میخک، این گیاه خوشعطر و پرخاصیت، تنها یک ادویه معمولی نیست. از تسکین درد دندان تا تقویت سیستم ایمنی و کنترل قند خون، میخک توانسته جای خود را در طب سنتی و علم روز به خوبی باز کند. در دنیایی که طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی بار دیگر جایگاه خود را در میان مردم بازیافته است، گیاه میخک به عنوان یکی از ارزشمندترین گیاهان دارویی، توجه بسیاری از پژوهشگران، پزشکان و علاقهمندان به طب طبیعی را به خود جلب کرده است. این گیاه خوشعطر که بیشتر با ادویهجات معطر در آشپزخانهها شناخته میشود، در واقع دارای خواص درمانی گستردهای است که قرنها در طب سنتی کشورهای آسیایی، به ویژه چین و هند، مورد استفاده قرار گرفته است. میخک که از غنچههای خشکشده درختی همیشهسبز به نام Syzygium aromaticum به دست میآید، منبعی غنی از مواد مغذی، آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد باکتری است. از جمله مهمترین ترکیبات فعال در میخک میتوان به «اوژنول» اشاره کرد؛ مادهای که به واسطه خاصیت بیحسکنندگی و ضدالتهابی خود در صنایع دارویی و دندانپزشکی کاربرد فراوان دارد.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 26 فروردین 1404ساعت انتشار : 18:25:44