رئیس سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان تهران در مراسم امضای تفاهمنامه با سپاه استان تهران، از تلاش این سازمان برای فراهم ساختن امکان کمک به تنظیم بازار محصولات کشاورزی و همچنین توانمندسازی اعضا خبر داد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 22 تیر 1394ساعت انتشار : 16:17:38
رئیس سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی استان تهران در مراسم امضای تفاهمنامه با سپاه استان تهران، از تلاش این سازمان برای فراهم ساختن امکان کمک به تنظیم بازار محصولات کشاورزی و همچنین توانمندسازی اعضا خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران صبح امروز در نشستی خبری که به مناسبت سالروز تأسیس سازمان نظام مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد، در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه این سازمان براساس وظایفش در فرآیند تولید، خدمات و بازار محصولات کشاورزی از زمان تأسیس تاکنون چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: متأسفانه سازمان تاکنون در مقوله بازار به معنای واقعی ورود نداشته است و یکی از مباحث تازه و در دستور کار این سازمان ورود سازمان نظام مهندسی کشاورزی با جمعی کثیر از دانشآموختگان عضو اقتصاد کشاورزی است که بهطور قطع به لحاظ تصمیمسازی و تصمیمگیری میتوانند کمک حال تنظیم بازار محصولات کشاورزی باشند.
علیرضا بزرگی با بیان اینکه اشکال یادشده به دستگاههای متولی که فضا را برای سازمان نظام مهندسی کشاورزی باز نکردند برمیگردد، نقدی را هم به قانون تمرکز وظایف کشاورزی وارد دانست و افزود: با این قانون انتظار میرفت تمام اختیارات، اعتبارات و ساختار نیروهای انسانی به وزارت جهاد کشاورزی منتقل شود، در حالی که چنین اتفاقی نیفتاد و این قانون هماکنون بهصورت نیمبند اجرا میشود.
وی در عین حال اظهار امیدواری کرد تا وزارت جهاد کشاورزی که بهتازگی در حال شکلدهی معاونت بازرگانی است ساختار بسیار کاملی پیدا کند تا طبق اصل 44 امور تصدیگری به بخش خصوصی کارآمد در بخش کشاورزی و صنایع غذایی واگذار شود.
بزرگی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایانا مبنی بر اینکه با توجه به حضور تشکلهای صنفی کشاورزی مانند اتحادیههای تولیدی کشاورزی یا روستایی به چه دلیل انتظار میرود که امور تنظیم بازار به سازمان نظام مهندسی کشاورزی واگذار شود، پاسخ داد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی چتر حمایتی برای همه تشکلهاست و هدف غایی حمایت از آنها است. کمااینکه این سازمان ارگانی غیردولتی است که در واقع توان مهندسی هر سه جریان تولید، خدمات و توزیع را در خورد میبیند. ضمن ان که در این سازمان معاونتی تحت عنوان توسعه تشکلها وجود دارد که آماده توانمندسازی تشکلها در غالب یک کار جمعی و مبتنی بر دانش متخصصان اقتصاد کشاورزی است.
وی خاطرنشان کرد: باید با کمک خود تشکلهای تخصصی بازار را تنظیم کنیم، در حالی که درباره تشکلهایی که باید در حوزه بازار ورود پیدا کنند خلاء است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با بیان اینکه به واسطه سازمان نظام مهندسی کشاورزی، امروز "مهندس کشاورزی" هویت و معنای متفاوت پیدا کرده که البته همچنان جای کار دارد، ادامه داد: مهندسان عضو این سازمان، جزء واحد خدماتی این سازمان هستند که با آمدن نظام مهندسی، مشاغلی مانند گیاهپزشک، مهندس مکانیزاسیون و... معنا پیدا کرده است.
وی در تشریح دلایل این نقطه نظر خود تصریح کرد: بر اساس قانون، هماکنون هر فردی که قصد اخذ مجوز برای احداث دامپروری، شیلات، گلخانه، قارچ، طیور و... را دارد باید از سازمان نظام مهندسی کشاورزی مجوز بگیرد که البته به این مجموع در حال اضافه کردن صنایع غذایی هم هستیم.
بزرگی با بیان اینکه نظام آموزش عالی ما در بخش کشاورزی دارای اشکال است، یادآور شد: نظام آموزش عالی در بخش کشاورزی در پذیرش دانشجو به ملاحظه جنسیت دانشجویان پذیرش شده در رشتههای مناسب حال آنها، تعداد شاغلان و رشتههای مورد نیاز توجه ندارد و از آن طرف دانشجویان پس از اخذ مدرک تحصیلی از مهارت تجربی کامل برای ورود به عرصه برخوردار نمیشوند.
وی با یادآوری اینکه سازمان نظام مهندسی یک سازمان مستقل قانونی است و زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی نیست، تأکید کرد: در قانون تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، قانونگذار اهداف و وظایف بسیاری را پیشبینی کرده و قرار شده که ما در حوزه کشاورزی ورود یابیم و این بخش را نظاممند کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران اظهار داشت: بخش کشاورزی از بینظمی بزرگی رنج میبرد و خروجی آن بهرهوری پایین از منابع انسانی و پایه است.
بزرگی با اشاره به اینکه قانونگذار به سازمان اختیار داده که با تخلفات در حوزه حرفهای و صنف برخورد شود و از ورود افراد غیرمتخصص در حوزه کشاورزی جلوگیری شود به محدودیت منابع در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: یکی از اشکالات این است که به پیشه کشاورزی نگاه اقتصادی نمیشود و در این راستا باید نگاه معیشتی در این حرفه را کنار گذاشت.
وی همچنین افزود: عدم استفاده درست از منابع طبیعی به این دلیل است که نگاهمان به استفاده از منابع، نگاه مهندسی نیست.
امضای تفاهمنامه آموزشی و برگزاری همایشها میان نظام مهندسی و سپاه
به گزارش ایانا، در این مراسم همچنین با حضور رؤسای دو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران تفاهمنامهای با هدف بهکارگیری نیروهای متخصص بخش کشاورزی و منابع طبیعی و برگزاری دورههای آموزش و همایشهای تخصصی با مشارکت سپاه استان تهران امضا شد.
بنا بر این گزارش، بر اساس این تفاهمنامه و به گفته سرهنگ علی رعیتخاکی، رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان تهران، سپاه استان تهران در قبال ارائه اعتباراتی مالی از طریق شرکت "نگار نصر" که مجوز وامهای اقتصاد مقاومتی را صادر میکند و همچنین بانک "مهر اقتصاد"، اردوهای سهروزه آموزشی به بهرهبرداران بسیجی در روستاهای استان تهران که برای امسال یکهزار و 500 نفر پیشبینی شده است را در کنار برگزاری همایشهای فصلی تخصصی با کمک سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران در دستور کار قرار میدهد./
گزارش: علیرضا صفاخو
عکس: محمد یوسفی
N-940403-02