صادرات محصولات باغبانی غیراستاندارد علاوه بر آنکه مانع از حفظ بازار صادراتی میشود، به نفع رقبای کشور خواهد بود.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 30 آبان 1394ساعت انتشار : 11:17:20
صادرات محصولات باغبانی غیراستاندارد علاوه بر آنکه مانع از حفظ بازار صادراتی میشود، به نفع رقبای کشور خواهد بود.
قائم مقام معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اشاره به اهمیت حفظ بازارهای هدف محصول باغبانی در جهان و تعیین بازارهای جدید، ضرورت به روز کردن استانداردهای محصولات باغبانی را اجتنابناپذیر عنوان کرد.
جهانگیر عرب با تأکید بر اینکه صادرات محصولات باغبانی غیراستاندارد، علاوه بر آنکه مانع از حفظ بازار صادراتی میشود، به نفع کشورهای رقیب خواهد بود، گفت: در همین راستا بین محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی و نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد هماهنگی لازم بهعمل امد.
وی همچنین افزود: در این هماهنگی مقرر شد استانداردهای موجود که نیاز به بازنگری دارند از سوی معاونت امور باغبانی به سازمانی ملی استاندارد ارائه شود تا در اولویت کاری قرار گیرند.
عرب خاطرنشان کرد: تدوین استانداردهای مورد نیاز جهت برخی از محصولات باغبانی که فاقد استاندارد مصوب هستند با اعلام معاونت باغبانی در اولویت اقدامات سازمان ملی استاندارد قرار خواهد گرفت.
وی از بررسی کارشناسی اجباری شدن استانداردها برای بازارهای داخلی محصولاتی همچون زعفران و بازارهای خارجی برای کیوی، سیب، انار و انجیر که از اقلام مهم صادراتی کشور هستند با هماهنگی طرفین خبر داد و تصریح کرد: در صورت وجود امکانات زیربنایی مانند آزمایشگاه، امکان آزمایش، استانداردهای مورد نیاز در دستور کار شورای عالی استاندارد کشور قرار خواهد گرفت تا پس از تصویب به اجرا درآید.
آزمایشگاه شیمی روغن زیتون آکرودیته میشود
قائممقام معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای آکرودیته کردن آزمایشگاه شیمی روغن زیتون توسط شورای بینالمللی زیتون، هماهنگیها و پیگیریهای لازم از سوی معاونت امور باغبانی صورت گرفته است، ادامه داد: این آزمایشگاه به رغم پیگیریهای معاونت امور باغبانی طی سالهای گذشته، پس از پنج سال موفق به اخذ گواهی نشد.
عرب با عنوان اینکه قرار بر این است که سازمان ملی استاندارد امکانات لازم را در جهت آکرودیته کردن از لحاظ علمی و تجهیزاتی را فراهم کند، یادآور شد: مقرر شده است درباره آزمایشگاه ارزیابی حسی روغن زیتون مسئولان پژوهشگاه مواد غذایی سازمان ملی استاندارد با هماهنگی دفتر طرح زیتون معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اقدام لازم بهعمل آورند تا فقط افراد مجرب دارای گواهینامه اموزشی و واجد صلاحیت علمی و کارشناسی با توجه به استانداردهای ملی و بینالمللی به آموزش و ترویج ارزیابی حسی بپردازند./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده
A-940830-01