با رفع موانع در زمینه هسته ای، ایران و آلمان در زمینه آب، برق، انتقال نو آوری و فناوری و کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی در زمینه انرژی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 29 تیر 1394ساعت انتشار : 16:2:20
با رفع موانع در زمینه هسته ای، ایران و آلمان در زمینه آب، برق، انتقال نو آوری و فناوری و کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی در زمینه انرژی با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حمید چیت چیان ظهر امروز دوشنبه در دیدار با هیات بلندپایه آلمانی به ریاست زیگمار گابریل، قائم مقام صدراعظم و وزیر اقتصاد انرژی آلمان، ضمن اعلام این مطلب افزود: در این نشست مقرر شد در زمینه توسعه ظرفیت نیروگاهی در ایران، بهره وری از منابع آب و انتقال فناوری به شکل سرمایه گذاری مستقیم و یا به شکل سهم صد درصد متعلق به شرکت های آلمانی یا مشارکت با شرکت های ایرانی همکاری کنیم.
وی تاکید کرد: قوانین روشنی در مورد تضمین سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود دارد که می تواند زمینه همکاری دو کشور را در بخش های یادشده افزایش دهد.
وی ادامه داد: در زمینه انتقال فناوری، ایران و آلمان همکاری خوبی با یکدیگر داشته اند و حضور شرکت مپنا تاییدی بر این موضوع است.
وزیر نیرو با اشاره به سابقه همکاری ایران و آلمان، گفت: متاسفانه به دلیل برخی از مسائل، این روابط در چند سال گذشته دچار رکود شده بود اما خوشبختانه این موانع هم اکنون رفع شده و می تواند به شکل گذشته برگردد.
وی اظهار امیدواری کرد که حضور بلندپایه اقتصادی آلمان در ایران تحرک فوق العاده ای را بین دو کشور ایجاد کند که منجر به توسعه سیاسی و اقتصادی میان دو کشور شود.
وی اظهار داشت: خوشبختانه شرکت های ایرانی و آلمانی تجربه خوبی در همکاری با یکدیگر داشته اند که برخی از این همکاری ها شامل حضور شرکت های زیمنس و فوردلند در ایران می شود.
چیت چیان گفت: شرکت زیمنس همواره حضور خوبی در ایران داشته و ساخت ترانس ها در ایران و انتقال فناوری در این بخش موجب رشد شرکت مپنا که ساخت نیروگاهها را در ایران برعهده داشته، شده است.
وزیر نیرو با اشاره به همکاری زیمنس با ایران در ساخت ترانس ها و دیگر ظرفیت های همکاری میان دو کشور، افزود: ساخت لکوموتیو در مپنا از دیگر همکاری های مشترک صورت گرفته میان دو طرف است.
وی در خصوص توان تخصصی شرکت آلمانی فوردلند نیز اظهار داشت: این شرکت در انتقال فناوری توربین 2.5 مگاواتی در ایران مشارکت داشته است.
چیت چیان در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت صنایع آب کشور اشاره کرد و گفت: ساخت شیر آلات، لوله های اتصالات و تصفیه خانه فاضلاب از کارهای موفق مپنا بوده که نشان می دهد ایران و آلمان همواره با یکدیگر مناسبات متعددی در زمینه تکنولوژی داشته اند.
وی با بیان آنکه ایران و آلمان می توانند در زمینه توسعه ظرفیت نیروگاهی در ایران با یکدیگر همکاری کنند، ظرفیت نیروگاهی ایران را 74 هزار مگاوات ذکر کرد و افزود: این ظرفیت ایران را در رتبه چهاردهم جهانی قرار داده به طور جدی نیازمند توسعه ظرفیت نیروگاهی هستیم.
همکاری در حوزه برق
وی گفت: ساخت نیروگاه 37 هزار مگاواتی در پنج سال آینده از کارهای مهم در زمینه تولید انرژی برق است زیرا بازار ایران بزرگ است و ظرفیت های زیادی برای کار در آن وجود دارد.
چیت چیان ادامه داد: از دیگر برنامه های وزارت نیرو، توسعه انرژی برق پنج هزار مگاوات در بخش انرژی های تجدیدشونده شامل استفاده از انرژی های بادی، خورشیدی و برق آبی کوچک است. همچنین چهار هزار مگاوات نیروگاه اتمی و بقیه نیروگاه های انرژی و تکمیل نیروگاه های بخاری خواهد بود.
وی گفت: در زمینه نصب نیروگاه های کلاس F نیز می توانیم با یکدیگر همکاری داشته باشیم، هرچند در سیاست های آینده نیروگاه های دی.جی و سی.اچ.پی جایگاه ویژه دارند. هوشمندسازی برق کشور از دیگر برنامه های نیرو در ایران است که می توانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشیم.
حوزه آب
وزیر نیرو با اشاره به ضرورت توسعه سیستم فاضلاب در ایران گفت: هم اکنون 41 درصد جمعیت شهری ایران از سیستم فاضلاب برخوردار است و هر روز بر این میزان افزوده می شود بنابر این توسعه سیستم فاضلاب بازار بزرگی برای گسترش صنعت تصفیه فاضلاب ایجاد کرده است.
چیت چیان گفت: از آنجا که شیرین سازی آب دریا به ظرفیت یک میلیارد مترمکعب را شروع کرده ایم و قصد تداوم آن را داریم اما از همکاری با آلمان در این بخش استقبال می کنیم.
وی درباره چگونگی گسترش خطوط انتقال آب و فناوری تونل به کشور نیز گفت: ارتقا بهره وری از منابع آبی کشور به ویژه در زمینه آبیاری کشاورزی ضروری است، لذا همکاری ها در این بخش باید بسط یابد. در کنار این موارد بازچرخانی آب استفاده شده از دیگر برنامه های حوزه نیرو در ایران است.
شکل مناسبات
چیت چیان با اشاره به شکل همکاری ایران و آلمان، گفت: دو کشور می توانند به شکل سرمایه گذاری مستقیم یا به صورت سهم صد درصدی متعلق به شرکت های آلمانی و یا در قالب مشارکت با شرکت های ایرانی با یکدیگر همکاری کنند.
وی تاکید کرد: قوانین روشنی در زمینه سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود دارد که می تواند سرمایه گذاری را تضمین کند لذا این موضوع زمینه را فراهم می کند که موسسات آلمانی با فراغ بال در ایران حضور یابند.
انتقال فناوری
وی در زمینه انتقال فناوری آلمانی به ایران گفت: سابقه همکاری دو کشور در بخش یادشده نشان داده که هر جا تمایل شرکت ها بیشتر بوده سهم بیشتری را در این فرآیند توانسته اند کسب کنند.
وی اظهار داشت: در چند سال گذشته شرکت هایی از کشورهای شرق آسیا در ایران حضور یافته اند اما اطمینان دارم که با در نظر گرفتن سطح فناوری در آلمان در صورت توافق، علاقمند هستیم انتقال فناوری از آلمان به ایران صورت بگیرد ضمن آنکه کشور ما بازار خوبی برای آلمان خواهد بود.
موقعیت ایران در میان کشورهای منطقه
چیت چیان گفت: هم اکنون موقعیت ایران در برخی از کشورهای منطقه خوب است به طوری که در کشورهای عمان، سوریه، عراق، تاجیکستان و کنیا توانسته نیروگاه بسازد که هم اکنون از آنها نیز بهره برداری می شود. همکاری با دیگر کشورهای منطقه می تواند از سوی ایران و آلمان به شکل مشارکتی صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در صورت تامین منابع مالی (فاینانس) نیز اجرای پروژه ها نیز در ایران بهبود می یابد، ضمن آنکه ایران نیازمند ارتقا فناوری است که می توانیم در این زمینه با یکدیگر همکاری های زیادی داشته باشیم.
حوزه مطالعات و تحقیقات
وزیر نیرو افزود: همکاری در بخش آکادمیک و تحقیقات در حوزه انرژی زمینه خوبی برای روابط اقتصادی میان ایران و آلمان است که می توانیم این مهم را با موسسات آلمانی به جلو ببریم.
سپس زیگمار گابریل قائم مقام صدراعظم آلمان ضمن قدردانی از میهمان نوازی ایرانیان از هیات آلمانی، گفت: کشورش آمادگی دارد در زمینه هایی که اشاره کردید با ایران همکاری کند. شرکتهای آلمانی تمایل دارند که با ایران تعامل بیشتری داشته باشند.
وی معتقد است: حل مناقشات هسته ای پایان خوشی داشت و این پایان نه فقط برای بهبود روابط اقتصادی است بلکه می تواند تعاملات سیاسی ایران را با دیگر کشورها افزایش دهد. مردم ایران نیز نیازمند بهبود روابط در حوزه های سیاستی و اقتصادی هستند.
گابریل یادآور شد: مردم باید به کارهایی که از سوی مسئولان کشورشان صورت می گیرد، اعتقاد داشته باشند زیرا اگر به آنها بی اعتماد باشند، وضعیت بهبود نمی یابد.
وی با بیان آنکه باید به مردم نشان داد که فرایندهای اقتصادی و سیاسی در حال بهبود هستند، تاکید کرد: موسسات آلمانی می توانند در حوزه انرژی و صرفه جویی انرژی با ایران همکاری های وسیعی داشته باشند.
وی گفت: ناتوانی در تامین منابع مالی مانع عدم توسعه همکاری ها در زمینه انتقال فناوری است که امیدوارم در زمینه بیمه بتوانید زودتر مشکلات را رفع کنید.
وی یادآور شد: یکی از نگرانی ها این است که حل مسائل مالی طول بکشد که می توانیم با صحبت کردن با بانکهای آلمان زمینه های همکاری را عملی کنیم. هم اکنون این موضوع در دستور کار ما است که به محض برگشت به المان این موضوع را حل می کنیم.
وی گفت: در این نشست نمایندگانی از شرکتهای آلمانی حضور دارند که می توانند زمینه های همکاری با ایران را بیان کنند.