طرح توسعه شبکه نظارت بر اجرای طرح های مرتعداری، مدیریت چرا و حفظ کاربری مراتع کشور با همکاری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تهیه و جهت اجرا به استان ها ابلاغ شد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 21 دی 1394ساعت انتشار : 10:37:19
طرح توسعه شبکه نظارت بر اجرای طرح های مرتعداری، مدیریت چرا و حفظ کاربری مراتع کشور با همکاری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی تهیه و جهت اجرا به استان ها ابلاغ شد.
به گزارش ایانا، احمد کبیری، رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور با بیان این خبر گفت: به دنبال انعقاد تفاهم نامه همکاری با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در تیرماه امسال، این طرح براساس بند یک ماده دو این تفاهم نامه تهیه و از این پس مهندسین کشاورزی در سراسر کشور ناظر بر اجرای طرح های مرتعداری و مدیریت چرا خواهند شد.
کبیری، مهندسی سازی بهره برداري از مراتع را امری ضروری دانست و عنوان کرد: از طريق اجراي دقيق قوانين، مقررات و ضوابط فنی و مهندسی توسط دانش آموختگان رشته های منابع طبیعی، مرتع و آبخیزداری و همچنین شرکت های خدمات فنی مهندسی می توان به بهره برداري پايدار از مراتع دست یافت.
رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور در خصوص تعداد ناظر مورد نیاز در اجرای این طرح اظهار داشت: بر اساس برآورد صورت گرفته تعداد ناظر مورد نیاز جهت نظارت بر اجرای طرح های مرتعداری و مدیریت چرا در کل کشور 4080 کارشناس است.
از جمله وظایف ناظرين حقیقی یا حقوقی اجرای طرح های مرتعداری را می توان، برآورد ظرفیت مرتع به روش های علمی در ابتدای فصل چراي هر سال در هر تيپ مرتعي، پیشنهاد زمان ورود و خروج دام و همچنین تعداد دام مجاز سالانه، برگزاری کلاس های آموزشی، ترویجی جهت افزایش آگاهی بهره برداران و حضور و بازدید حداقل سه بار از عرصه طرح مرتعداری برشمرد.
ناظرین مدیریت چرا، وظیفه تعیین ظرفیت مراتع در تیپهای مرتعی به روش پلات اندازی و برآورد تولید علوفه مراتع هر سامان عرفی، شناسایی دامداران دارای پروانه که فوت یا ترک دامداری نموده اند و اعلام اسامی به اداره منابع طبیعی شهرستان و معرفی دامدارانی که از تمديدپروانه چرا و پرداخت عوارض قانوني امتناع کرده اند، به اداره منابع طبیعی شهرستان بر عهده دارند.
کبیری با اشاره به اینکه دوره اجرای طرح 5 سال است، خاطرنشان کرد: این طرح در قالب برنامه های عملیاتی سالانه به اجرا در می آید و هرگونه تغییر در طرح منوط به تصویب در کمیته همکاری مشترک تفاهم نامه فی مابین سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور خواهد بود./
ارسال خبر: مینا نصیریان