تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟
یک مشاور تغذیه و رژیم غذایی در پاسخ به این پرسش که آیا مغز تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است میگوید: مغز تخمه آفتابگردان اگر در حد متعادل و به شکل خام و کمنمک مصرف شود میتواند برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مفید هم باشد. با نزدیک شدن به نوروز و افزایش مصرف مغزهای آجیلی، مصرف تخمههای آفتابگردان هم به اوج خود می رسد. اما آیا مصرف زیاد این تخمهها میتواند برای گروههای خاصی از بیماران، آسیب زا باشد. مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی و درمانی، در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: مغز تخمه آفتابگردان اگر به شکل خام و کمنمک و در مقدار محدود مصرف شود، برای افراد دیابتی مضر نیست و حتی میتواند مفید باشد. اما زیادهروی در مصرف آن، مخصوصا تخمههای شور و بوداده میتواند مضر باشد. تخمه آفتابگردان شاخص گلایسمی پایینی دارد و باعث افزایش سریع قند خون نمیشود. سرشار از فیبر است و فیبر میتواند به کنترل قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کند. حاوی اسیدهای چرب غیراشباع است که برای سلامت قلب و عروق مفید بوده و از مشکلات قلبی مرتبط با دیابت جلوگیری میکند. میزان منیزیم مقبولی دارد که نقش مهمی در تنظیم قند خون داشته و مصرف آن میتواند به بهبود کنترل دیابت کمک کند.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 06 اسفند 1403ساعت انتشار : 13:25:30