گروهی از پژوهشگران از دولت بریتانیا خواسته اند تا میزان توصیه شده مصرف قند در هر روز را به نصف برساند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 29 تیر 1394ساعت انتشار : 14:2:19
گروهی از پژوهشگران از دولت بریتانیا خواسته اند تا میزان توصیه شده مصرف قند در هر روز را به نصف برساند.
مختصصان تغذیه می گویند که حداکثر تا پنج درصد از کالری روزانه باید از قندهای افزوده شده به مواد غذایی تأمین شود و این میزان حدود هفت قاشق چای خوری است.
بیشتر مردم دست کم دو برابر این مقدار مواد قندی مصرف می کنند.
دولت بریتانیا اعلام کرده که درخواست این محققان را می پذیرد و از توصیه آنان در تهیه راهبرد ملی برای مقابله با چاقی مفرط کودکان بهره می گیرد.
"کمیته مشاوره علمی در زمینه تغذیه" خواستار نصف شدن میزان مصرف قند به منظور کاهش خطر ابتلا به چاقی مفرط و بهبود وضعیت سلامت دندان هاست.
پروفسور ایان مکدونالد، سرپرست این گروه پژوهشی، گفت که شواهد در این زمینه واضح است. قند زیادی برای سلامتی مضر است، پس باید مصرف قند را کاهش دهیم.
"ارتباط مستمر و روشنی بین رژیم غذایی با قند بالا و عوارضی مانند چاقی مفرط و دیابت نوع ۲، زنگ بیدارباشی است که باید ما را به سمت تجدیدنظر در رژیم غذایی مان وادارد."
به گفته او: از مصرف قند و شکر بکاهید و به مصرف فیبر بیفزایید تا عمر طولانی تر و زندگی سالم تری داشته باشید.
قندهای آزاد
توصیه مربوط به میزان مصرف قند که از دو سالگی را در بر می گیرد، در هماهنگی با پیشنهادهای سازمان بهداشت جهانی است.
پروفسور جودیت بِرتریس، رئیس بنیاد تغذیه بریتانیا، می گوید که نوع قند مورد نظر در توصیه های بهداشتی، قندهای آزاد است که شامل همه نوع قندهای موجود در غذاست به جز قندهایی که به طور طبیعی در میوه ها و شیر موجود است.
او در گفتگویی با بی بی سی گفت که طبق توصیه ها ما باید مصرف مواد قندی را کاهش دهیم و بیش از پنج درصد از کل کالری روزانه مان را از محل قندهای آزاد کسب نکنیم.
کارشناسان بهداشت می گویند که پنج درصد از کل انرژی روزانه شامل ۱۹ گرم یا پنج حبه قند برای کودکان چهار تا شش ساله، ۲۴ گرم یا شش حبه قند برای کودکان هفت تا ۱۰ ساله و هفت حبه قند برای ۱۱ سال به بالا با توجه به یک رژیم غذایی متوسط است.
منابع اصلی قند، نوشیدنی های شیرین شده، غلات، شیرینیجات، آب میوه و شکری است که خودمان در نوشیدنی یا غذا می ریزیم.
یک قوطی نوشابه گازدار تقریبا نُه قاشق چایخوری شکر دارد.
انجمن دندانپزشکی بریتانیا هم از دولت خواسته تا توصیه اخیر در مورد کاهش میزان مصرف قند را جدی بگیرد.
در بریتانیا پوسیدگی دندان مهم ترین عامل پذیرش کودکان در بیمارستان است.
تحلیل آدام برایملو، گزارشگر بی بی سی در زمینه بهداشت و درمان:
این که توصیه کنیم مردم چقدر باید از یک ماده غذایی مصرف کنند، یک موضوع است و اجرایی کردن آن موضوعی دیگر.
دستیابی به این هدف که حداکثر پنج درصد از کالری دریافت شده در روز از قندها تامین شود، برای دولت، صنایع غذایی و مردم یک چالش است.
هم اکنون میزان متوسط مصرف قند و شکر در همه گروه های سنی دو برابر این مقدار است.
دلایل پزشکی برای کاهش مصرف مواد قندی بسیار قوی است ولی آیا مردم حاضرند الگوی غذایی خود را تغییر دهند و آیا توان مالی آن را دارند؟
صنایع غذایی (بریتانیا) اعلام کرده اند که پیش از این برای کاهش میزان قند در محصولات خود اقدام کرده اند.
بعضی از فعالان حوزه سلامت می گویند که درج اطلاعات بر روی بسته بندی مواد غذایی، به طوری که مردم با یک نگاه ببینند چند قاشق شکر در هر محصول غذایی هست، ضروری است.
مالیات بر شکر
بسیاری از دست اندرکاران بهداشتی و پزشکان در بریتانیا خواستار وضع مالیات بر قند و شکر هستند.
انجمن پزشکی بریتانیا می گوید که وضع مالیات ۲۰ درصدی بر نوشیدنی های قندی اولین قدم در راستای هدف بلند مدتتر در وضع مالیات بر محصولات غذایی قنددار دیگر و مبارزه با چاقی مفرط است.
دولت بریتانیا گفته است که قصد وضع چنین مالیاتی را ندارد.
.