ایران و آلمان خواستار توسعه فعالیتهای کشاورزی در زمینه کاهش ضایعات کشاورزی، تهیه و تولید بذر، توسعه مکانیزاسیون، سلامت غذا، سرمایهگذاری در فرآوری و صنایع تبدیلی، بهرهوری آب و صادرات محصولات مخلتف شدند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 11 آذر 1394ساعت انتشار : 11:12:20
ایران و آلمان خواستار توسعه فعالیتهای کشاورزی در زمینه کاهش ضایعات کشاورزی، تهیه و تولید بذر، توسعه مکانیزاسیون، سلامت غذا، سرمایهگذاری در فرآوری و صنایع تبدیلی، بهرهوری آب و صادرات محصولات مخلتف شدند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، امروز هیأتهای وزارت کشاورزی ایران و آلمان با هدف بررسی زمینههای همکاری دو کشور در بخش کشاورزی، صنایع غذایی، صنایع وابسته، بهداشت، دام و ماشینآلات در محل وزارت جهاد کشاورزی ایران دیدار کردند.
در ابتدای این جلسه، هیأت ایرانی به بیان خواستههای خود پرداختند و با اشاره به بازار خوب ایران در بخش ماشینآلات کشاورزی و توسعه مکانیزاسیون در کشور، خواستار افزایش همکاریها با بخش خصوصی آلمان در این زمینه شدند.
هیأت ایرانی یکی از مشکلات ایران و آلمان را سیستم بانکی و انتقال پول اعلام کرد که مدتزمان معاملات را بسیار طولانی میکند و تقاضای حل این مشکلات را داشتند تا امکان توسعه روابط تجاری در بخش کشاورزی فراهم شود.
گفتنی است، مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا خواستار مذاکره مستقیم با نماینده بخش سلامت غذای هیأت آلمانی شد تا بتوانند در سه بخش تحقیقات، تکنولوژی و تجاری به مذاکره بپردازند و خواستار قرار دادن اطلاعات پایهای مورد نیاز از سوی بخش اتاق بازرگانی ایرانی و آلمانی شد.
در ادامه جلسه، رئیس ستاد هماهنگی صادرات وزارت تغذیه و کشاورزی آلمان از موضوعهای حائز اهمیت در گسترش روابط ایران و آلمان را برگزاری نمایشگاههای مختلف اعلام کرد و گفت: به اعتقاد ما، تعامل تجار ایرانی و آلمانی در نمایشگاهها بهترین موقعیت برای توسعه روابط است.
گرهارد رِش با اشاره به حضور سالانه وزارت تغذیه و کشاورزی آلمان در 30 نمایشگاه در سراسر جهان از شرکت در نمایشگاه آگروتک شیراز در آوریل 2016، نمایشگاه ایرانفود ایران در می 2016 و نمایشگاه ایرانپلکس تهران در اکتبر 2016 خبر داد.
وی با بیان اینکه برنامههای لازم برای حضور 15 تا 20 شرکت فعال در حوزه کشاورزی در نمایشگاه آگروتک شیراز انجام شده است، افزود: در این نمایشگاه معاون وزیر ما نیز به همراه یک هیأت اقتصادی حضور خواهد یافت و ما از برنامههای جانبی شما در این نمایشگاه برای تعامل بیشتر استقبال میکنیم.
رش خاطرنشان کرد: علاوه بر حضور در نمایشگاه، قصد سفری بهمنظور شناسایی بازار ایران با حضور شرکتهای آلمانی در زمینه لبنیات، کشاورزی، گوشت، شیرینی و شکلات را داریم.
وی هدف از شرکت در این نمایشگاهها را ترغیب شرکتهای خصوصی آلمانی برای سرمایهگذاری در ایران اعلام کرد و ادامه داد: ایران باید بتواند در زمان حضور این شرکتها در نمایشگاهها، مزیتهای خود را برای سرمایهگذاری به رخ بکشد.
در ادامه، هیأت ایرانی با بیان سابقه طولانی همکاری ایران با مراکز تحقیقاتی و شرکتهای آلمانی و سطح بالای کمیت این فعالیتها، تجربه خوبی که در تأمین مواد ژنتیکی از آلمان بهویژه در نژادهای دومنظوره تاکنون وجود داشته و بهرهمندی از تجربه آلمانی در انتقال تکنولوژی با استفاده از تکنولوژی تولید اسپرم و مشارکت و سرمایهگذاری دو کشور و ایجاد مرکز تولید اسپرم منجمد در شمال کشور اشاره کردند و با اعلام اینکه این مرکز با وجود مشکلات ناشی از تحریم با حسن نیت دو طرف احداث شد، اظهار امیدواری کردند که با رفع تحریمها، این سرمایهگذاری مشترک توسعه پیدا کند و از لحاظ کمی و کیفی به جایی برسد که بتوانیم محصولات این مرکز را به سایر کشورها عرضه کنیم.
در این جلسه تأیید شد که آلمان میتواند از موقعیت ایران برای ورود به کشورهای همسایه در زمینه صنایع کشاورزی و وابسته استفاده کند و سرمایهگذاری خوبی در بخش صادرات گوشت مرغ و فرآوری آن داشته باشد و همچنین به بازارهای کشورهای روسیه، عراق، کویت و کشورهای حاشیه خلیج فارس ورود پیدا کند.
همچنین از زمینههای مناسب همکاری دو کشور، تولید انواع فیلمهای بستهبندی بر پایه پتروشیمی که همسانی مناسبی با محیط زیست دارند و اصلاح ساختار، بازسازی و بهینهسازی مصرف انرژی با استفاده از تکنولوژی و تجربه آلمانی عنوان شد.
از مسائل حائز اهمیت در این جلسه، استفاده از دانش فنی آلمان در زمینه تصفیه آب، استفاده بهینه از چرخه آب و مصرف بهینه آب در واحدهای تولید بود.
هیأت ایرانی با اشاره به ضایعات محصولات کشاورزی در دنیا و حتی در کشورهای اروپایی و توسعهیافته، خواستار تبادل نظر و همکاری در زمینه کاهش ضایعات کشاورزی در مرحله برداشت و فرآوری شدند و با اعلام تولید یک میلیون تن خرما در کشور، تولید قند مایع و جامد خرما را زمینه مناسبی برای فعالیت بخش خصوصی آلمان اعلام کردند تا فعالیت بیشتری در زمینه بازاریابی و صادرات انجام گیرد.
همچنین با اشاره به تولید 4.5 میلیون تن سیبزمینی در کشور، خواستار همکاری مشترک در زمینه تولید محصولات جدیدی شدند که در دنیا بازار مناسبی دارند و نیز تولید 250 هزار تن پسته خشک در ایران و توجه به این محصول را یکی دیگر از زمینههای همکاری دو کشور عنوان کردند.
هیأت ایرانی اظهار امیدواری کرد که با برطرف شدن تحریمها، دو کشور از توانمندیهای یکدیگر بهرهمند شوند و با یک معادله برد - برد، شاهد نتایج آن در آیندهای نزدیک باشیم.
همچنین با توجه به تکنولوژی برتر آلمان در فرآوری بذر غلات، چغندرقند، علوفه و نیز تولید بذر، هیأت ایران خواستار همکاری مؤسسههای تحقیقاتی آلمانی جهت تولید بذر در کشور شد که این امر با توجه به پتانسیل این کشور امکانپذیر است.
گرمن یوب، رئیس بخش همکاریهای بینالمللی وزارت تغذیه و کشاورزی آلمان با اشاره به وجود یکهزار نفر پرسنل و چهارهزار محقق در این وزارتخانه گفت: ما دارای دانش فنی گستردهای در زمینه سیاستهای کشاورزی، توسعه روستایی، شیلات و... هستیم.
وی با اشاره به مؤسسههای آلمانی که هماکنون در ایران فعالیت میکنند افزود: در زمینه انتقال دانش و فناوری، روابط خوبی بین ایران و آلمان وجود دارد که میتوانیم تعاملات را گسترش دهیم.
یوب خاطرنشان کرد: با توجه به صحبتهای انجامشده، متوجه شدم که ایران علاقهمند به سرمایهگذاری، تولید پایدار و بازاریابی محصولات از سوی آلمان است که با توجه به سیستمهای قانونی مناسب موجود در ایران، کشور شما از امنیت خوبی برای سرمایهگذاران علاقهمند برخوردار است.
وی با اظهار تأسف از تأثیر تحریمها بر بخش کشاورزی ادامه داد: امیدواریم با لغو تحریم و ورود بانکهای ایرانی به بخش بینالملل، مشکلات موجود حل شود.
رئیس بخش همکاریهای بینالمللی وزارت تغذیه و کشاورزی آلمان تصریح کرد: تجارت برای آلمان یک خیابان یکطرفه نیست. بلکه خیابان دوطرفهای است که حضور شرکتهای موفق آلمان در ایران مانند شرکت کلاس، تأییدی برای نظر من است. چون این شرکت علاوه بر فروش ماشینآلات کشاورزی به ایران، خدمات پس از فروش، تعمیرات و آموزش را نیز برای خریداران فراهم کرده و مجموعهای کامل را وارد ایران کرده است.
یوب از حضور وزیر کشاورزی آلمان به همراه مدیران مراکز تحقیقاتی در ایران برای افزایش همکاری مشترک دو کشور در حوزه کشاورزی خبر داد و یادآور شد: ما بهعنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان مواد لبنی در جهان میتوانیم این صنعت را در ایران توسعه دهیم. همچنین میتوانیم محصولات ایرانی مانند زعفران که از آن بهرهمند نیستیم را به کشورمان وارد کنیم.
وی تأکید کرد: معتقدیم ایران و آلمان نه بهعنوان رقیب، بلکه بهعنوان شریک در کنار هم باشند و از توانمندیهای یکدیگر استفاده کنند.
یوب با اشاره به دانش بالای فنی آلمانها در زمینه استفاده از ضایعات کشاورزی، آمادگی کشورش را برای همکاری در این زمینه اعلام کرد و با دعوت از وزیر جهاد کشاورزی ایران برای حضور در هفته سبز برلین اظهار داشت: بررسی آمار و ارقام تولید شیر و طیور در ایران باعث حیرت من شده و شکی نیست که ایران دارای صنعت دامپروری مدرن و پیشرفتهای است.
در پایان جلسه، هومن فتحی، مدیر دفتر امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی از حضور بخش دولتی و خصوصی آلمان در ایران استقبال کرد و گفت: با برنامهریزی منسجم، در آیندهای نهچندان دور، روابط آلمان و ایران را به اوج خواهیم رساند.
وی با بیان اینکه زمینههای متنوعی برای همکاری دو کشور وجود دارد، افزود: برای تسریع در شروع فعالیتها باید زمینههای همکاری را اولویتبندی کنیم تا بتوانیم به نتیجه مطلوب برسیم.
فتحی با اشاره به اینکه ما خواستار به اشتراکگذاری تجربیات و همکاری دوجانبه هستیم، افزود: تحریمهای ظالمانه علیه ایران نباید کشاورزی را نیز دربر میگرفت؛ چون با اصول حقوق بشر مغایرت داشت.
وی اظهار امیدواری کرد که با برطرف شدن تحریمها، مشکلات نیز برطرف شوند و خاطرنشان کرد: اطمینان میدهیم حضور معاون وزیر کشاورزی آلمان در ایران با برنامهریزی از پیش تعیینشده و استاندارد صورت گیرد تا علاوه بر بازدید از نمایشگاه در شیراز و حضور در تهران، ملاقاتها و مذاکرات کیفی نیز انجام گیرد.
مدیر دفتر امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی با پیشنهاد اینکه مقدمات پیشنویس سند همکاری بین دو کشور تهیه شود و ادامه داد: در سفر احتمالی وزیر جهاد کشاورزی ایران به آلمان سعی میکنیم با وزیر آلمان و صاحبان صنایع آلمانی ملاقاتهای مسمر ثمری نیز داشته باشیم.
فتحی با تأکید بر اینکه صنایع کشاورزی ایران بسیار گسترده هستند و باعث هیأت بازدیدکنندگان اروپایی میشوند، از هیأت آلمانی برای حضور مجدد در ایران و بازدید از صنایع کشاورزی ایرانی دعوت کرد.
گفتنی است، در این دیدار، دو طرف با تأکید بر توسعه همکاریهای کشاورزی بهویژه در حوزه تحقیقات، انتقال دانش فنی، تجارب و سرمایهگذاریهای مشترک خواستار توسعه فعالیتها در زمینه کاهش ضایعات کشاورزی، تهیه و تولید بذر، توسعه مکانیزاسیون، سلامت غذا، سرمایهگذاری در فرآوری و صنایع تبدیلی، بهرهوری آب و صادرات محصولات مخلتف شدند./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده