افزایش تجارت با ایران بعد از برداشته شدن تحریمها به نفع اقتصاد هند خواهد شد پالایشگاههای هندی گاز ارزانتری از ایران وارد میکنند و تولید کود و پتروشیمی آنها توسعه مییابد همچنین با انجام پروژهها مشترک میدان گازی فرزاد ب و بندر چابهار اقتصادشان رونق بیشتری خواهد گرفت.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 29 تیر 1394ساعت انتشار : 21:37:20به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس، به نقل از بیزینس لاین، توافق هستهای و برداشته شدن تحریمها، به واسطه کاهش قیمت نفت و گاز در این کشور میتواند بر اقتصاد هند هم تاثیربسیار مثبتی داشته باشد.
این گزارش تصریح کرده است، کاهش قیمت نفت به کاهش قیمت الانجی، منجر شده و هزینه تمام شده صنایع تولید کود و پتروشیمی را در این کشور پایین میآورد.
ایران بعد از توافق هستهای که با 6 قدرت جهانی بدست آورد میزان عرضه نفت خود را تا یک میلیون بشکه در روز افزایش میدهد،
بر اساس این گزارش، پالایشگاههای هند از کاهش قیمت نفت خام وا رداتی از ایران که بسیار ارزانتر از مشابه وارداتی از آفریقا، آمرکای لاتین و ونزوئلا است، منتفع خواهند شد،زیرا ایران شرایط اعتباری بهتری یعنی 90 روزه نسبت به دیگران در نظر میگیرد، در حالی که کشورهای دیگر این مدت را 30 روز مطرح میکنند. این شرایط بهتر از سوی ایران باعث چرخش مالی مناسب برای پالایشگاهها شده و به این دلیل آنها از این شرایط استقبال میکنند.
از سوی دیگر بعد از برداشته شدن تحریمها حمل و نقل و مسائل بیمهای با تخفیف بیشتری انجام میشود که قیمت تمام شده ورود نفت به پالایشگاههای هندی را کاهش خواهد داد.
بر اساس این گزارش بعد از اعمال تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران در جولای سال 2012 سهم 13.3 درصدی واردات نفت هند از ایران به 5.81 درصد کاهش یافت.
هند با برداشته شدن تحریمها عزم و اراده جدیدی برای اجرای پروژههای مشترک با ایران از جمله توسعه بندر چابهار و تو سعه میدان نفتی فرزاد ب خواهد داشت.
توسعه بندر چابهار به کاهش هزینههای حمل و نقلی در مقایسه با بندر عباس خواهد داشت.توسعه این بندر میتواند به راهاندازی کشتیهای بزرگ کمک کندبا توسعه بندر چابهار فاصله صادراتی این کشور به غربیها 600 تا 700 کاهش مییابد
بابرداشته شدن تحریمها سرمایهگذاری در میدان گازی فرزاد ب جان تازهای میگیرد که احتمالا این رقم 7 میلیارد دلار خواهد بود
به اضافه گفتوگو روی 4 میلیارد دلار خط لوله گاز ایران و هند میتواند دوباره آغاز شود، که میتواند باعث رقابتپذیری ایران در بازارهای جهانی گاز و نیز کاهش قیمت تمام شده این محصول شود.
هند در نظر داردکه سالانه 5 تریلیون متر مکعب گاز از ایران را که در سال 2005 به امضاء رسید را خریداری کند
در مجوع اجرای این پروژها به کم هزینه بودن واردات هند که بیشتر متکی به نفت و گاز است منجر خواهد شد.
انتهای پیام/