رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با گسترش شبکه آزمایشگاهی کشور به سرعت مواد غذایی وارداتی یا تولیدی را کنترل کرده و در صورت وجود تقلب، از ورود آن به بازار جلوگیری میکنیم.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 25 مهر 1394ساعت انتشار : 15:17:19به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رسول دیناروند امروز در همایش روز جهانی غذا که در سالن اجلاس سران در تهران با حضور برندهای برتر صنایع غذایی برگزار شد، به نقش و اهمیت غذای سالم اشاره کرد و گفت: بسیاری از بیماریهای شناساییشده وابسته به غذاست که دلایل مختلفی از جمله آلایندگی میکروبی، فلزات سنگین، باقی مانده سموم و بیوتکنولوژی میتواند از طریق غذا به بدن و سلامت انسانها آسیب برساند و یکی از کارهای مهم دستگاههای نظارتی مبارزه با این مشکلات است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، تقلب در تولید مواد غذایی را یکی از مشکلاتی عنوان کرد که با رشد و پیشرفت تکنولوژی در حال افزایش است و افزود: البته این مسئله فقط مخصوص ایران نیست، بلکه تمام دنیا گرفتار این موضوع هستند و در همین راستا تلاش میکنیم تا شبکه آزمایشگاهی خود را تقویت کنیم تا امکان تقلب در مواد غذایی چه از مبادی ورودی کشور و چه از تولید داخل به سرعت شناسایی و جلوی آن گرفته شود.
رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در عین حال، اینکه بگوییم افراد دسترسی به مواد غذایی ندارند، در کشور ما بسیار کم است، ولی از آن طرف بیش از 50 درصد مردم به دلیل مصرف بالای کالری اضافه وزن دارند و میانگین دریافت کالری 20 درصد از حد متوسط بالاتر است.
همچنین سیدهدایت حسینی معاون سازمان غذا و دارو از اعطای نشان ایمنی و سلامت به 26 محصول غذایی جدید توسط سازمان غذا و دارو خبر داد و گفت: مواد غذایی که فاقد افزودنی نگهدارنده و مواردی شبیه به این هستند، این نشان را دریافت میکنند که تاکنون 145 محصول غذایی این نشان را از وزارت بهداشت اخذ کرده بودند و امروز نیز 26 محصول دیگر به آن اضافه میشود.
وی به اهمیت سلامت مواد غذایی اشاره کرد و گفت: تنقلات به دلیل داشتن نمک، شکر و اسیدهای چرب ترانس مورد تأیید ما نیست، اما برخی تنقلات از جمله میوههای خشک، فراوردههای کنجدی و خرما به عنوان تنقلات دارای نشان ایمنی میتواند در سبد مصرف خانوار جای گیرد.
معاون سازمان غذا و دارو همچنین از کاهش آلایندگی سموم باقیمانده در برخی محصولات کشاورزی از جمله برنج ایرانی خبر داد و گفت: در برخی برندها با کارهای تحقیقاتی که انجام شده الودگیهای برنج تا 50 درصد کاهش یافته است.
انتهای پیام/ب