به گفته یک کارشناس تغذیه، برخی از پزشکان، رویکرد درمانی خود را بیشتر بر داروها متمرکز میکنند و نقش تغذیه در درمان را دستکم میگیرند و ممکن است به جای ارجاع بیماران به کارشناس یا متخصصان تغذیه توصیههای کلی تغذیه ای به بیماران بدهند که اغلب برای بیماران مکفی نبوده و کابردی نیست. مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی و درمانی میگوید: دلایل مختلفی وجود دارد که برخی پزشکان، بیماران را به متخصص تغذیه ارجاع نمیدهند. از مهمترین دلایل این است که بعضی پزشکان رویکرد درمانی خود را بیشتر بر داروها متمرکز میکنند و تغذیه را در اولویت نمیبینند و نقش تغذیه در درمان را دستکم میگیرند. برخی نیز احساس میکنند که خودشان میتوانند توصیههای تغذیهای لازم را ارائه دهند و نیازی به ارجاع بیمار نیست. چه بسا بسیاری از پزشکان عمومی و متخصصان، وقت کافی برای توضیح مسائل تغذیهای ندارند یا آموزش کافی در این زمینه ندیدهاند و توصیههای کلی میکنند. فیروزکوهی می افزاید، متاسفانه در سیستمهای درمانی، همکاری و ارتباط رسمی بین پزشکان و کارشناسان و متخصصان تغذیه ضعیف است. از طرفی معمولا اکثر خدمات متخصص تغذیه تحت پوشش بیمه نیست و این میتواند باعث شود که پزشکان از ارجاع بیماران خودداری کنند.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 01 خرداد 1404ساعت انتشار : 22:25:31