگر در فصل 2015-2014 احتمالا به 202.9 میلیون تن خواهد رسید که 3.4 میلیون تن کمتر از میزان تولید در فصل قبل است. این وضعیت کاملا متضاد با افزایش تولید 12.7 میلیون تنی و رسیدن رقم کل تولید این 6 نوع دانه روغنی به 206.3 میلیون تن در فصل 2014-2014 می باشد.بیشترین کاهش تولید در این فصل مربوط به کاهش تولید آفتابگردان خواهد بود (با کاهش 2.3 میلیون تنی) بعد از آن بادام زمینی (با کاهش 1.4 میلیون تنی ) و کلزا (با کاهش 1.1 میلیون تنی) در رتبه های بعدی قرار دارند. ما برآورد می کنیم که تولید سالانه پنبه دانه 0.5 میلیون تن و هسته پالم 0.7 میلیون تن و نارگیل 0.1 میلیون تن رشد داشته باشد.بدین ترتیب در فصل 2015-2014 وابستگی بازار جهانی به دانه سویا بسیار افزایش می یابد. ما پیش بینی می کنیم که کاهش منابع باعث کاهش 2.4 میلیون تنی روغن کشی 6 نوع دانه روغنی دیگر می شود. این درحالیست که روغن کشی از 6 نوع دانه روغنی اصلی به غیر از دانه سویا در اکتبر 2013 تا سپتامبر 2014 رشد 10 میلیون تنی را تجربه کرده بود.احتمالا در این فصل برای جبران کاهش روغن کشی دانه های روغنی، روغن کشی از سویا در حدود 14 تا 15 میلیون تن افزایش خواهد داشت. به علاوه باید در نظر گرفت که منابع جهانی روغن پالم باتوجه به ذخایر پایین این محصول، بسیار محدود است. همچنین باید در نظر داشت که در فصل جاری تولید و منابع روغن زیتون، روغن ماهی و کنجاله ماهی نیز بسیار نزولی خواهد بود و نیاز به افزایش تولید روغن سویا را افزایش خواهد داد.دانه سویا:در فصل جاری باوجود کاهش تولید 3 تا 4 میلیون تنی سویا در برزیل، باز هم منابع جهانی این محصول کافی به نظر می رسد. البته کاهش تولید سویا در برزیل تا حدودی با افزایش تولید در آرژانتین جبران می شود. همچنین گزارش ها خبر از کاهش تولید به دلیل خشکسالی در پاراگوئه و بولیوی می دهند. اما با همه این اوصاف ما برآورد می کنیم که در این فصل تولید سویا در نیمکره جنوبی نسبت به رکورد قبلی در فصل قبل 8.5 میلیون تن افزایش داشته باشد و به 164.45 میلیون تن برسد.