اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : دو شنبه 17 دى ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
دو شنبه 17 دى ماه 1403 ساعت: 14:25:37

30 درصد گلخانه های باقیمانده سنتی، نیمه صنعتی می شود

30 درصد گلخانه های باقیمانده سنتی، نیمه صنعتی می شود

با تبدیل 150 هکتار از 800 هکتار گلخانه‌های استان تهران به نیمه‌صنعتی، میزان تولید محصولات کشاورزی 30 درصد افزایش یافته است.

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 22 مرداد 1394ساعت انتشار : 18:47:22
با تبدیل 150 هکتار از 800 هکتار گلخانه‌های استان تهران به نیمه‌صنعتی، میزان تولید محصولات کشاورزی 30 درصد افزایش یافته است.     به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری کشاورزی ایران به ورامین، سیدمحمد موسوی امروز پنجشنبه در جریان بازدید وزیر جهاد کشاورزی از طرح تبدیل گلخانه‌های سنتی به نیمه صنعتی در شهرستان ورامین با بیان اینکه در مصرف حامل‌های انرژی 30 درصد صرفه‌جویی داشتیم، افزود: با استفاده از این شیوه میزان مصرف نهاده‌های کشاورزی و تعمیر تجهیزات نیز کاهش به ترتیب 30 و 75 درصدی حاصل شده است.   رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: به کمک تسهیلات وزارت جهاد کشاورزی توانستیم اصلاح کامل سازه‌ها، تغییر شیوه آبیاری از سنتی به نوین، نصب   سیستم‌های گرمایش، سرمایش و روشنایی را در گلخانه‌های نیمه‌صنعتی اجرایی کنیم. همچنین در زمینه اصلاح بستر کاشت و ارقام مورد استفاده نیز به کشاورزان مشاوره دادیم.   وی  اظهار داشت: تقریباً حدود 5هزار و 500 واحد گلخانه‌ای در استان تهران وجود دارد که مساحت این واحدها به 2 هزار و 700 هکتار می‌رسد.   وی با بیان اینکه 70درصد از گلخانه‌های استان صنعتی و نیمه صنعتی و 30 درصد سنتی است، افزود: حدود 35درصد از این گلخانه‌ها، گل و حدود  65درصد از آنها سبزی و صیفی تولید می‌کنند.   رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اظهار داشت: 56درصد گل شاخه بریده کشور و 22درصد تولید صیفی‌جات گلخانه‌ای در استان تهران است.   موسوی افزود: از 2هزار و 700 هکتار گلخانه‌های استان تهران 30 درصد سنتی است که با پشتیبانی همه جانبه وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه استان در تلاش هستیم تا این گلخانه‌ها را به نیمه صنعتی تبدیل کنیم.   موسوی اظهار داشت: آموزش، ارتقاء دانش فنی، صدور مجوز، تأمین سوخت، حمایت از گازسوز کردن گلخانه‌ها، تأمین تسهیلات بانکی، هدایت فنی و نظارت بر اجرا و همچنین استقرار شبکه کنترل آفات و امراض از جمله حمایت‌هایی است که وزارت جهاد در راستای افزایش سطح گلخانه‌های استان انجام می‌دهد.   رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران اظهار داشت: انتقال کشت به گلخانه‌ها هم باعث افزایش تولید و هم منجر به کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی و اقتصادی کردن تولید می‌شود.   وی افزود: همچنین انتقال کشت به گلخانه‌ها در راستای بهره‌برداری آب از منابع پایدار و حفظ ذخایر آب منطقه است، زیرا دشت ورامین یکی از دشت‌های بحرانی به لحاظ منابع و ذخایر آبی است.   موسوی تصریح کرد: کشت محصولات کشاورزی در گلخانه‌های صنعتی منجر به کاهش 30درصد مصرف حامل‌های انرژی و همچنین کاهش 30درصدی نهاده‌ها می‌شود.   وی اظهار داشت: انتقال کشت محصولات گلخانه‌ای سنتی به نیمه صنعتی حدود 75 درصد هزینه تعمیرات و حدود 50 درصد هزینه نیروی کار و در مجموع 40 درصد قیمت تمام شده را کاهش می‌دهد.   وی با بیان اینکه 80میلیارد تومان تسهیلات در دو سال گذشته برای تبدیل گلخانه‌های سنتی به نیمه صنعتی استان تهران هزینه شده است، افزود: با انتقال کشت از گلخانه‌های سنتی به نیمه صنعتی 30 درصد افزایش کمیت تولید خواهیم داشت./   خبر: زینب هاشمی