همزمان با توافق هستهای ایران و غرب، هیئت ٦٠ نفره آلمانی به ریاست زیگمار گابریل، قائم مقام صدراعظم آلمان که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی این کشور نیز هست به ایران می آیند تا میهمان 5 وزارتخانه که البته تاکنون به جز وزارت نیرو نامی از آن ها برده نشده، شوند. به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، کمتر از دو سال پیش که محمود حجتی برای شرکت در "مجمع جهانی غذا و کشاورزی" در آلمان، شال و کلاه کرد و به برلین رفت، در حاشیه این مجمع وزیر جهاد کشاورزی ایران با همتای آلمانیاش دیدار کرد و در این…
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 29 تیر 1394ساعت انتشار : 11:32:20
همزمان با توافق هستهای ایران و غرب، هیئت ٦٠ نفره آلمانی به ریاست زیگمار گابریل، قائم مقام صدراعظم آلمان که همزمان وزیر اقتصاد و انرژی این کشور نیز هست به ایران میآیند تا میهمان پنج وزارتخانه که البته تاکنون بهجز وزارت نیرو نامی از آنها برده نشده، شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، کمتر از دو سال پیش که محمود حجتی برای شرکت در "مجمع جهانی غذا و کشاورزی" در آلمان، شال و کلاه کرد و به برلین رفت، در حاشیه این مجمع وزیر جهاد کشاورزی ایران با همتای آلمانیاش دیدار کرد و در این دیدار با وزیر کشاورزی آلمان و سایر همتایان خود از شماری کشورهای جهان، راههای گسترش روابط با آن کشورها را مورد بحث و گفتگو قرار دادند. اتفاقی که موجب شد تا در اوج حلقههای تنگ تحریم، راهبردها و تدابیر لازم برای تطابق کشاورزی با تغییرات اقلیمی، گسترش همکاری بین صنعت و دولت، دسترسی به خدمات فناوری، آموزش و افزایش سرمایه در بخش کشاورزی و همچنین تحقیقات و انتقال دانش کشاورزی از آلمان به ایران با آنها گفتگو شود. اگرچه تسریع و توسعه این همکاریهای بینالمللی گرفتار در تاروپودهای تحریمها بود.
البته این نخستین و آخرین دیدار خارجی وزیر جهاد کشاورزی نبود و طی و سال وزارت او مراودههای کشاورزی ایران و کشورهای اروپایی و... جسته و گریخته افزایش داشته است، اما آنچه مهم مینماید، تسهیل بده بستانهای مالی با برداشته شدن تحریمهاست. اتفاقی که بهنظر میرسد با حضور هیئت اقتصادی آلمان در ایران پس از توافق وارد فاز جدیتری شود. هر چند تا این لحظه اطلاعاتی درباره حضور عضوی از بخش کشاورزی یا صنایع غذایی آلمانی به دست خبرنگار ایانا نرسیده، اما همین که معاون خانم مرکل، صدراعظم آلمان وارد تهران میشود میتوان به بازشدن فصل تازه از همکاریهای ایران و آلمان امیدوار بود. کمااینکه اگر هم از بخش خصوصی کشاورزی و صنایع غذایی آلمان در این هیئت نامی نباشد، اما از آنجا که گفته میشود تا پاییز امسال هفت هیئت تجاری دیگر از آلمان وارد ایران خواهد شد، نشاندهنده دورنمای تازهای از همکاریهای ایران با کشوری است که پیش از تولد دولت محمود احمدینژاد، شریک بزرگ تجاری ایران در اروپا بود.
به گزارش ایانا، بر این اساس با حضور حمید چیتچیان، وزیر نیروی ایران و سیگمار گابریل معاون صدراعظم و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان دوشنبه هفته آینده ۲۹ تیر ماه دور جدید مذاکرات برق و انرژی تهران و برلین کلید میخورد.
این مقام بلند پایه اقتصادی و انرژی آلمان در حالی فردا دوشنبه مسافر تهران میشود که آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ضمن استقبال از توافق جامع هستهای وین، تلاش همه طرفهای مذاکره کننده را برای تسریع در اجرایی شدن این توافق خواستار شده است.
به گزارش آسوشیتدپرس، مرکل در بیانیهای با اشاره به این که توافق جامع هستهای وین به تضمین وضع امنیت کل منطقه کمک حیاتی میکند، اعلام کرده است: من از همه طرفهای حاضر در مذاکرات هستهای درخواست میکنم برای اجرایی شدن هرچه سریعتر این توافق، همه تلاش خود را بهکار گیرند.
در همین حال حسین اسماعیلی مدیرکل اروپا، آمریکا و همسایگان دریای خزر وزارت نفت ایران، اعلام کرده است: لینده، زیمنس، مرسدس دایملر، باسف، فولکس واگن، جی آی زد (GIZ) و دهها شرکت آلمانی، فردا دوشنبه و بعد از توافق ایران و ١+٥ به عنوان نخستین هیئت بلند پایه اروپایی وارد تهران میشوند.
در این سفر، ١٠ شرکت از بزرگترین شرکتهای آلمانی به همراه تعداد زیادی از شرکتهای کوچک به تهران سفر میکنند تا علاوه بر مذاکره با مقامات وزارت نفت و نیرو با فعالان و سرمایهگذاران بخش خصوصی ایران هم دیدار و گفتگو داشته باشند.
موقعیت اقلیمی و وضعیت کشاورزی آلمان
موقعیت اقلیمی و وضعیت کشاورزی آلمان آب فراوان، هوای معتدل، خاکی پربازده. آلمان آسمانی خاکستری و زمینی سبز دارد.
آب و هوا
آلمان به لحاظ آب و هوایی جزو اقلیم معتدل اروپایی در حوزهی وزش بادهای غربی است و منطقه گذار از آب و هوای دریایی غرب اروپا به آب و هوای قارهای در شرق اروپاست. منطقهای که در آن واقع است از جریان خلیج نیز تأثیر میگیرد که اقلیم را معتدل میکند. جریان خلیج یک جریان گرم دریایی در اقیانوس اطلس است.
در آلمان به ندرت پدیدههایی چون خشکسالی مداوم، گردباد، سرما یا گرمای غیرعادی پیش میآید. گاهی با طوفان روبهرو میشویم که هر ازچندگاهی با خسارات قابل توجهی همراه است. سیل تقریباً هرساله رخ میدهد و اینجا یا آنجا آسیبهایی میرساند. تفاوتی که میان درجهی حرارت هوا در شمال و جنوب است، به دلیل مرتفع بودن جنوب تعدیل میشود. بادهای غربی رطوبت فراوانی را از اقیانوس به همراه میآورند. در همهی فصلها باران میبارد. کمترین درجهی هوا در ماه ژانویه (دی/ بهمن) و بیشترین آن در ماه ژوئیه (تیر/ مرداد) است. گرایش عمومی درجه حرارت هوا در آلمان به سوی گرم شدن بیشتر است. درجه حرارت متوسط، که سالیان طولانی 8.3 سانتیگراد بوده است، از سال ۱۹۸۸ (به استثنای ۱۹۹۶) به سمت گرم شدن بیشتر پیش رفته است. بهعنوان نمونه درجه متوسط هوا در سال 2000 به 9.9 سانتیگراد رسیده است.
کشاورزی و زیستبوم
ترکیب خاک در آلمان از نظر حاصلخیزی منطقه به منطقه فرق میکند. در آلمان شمالی کمربند ساحلی سرشت مردابی دارد و از این رو بسیار حاصلخیز است. در حالی که زمین خشک پس از آن، کمبار است.
در مجموع از 53.5 درصد زمینهای آلمان استفاده کشاورزی میشود. 29.5 درصد زمینها از جنگل پوشیدهاند. بخش مسکونی دربرگیرنده 3.12 زمینها است.
درختهای رایج در آلمان از دو نوع مخروطی (بیخزان) و برگریز (باخزان) هستند. از نوع اخیر میتوان راش قرمز و بلوط را نام برد. جنگلهای طبیعی عمدتاً از غان و کاج تشکیل شدهاند. سمور، گوزن، آهو، گراز و نیز روباه از جانورهای ساکن در جنگلهای آلمان هستند. بیدستر و سمور آبی از ساکنان جویبارها هستند./
گزارش: علیرضا صفاخو
P-940429-01