معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از مردم خواست قارچ خوراکی مورد نیاز خود را از فروشگاه ها و مراکز معتبر و در قالب بسته بندی های لیبل دار خریداری کنند.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 اردیبهشت 1397ساعت انتشار : 7:0:6به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مدیر کل امور گلخانه ها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی ضمن تاکید بر سالم بودن قارچ های خوراکی واحدهای تولیدی مجوزدار کشور اعلام کرد: مسمومیت های انسانی که اخیرا با مصرف قارچ در بعضی از استان های کشور رخ داده است، در نتیجه مصرف قارچ هایی است که به طور فصلی توسط برخی افراد بومی از منابع طبیعی و عرصههای جنگلی برداشت میشود.
غلامرضا تقوی افزود: تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ های خود رو در عرصه های منابع طبیعی کار مشکلی است و نیاز به آزمایشگاه دارد و از این رو توصیه می شود مصرف کنندگان از خرید قارچ های فله ای بی نام و نشان و از دست فروشان خودداری کنند.
وی با بیان این که ۹۰۰ واحد تولید قارچ خوراکی دارای مجوز در کشور فعال و هزاران نفر در این عرصه مشغول کار هستند، اظهار داشت:وقتی در کشور چنین ظرفیتی برای تولید سالم این ماده خوراکی وجود دارد، مصرف کنندگان نباید ریسک خرید قارچ های برداشت شده از عرصه های جنگلی و منابع طبیعی را بپذیرند، زیرا احتمال سمی بودن آن بالا است.
تقوی تصریح کرد: سالانه در کشور ۱۵۰ هزار تن تولید قارچ داریم و سرانه مصرف نیز یک کیلوگرم است و از این رو کمبودی در زمینه تولید این محصول وجود ندارد.
وی جمع آوری قارچ از عرصه های منابع طبیعی را اساسا نادرست دانست و گفت: برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز قارچ از عرصه های منابع طبیعی -که معمولا برای امرار معاش انجام می شود- در طرح توسعه اشتغال روستایی، تسهیلاتی را برای تولید قارچ خوراکی در چارچوب تولیدات گلخانه ای و قارچ در نظر گرفته ایم و این افراد می توانند با رعایت شرایط و یا در قالب تشکل ها از این تسهیلات استفاده کنند.
مدیر کل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی، شناسایی و آموزش واحد های تولیدی بدون مجوز را از دیگر اقدامات برای کاهش برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی عنوان کرد.
انتهای پیام/ب