فریز کردن مواد غذایی یکی از بهترین روشها برای مبارزه با تولید پسماند غذا و هدر رفت آنها است که میتواند مواد خوراکی را برای مدت طولانی در دسترس قرار دهد. حال این مواد میتوانند از نوع خوراکیهای تازه باشند یا باقیماندهای از وعدههای روزانه. قبل از هر چیز دمای فریزر خود را چک کنید تا دمای ۱۷- درجه سانتیگراد یا کمتر را نشان دهد. برای این منظور لازم است که دماسنج اختصاصی برای فریزر داشته باشید یا این دما توسط خود وسیله به نمایش درآید. با وجود آنکه فرآیند فریز کردن یا انجماد موجب کشته شدن باکتریهای مواد غذایی نمیشود، ولی توانایی تکثیر آنها را به مقدار زیادی کندتر میکند و به همین دلیل است که عمل انجماد، از فاسد شدن ماده غذایی جلوگیری میکند. بعد از آنکه ماده غذایی را از فریزر خارج کردید و یخ آن ذوب شد، باکتریها دوباره بیدار میشوند و شروع به فعالیت میکنند. پس یعنی باید در این زمان ماده خوراکی را بخورید یا آن را بپزید. اغلب مواد غذایی در فریزرهای خانگی حدود دو تا سه ماه سالم میمانند، ولی دستورالعمل و نکات نگهداری با توجه به نوع ماده غذایی متفاوت است. البته مدت زمانی که برای فریز کردن مواد غذایی گفته میشود، بیشتر از آنکه در ارتباط با سلامت آنها باشد، به کیفیت ماده غذایی برمیگردد.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 24 فروردین 1403ساعت انتشار : 14:1:28