رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از دعوت نشدن نمایندگان این سازمان به مذاکرات با هیأت تجاری فرانسوی در تهران گلایه کرد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 13 مهر 1394ساعت انتشار : 13:52:31
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور از دعوت نشدن نمایندگان این سازمان به مذاکرات با هیأت تجاری فرانسوی در تهران گلایه کرد.
احمد کبیری در حاشیه امضای تفاهمنامه همکاری با انجمن صنایع تولیدکنندگان خوراک دام، طیور و آبزیان با لحنی که حاکی از گلایه بود، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) گفت: آنقدر با وزارت جهاد کشاورزی خوب هستیم که در جلسه هیأت فرانسوی، از این سازمان دعوت نکردند تا با هیأت همراه وزیر فرانسه به مذاکره بنشیند!
وی خاطرنشان کرد: در سفر هیأت فرانسوی به ایران، سازمان نظام مهندسی بهعلت عدم دعوت وزارت جهاد کشاورزی حاضر نشد و نتوانست گفتگو و ارتباطی با 60 نفر هیأت همراه وزیر کشاورزی فرانسه برقرار کند، اما موضعگیری فرانسیس ژِژِ، مسئول همکاریهای ایران و فرانسه در وزارت کشاورزی فرانسه مبنی بر آمادگی آنها برای صدور شناسنامه برای محصولات کشاورزی ایران، اقدامی است که در همه دنیا توسط کشورهای تولیدکننده صورت میگیرد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور افزود: در دنیا بیش از دهها سال است که در حوزههای مولد شناسنامهای تولید میشود تا خریدار و مصرفکننده چه در داخل کشور و چه در بازارهای بینالمللی با تمام مجرای تولید آشنا شوند؛لذا اطلاعات لاین اصلی تولید هرچه که باشد، باید بهصورت شناسنامه قابل فهم برای همه مصرفکنندگان تدوین شده و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
کبیری ادامه داد: مؤسسه اصلاح و گواهی بذر اکنون مسئولیت صدور شناسنامه برای بذر و نهالهای ایرانی را دارد، اما صدور شناسنامه برای محصولات زراعی، باغی و دام و طیور نیز به عهده مؤسسههای تحقیقاتی است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا صدور شناسنامه برای محصولات ایرانی باید توسط یک شرکت فرانسوی صورت گیرد یا سازمانهای داخلی، تصریح کرد: سازمان نظام مهندسی کشاورزی بهعنوان یک سازمان حرفهای در گسترش دانش، میتواند برای صدور شناسنامه به مراکز تحقیقاتی کمک کند.
بخش کشاورزی صدور ایزو را باید لحاظ کند
همچنین در ادامه، معاون برنامهریزی و پژوهش سازمان نظام مهندسی کشاورزی اظهار داشت: در برنامه پنجم توسعه، تولید محصولات کشاورزی به عهده وزارت جهاد کشاورزی و تدوین استانداردهای سلامت و نظارت بر روند تولید بر عهده وزارت بهداشت و درمان است؛ لذا وزارت جهاد کشاورزی باید همکاری کند تا در زمینه ارائه محصولات سالم و شناسنامه برای محصولات تولیدشده توسط وزارت بهداشت و درمان، شناسنامه صادر شود.
محمدعلی کمالی یادآور شد: از سوی دیگر، محصول گواهیشده برای داشتن شناسنامه و عرضه در بازارهای بینالمللی نیازمند اعمال مدیریت جدید و اخذ ایزوهای مختلف است که باید در حوزه کشاورزی با تدوین آییننامه به نتیجه برسد.
وی تأکید کرد: فعالیتهای تشویقی برای محصولات گواهیشده مهمترین ابزاری است که میتواند در توسعه بخش کشاورزی و تدوین محصولات دارای گواهینامه مؤثر واقع شود./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
A-940713-02