در حالی که عدهای از مراکز از وارد آمدن خسارت به شالیزارهای برنج خبر میدهند، باید گفت که میزان خسارت سیل اخیر به شالیزارها جزئی بوده و همچنان نیازی به واردات نداریم.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 تیر 1394ساعت انتشار : 13:7:21
در حالی که عدهای از مراکز از وارد آمدن خسارت به شالیزارهای برنج خبر میدهند، باید گفت که میزان خسارت سیل اخیر به شالیزارها جزئی بوده و همچنان نیازی به واردات نداریم.
دبیر انجمن برنج کشور امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) درباره میزان خسارت احتمالی سیل یکشنبه هفته جاری به اراضی شالیکاری گفت: ارقام پایهبلند برنج در پارهای از مناطق دچار افتادگی شدند که با تابش نخستین آفتاب دوباره به حالت عادی خود برمیگردند.
جمیل علیزاده شایق افزود: مناطق کوهپایهای دچار خسارت جزئی شدند و همچنین مناطقی از ساحل که هیچ کارشناسی کشت برنج را توصیه نمیکند، دچار خسارتهای جزئی شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: خسارت حادثشده که بسیار جزئی است، تنها جنجال رسانهای است و نباید راه را برای ورود بیشتر واردکنندگان باز کند، زیرا در میزان سطح زیر کشت و تولید نهایی، هیچ کسری وجود ندارد.
دبیر انجمن برنج کشور ادامه داد: در استانهای گیلان و مازندران حدود 460 هزار هکتار از اراضی به کشت برنج اختصاص داده شده است و در حال حاضر برداشت در مناطق مازندران آغاز شده و گیلان نیز به تدریج وارد مرحله برداشت میشود.
علیزاده شایق تصریح کرد: با وجود اتفاقهای حادثشده که در پارهای از موارد مربوط به خشکسالی و کمبود آب و در هفته جاری نیز سیلاب و وفور آب باز هم نمیتوان از کاهش تولید برنج سخن گفت.
وی یادآور شد: خسارتی که در برخی مناطق گزارش شده است، نمیتواند عاملی برای واردات گسترده برنج باشد، زیرا تولید همچون پیشبینیهای گذشته پابرجاست.
علیزاده شایق تأکید کرد: برای حمایت از برنجکاران لازم است که در زمان حاضر از شایعهپراکنی و کاهش تولید خودداری کنیم، زیرا مشکل خاصی در اراضی شالیزاری وجود ندارد.
گفتنی است، برخی مراکز موجود در استانهای گیلان و مازندران ازجمله معاونت برنامهریزی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران از خسارت 10 تا 30 درصدی به اراضی کشاورزی بر اثر سیل اخیر خبر دادند./
خبرنگار: مژگان ستار
A-940430-02