سازمان استاندارد در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، اعلام کرد که انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراوردههای مورد نظر را از منظر ویژگیهای کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار می دهد. به گزارش ایلنا، بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، فرآوردههایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری با سیلوس سرئوس محسوب می شود. باسیلوس سرئوس، نوعی باکتری گرم مثبت هوازی اسپوردار مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته میتواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. اسپور این باکتری در گرم کردن های مکرر غذا، زنده مانده و مجدد تکثیر میشود. لذا توصیه می شود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.
منبع خبر : ایلنا - کللینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 آذر 1403ساعت انتشار : 11:25:29