مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یکی از تنقلات پر مصرف در ایام عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانهها، مصرف بیش از اندازهشان باعث افزایش وزن میشود. به گزارش ایلنا، دکتر احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در خصوص تغذیه در تعطیلات نوروز، گفت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از حد آن میتواند مشکلاتی برای سلامت ایجاد کند. جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل با آجیل، انتخاب مناسبی نیست، زیرا این دانههای مغذی حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. از آنجایی که چربی در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات، انرژی بیشتری تولید میکند، زیادهروی در مصرف آن میتواند منجر به دریافت کالری اضافی و در نتیجه افزایش وزن شود. هرچند مصرف گاهبهگاه مشکلی ایجاد نمیکند، اما اگر این عادت به طور منظم، مثلاً هفتهای یک یا دو بار، تکرار شود، میتواند در درازمدت به افزایش وزن منجر شود. وی افزود: شاید توصیه بهتر این باشد که از خواص مفید مغزهای گیاهی به شکل متعادل و هوشمندانه بهره ببریم. از آنجا که این مغزها حاوی چربیهای مفید برای سلامت بدن هستند، بهتر است افراد حداقل دو وعده در هفته را به مصرف سالاد اختصاص دهند و در تهیه آن از انواع مغزهای گیاهی استفاده کنند. این روش نهتنها مصرف سبزیجات مورد نیاز را افزایش میدهد، بلکه امکان استفاده از مغزهای گیاهی را نیز فراهم میکند، بدون اینکه بدن با دریافت بیش از حد کالری و چربی مواجه شود.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 01 فروردین 1404ساعت انتشار : 11:25:29