در حال حاضر در کشور برای کارکرد و نحوه تردد یک پراید 20 میلیونی در جاده دستورالعمل و معاینه فنی اجباری وجود دارد، اما برای بسیاری از ماشینهای کشاورزی با قیمتهای بسیار، دستورالعمل فنی نظارت و چگونگی بهکارگیری آن، قانون مشخصی وجود ندارد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 دی 1394ساعت انتشار : 12:27:19
در حال حاضر در کشور برای کارکرد و نحوه تردد یک پراید 20 میلیونی در جاده دستورالعمل و معاینه فنی اجباری وجود دارد، اما برای بسیاری از ماشینهای کشاورزی با قیمتهای بسیار، دستورالعمل فنی نظارت و چگونگی بهکارگیری آن، قانون مشخصی وجود ندارد.
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی مکانیزاسیون در سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز، از مهمترین اهداف این کارگروه را افزایش بهرهوری مکانیزاسیون (ماشینهای کشاورزی) و اشتغالزایی دانشآموختگان در سطح استان و در نهایت با پیگیری سازمان البرز در سطح کشور اعلام کرد.
محمدی یونسیالموتی گفت: در این کارگروه در نظر داریم با احصاء وظایف تصدیگری دولت که میتواند آنها را واگذار کند برای دانشآموختگان بیکار کشاورزی بهویژه رشته ماشینهای کشاورزی اشتغال ایجاد کنیم.
وی از تدوین دستورالعملهای فنی برای بهبود وضع مکانیزاسیون کشاورزی در سطح استان و کشور خبر داد و افزود: هماکنون تنها برای دستگاه کمباین دستورالعمل فنی نحوه کار در مزرعه، وجود دارد و ما در تلاش هستیم با همکاری مرکز توسعه مکانیزاسیون، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی و مراکز آموزشی برای تمامی ماشینهای کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت، دستورالعملهای فنی (معاینه فنی) تهیه کنیم.
یونسیالموتی خاطرنشان کرد: در آیندهای نزدیک با استخراج نیازهای آموزشی اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، سرفصلهایی را برای برگزاری دورههای آموزشی بهمنظور توانمندسازی اعضاء در این حوزه تهیه و اجرا خواهیم کرد.
وی از دیگر فعالیتهای پیش روی این کمیته را فعال کردن مرکز آموزش مکانیزاسیون، تهیه بانک اطلاعاتی تولیدکنندگان، اجرای دورههای آموزشی با هدف رفع نیاز اعضا عنوان کرد و ادامه داد: تلاش ما بر این است که بتوانیم تا حد امکان و در صورت موافقت وزارت جهاد کشاورزی، فعالیتهای قابل واگذاری را شناسایی و نیز فعالیتهای قابل واگذاری و اعلام شده را استخراج و با واگذاری آن به اعضاء نظام مهندسی و منابع طبیعی اشتغالزایی کنیم.
رئیس کارگروه تخصصی مکانیزاسیون سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان البرز با بیان اینکه در نظر داریم شاخصهایی را برای بررسی و معرفی متقاضیان استفاده از تسهیلات یارانهدار نیز تدوین کنیم، به لزوم پرهیز و جلوگیری از توسعه مکانیزاسیون خانگی (هر کشاورز یک تراکتور و گاوآهن)، نیز اشاره کرد و یادآور شد: برای توسعه مطلوب مکانیزاسیون باید یارانهها و تسهیلات یارانهای به متخصصان این رشته بهویژه تشکلهای این رشته، تخصیص یابد. به عبارت دیگر تسهیلات و امکانات باید در اختیار شرکتهای خدمات مکانیزاسیون قرار کیرد تا بتوانند از تسهیلات در جهت توسعه ناوگان کشاورزی استفاده کنند، زیرا در حال حاضر بیشتر کشاورزان حتی کشاورزان پیشرو قادر به استفاده از تسهیلات برای خرید ماشینهای پیشرفته از جمله خرید کمباین یک میلیاردی یا سایر ادوات نیستند.
یونسیالموتی پیشنهاد داد که انتخاب تولیدکنندگان برتر که سالانه صورت میگیرد نیز به سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی هر استان سپرده شود و تصریح کرد: علاوه بر این، در آینده بهدنبال تدوین شاخصهایی برای صدور جواز، تمدید آن و نظارت بر عملکرد صنایع تبدیلی و تکمیلی از طریق اعضاء سازمان نظام مهندسی هستیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی از ماشینهایی که ارزش آنها بعضاً به بیش از 200 تا 300 میلیون تومان نیز میرسد (دستگاه کاشت مسقیم، سمپاشها، چاپرهای برداشت ذرت، کمباینهای برداشت سیبزمینی، کمباینهای برداشت چغندرقند، ماشین برداشت خرما و...) دستورالعمل فنی برای کسب مجوز ورود به مزرعه ندارد، در حالی که برای استفاده از یک خودرو 20 میلیونی انواع و اقسام دستورالعملها صادر میشود، تأکید کرد: تمام تلاش ما در جهت کمک به تقویت و توسعه مکانیزاسیون متناسب با شرایط منطقه، افزایش راندمان و بهرهوری ماشین، کاهش تلفات ماشینی، افزایش درآمد کشاورزان، کاهش هزینهها و کمک به توسعه کشاورزی کشور و در نهایت اشتغالزایی دانشآموختگان بخش است./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده
A-941012-01