در حال حاضر طرح تسهیلات بانکی برای خرید کالاهای ایرانی تنها مربوط به تراکتور و کمباین است که امیدواریم این طرح سایر ادوات و ماشینآلات این بخش را دربر گیرد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 21 آبان 1394ساعت انتشار : 9:17:32
در حال حاضر طرح تسهیلات بانکی برای خرید کالاهای ایرانی تنها مربوط به تراکتور و کمباین است که امیدواریم این طرح سایر ادوات و ماشینآلات این بخش را دربر گیرد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) درباره اثرگذاری خرید کالاهای ایرانی با تسهیلات 16 درصدی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: حوزه مکانیزاسیون کشاورزی از پرداخت هرگونه تسهیلات جهت توسعه این بخش استقبال میکند.
کامبیز عباسی افزود: چون اعتقاد داریم توسعه مکانیزاسیون میتواند منجر به افزایش تولید و کاهش هزینهها شود، بنابراین سرمایهگذاری بهعنوان یک فاکتور مهم در تولید مکانیزاسیون بخش کشاورزی اثرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: طرح پرداخت تسهیلات جهت خرید کالاهای ایرانی و شمولیت آن به ماشینهای کشاورزی توسط وزارت جهاد شکاورزی نیز پیگیری و عملیاتی شد، اما با توجه به شرایط خاص بهرهبرداران این بخش و ضوابط تعریفشده و فرآیند تسهیلات، توجه به برخی موارد شایان ذکر است.
ضرورت افزایش سقف تسهیلات کالاهای داخلی در بخش کشاورزی
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: نخست آنکه سطح تسهیلات اعلامی (250 میلیون ریال) با قیمت تراکتورها و کمباینهای برداشت غلات ساخت داخل کشور بهویژه تراکتورها و کمپاینهای پرتقاضا تناسب نداشته و افزایش سقف تسهیلات در این باره در حوزه ماشینهای کشاورزی ضروری است.
عباسی تصریح کرد: دوم آنکه شمولیت تسهیلات مذکور علاوه بر تراکتور و کمباین به سایر ادوات کشاورزی نیز الزامی است، زیرا توسعه بخش کشاورزی صرفاً با تأمین این دو وسیله میسر نمیشود و باید پرداخت این تسهیلات به انواع ادوات کشاورزی نیز تعمیم داده شود.
وی یادآور شد: سوم آنکه بازپرداخت تسهیلات فوق در بخش ماشینهای کشاورزی باید بهصورت سالانه باشد، نه ماهانه! زیرا بدینترتیب سهولت پرداخت برای بهرهبرداران محقق میشود.
عباسی تأکید کرد: چهارم آنکه با توجه به کثرت تعداد عرضهکنندگان ماشینهای کشاورزی و تنوع مارکها و مدلهای مدنظر بهرهبرداران، قطعاً هماهنگی و نظارت سازمان جهاد کشاورزی جهت پرداخت و هزینهکرد بهینه و هدفمند تسهیلات مذکور ضرورت دارد.
وی اظهار داشت: دلیل پنجم آنکه مسلماً اعلام سهمیه و حجم تسهیلات قابل تخصیص در بخش مکانیزاسیون کشاورزی امکان مدیریت هدفمند و مبتنی بر اولویتهای تولیدی بخش را بهدنبال خواهد داشت.
عباسی همچنین گفت: با این وجود بهنظر میرسد که تغییرات نرخ سود تسهیلات مکانیزاسیون از 21 به 18 درصد که با پیگیریهای هفتماهه وزیر جهاد کشاورزی عملیاتی شد و اخیراً اعلام نرخ 16 درصدی برای خرید خودرو و کالاهای تولید داخل باعث تشکیک کشاورزان و بهرهبرداران بخش شده است و همه منتظرند که نرخ سود تسهیلات در بخش کشاورزی یکسان شود و کاهش پیدا کند.
نرخ سود 18 درصدی مکانیزاسیون به 16 درصد تبدیل شود
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در ادامه افزود: نرخ سود تسهیلات خط شماره سه مکانیزاسیون بعد از هفت ماه اصلاح شد و سرانجام از 21 به 18 درصد کاهش پیدا کرد و در حال حاضر که تسهیلاتی با نرخ 16 درصدی تحقق پیدا کرده است که برای خروج از رکود برنامهریزی شده است، میتواند یکنواختسازی این نرخ برای بخش کشاورزی بسیار اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر خطوط اعتباری مکانیزاسیون نیز واجد سود 16 درصدی شود، بهنظر میرسد که توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی به اهداف خود نزدیکتر میشود.
عباسی ادامه داد: فهرست کلیه ماشینآلات و ادوات و تجهیزات کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون اعم از تراکتور و کمباین و کلیه دنبالهبندهای مورد نیاز بخش مبتنی بر فهرست ماشینهای حائز شرایط مرکز توسعه مکانیزاسیون به حوزه صنعت کشور اعلام شده است و امیدواریم که شمولیت این طرح فراتر از تراکتور و کمباین به سایر ادوات و ماشینآلات کشاورزی برای دستیابی به اهداف بخش تسری پیدا کند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 90 درصد ادوات و تجهیزات مورد استفاده در بخش مکانیزاسیون، تولید داخل هستند، شمولیت این طرح در 90 درصد صنایع و ماشینآلات قابل انجام خواهد بود.
پرداخت تنها 151 میلیارد تومان بابت خط اعتباری شماره سه
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درباره وضعیت تخصیص خط اعتباری شماره سه مکانیزاسیون نیز یادآور شد: افزایش تقاضا در سطح استانها مشروط و بر اساس آخرین آمار، بیش از 904 میلیارد تومان تقاضا در بانکها ثبت شده است.
عباسی تأکید کرد: پرداخت تسهیلات کماکان با کسری مواجه بوده و صرفاً تا این تاریخ بهرغم وجود تقاضاهای گسترده که بیش از 90 درصد خط را شامل میشود، تنها 151 میلیارد تومان بوده و جا دارد با توجه به سیاستهای بهوجودآمده اخیر در زمینه کاهش نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی، تسهیلگری برای پرداخت تسهیلات ثبتشده انجام شود و بانک کشاورزی نیز آن را اجرایی کند./
خبرنگار: مژگان ستار
A-940821-01