روز گذشته در اولین جلسه اعضای هیأت مدیره بورس کالا در حالی حامد سلطانی نژاد به عنوان سومین مدیر عامل بورس کالا انتخاب شد که وی در نخستین اظهار نظر با این خبرگزاری از قطعی بودن راه اندازی بورس ارز در این بازار خبر داده است.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 24 تیر 1394ساعت انتشار : 17:27:19حامد سلطانی نژاد سومین مدیر عامل بورس کالا در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس درباره برنامه های در دست اقدام خود در این بازار کالایی عنوان کرد: علاوه بر برنامههای بلند مدت کلان بورس کالا ، دیدگاه مدیریت جدید این بازار بر مبنای سیاست های اقتصاد مقاومتی و ایجاد تنوع در اموری همچون فروش محصولات پتروشیمیایی ، انتخاب مشتریان راهبردی، شفافیت معاملات و شفافیت نظام توزیع کالایی در کشور به عنوان سرفصلهای اصلی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه مبنی بر مشارکت اشخاص حقیقی و حقوقی در اقتصاد و گسترش فعالیت های تامین مالی بلند مدت و کوتاه مدت از طریق سیستم بانکی و بازار سرمایه ،عنوان کرد: تحقق این برنامه ها می تواند در بورس کالا و قوانین مترقی آن متبلور شده است.
سلطانی نژاد با اشاره به ماده 21 قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت عنوان کرد : بر اساس چارچوب های موجود در بورس کالا برای آن دسته از کالاهایی که از سوی دولت قیمت گذاری نمی شود بر اساس این بازار می توان به اتکای قوانین بالا دستی کشور و بر مبنای عرضه و تقاضای واقعی ، کشف قیمت کرد. بر همین اساس موضوع توسعه بازارهای فیزیکی و عرضه محصولات متنوع و نیز توسعه بازارهای تک محموله در دستور کار حوزه مدیریت جدید بورس کالا قرار دارد.
مدیر عامل بورس کالا بر تعامل با بورس های کالایی جهانی تاکید کرد و افزود: با توجه به توافق هسته ای و فراهم شدن زمینه تعامل با کشورهای مختلف، استفاده از ظرفیت های موجود در بورس های جهانی و کالایی و ایجاد ارتباط با آنها از طریق ابزارهای مشتقه به منظور پوشش ریسک معاملات پیگیری خواهد شد.
به گفته وی بورس کالا از لحاظ ایجاد و بکارگیری ابزار های نوین مالی از ظرفیت های بالایی برخوردار بوده و از این رو با ایجاد نهادهای مالی حرفه ای به سمت دستیابی به استانداردهای بین المللی گام بر خواهد داشت.
در زمینه معاملات برخط نیز نیز بر بکارگیری هر چه بیشتر معامله گران خرد در بورس کالا برنامهریزی خواهد شد تا بتوان مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کوچک را نیز در بورس کالا به فعالیت تشویق کرد.
سلطانی نژاد با تاکید بر لزوم حضور مردم در اقتصاد برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی ، عنوان کرد: تحقق این موضوع با توسعه زیر ساختهای الکترونیک در بورس کالا محقق خواهد شد در عین حال از طریق ایجاد تعامل با دنیا استانداردهای بین المللی نیز بر بورس کالا حاکم خواهد شد.
وی با بیا ن اینکه بورس کالا برای ایفای نقش این بازار در اقتصاد با همه دستگاههای حاکمیتی و ذی نفعان این بازار تعامل سازنده خواهد داشت، عنوان کرد: بورس کالا به عنوان بازوی اجرایی صنایع و سازمان های مختلف به منظور تسهیل و اجرای سیاست های مندرج در برنامه ششم توسعه و تحقق اقتصاد مقاومتی همواره به دنبال تعامل با دستگاههای مختلف نظارتی و حاکمیتی خواهد بود.
مدیر عامل بورس کالا از راه اندازی سامانه کدال کالایی برای همه ذی نفعان بورس کالا خبر داد و گفت: توسعه و دسترسی به انبارهای کالایی و تنوع در نحوه تحویل کالا به مشتریان در حالی در دستور کار بورس کالا قرار خواهد گرفت که این بازار تمام تلاش خود را خواهد کرد که بورس کالا به سمت اوراق بهادار مبتنی بر کالا با استفاده از ابزارهای مالی مختلف گام بردارد.
این مقام مسئول در برابر این پرسش که با توجه به تعارض رفتار برخی نهاد های حاکمیتی و یا تلاش برخی نهادها برای عرضه محدود و خروج کالا از بورس ؛ آیا تالار معاملات فیزیکی در بورس کالا حذف خواهد شد؛ پاسخ داد: مدیریت بورس کالا با رفتار تعاملی و بررسی منافع همه بخش های درگیر با بورس کالا تلاش خواهد کرد که ضمن همراستا شدن سایر ذی نفعان بازار مشکلی برای عرضه های کالایی بوجود نیاید. در این زمینه با ارتباط نزدیکی که بین بورس کالا و سایر بازیگران بازار ایجاد خواهد شد بورس کالا بطور حرفه ای تر فعالیت کرده و بازار سنتی را به سمت چارچوب های متشکل و شفاف خود جذب میکند.
در عین حال با شنیدن نظرات کارگزاران فعال در بورس کالا باید دید چه دیدگاههایی برای بهبود معاملات بازار وجود داشته و پس از بررسی موضوع حذف تالار فیزیکی چنانچه لازم نبود این بازار حذف نخواهد شد .
سلطانی نژاد از دستور کار قرار گرفتن راه اندازی بورس آتی ارز نیز خبر داد و گفت: اوراق آتی ارز در بورس کالا بزودی راه اندازی می شود و از این رو برای ایفا شدن نقش هر چه بیشتر بورس ارز می بایست ابزارهای کنترلی دراختیار نهاد های تصمیم گیر از جمله بانک مرکزی ،سازمان بورس و وزارت اقتصاد قرار گیرد.
انتهای پیام /ب