وزیر امور اقتصادی هلند گفت: منابع طبیعی ایران، گستردگی اراضی، تنوع اقلیمی و جوانان تحصیلکرده ایران را به یک قدرت کشاورزی تبدیل کرده است، تا انجا که ایران نه فقط بهعنوان توان بالقوه، بلکه یک قدرت کشاورزی در منطقه شناخته میشود.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 03 آذر 1394ساعت انتشار : 15:17:21
وزیر امور اقتصادی هلند گفت: منابع طبیعی ایران، گستردگی اراضی، تنوع اقلیمی و جوانان تحصیلکرده ایران را به یک قدرت کشاورزی تبدیل کرده است، تا انجا که ایران نه فقط بهعنوان توان بالقوه، بلکه یک قدرت کشاورزی در منطقه شناخته میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، وزیر امور اقتصادی هلند امروز در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی ایران با تأکید بر اینکه ایران نه فقط بهعنوان توان بالقوه، بلکه یک قدرت کشاورزی در منطقه شناخته میشود، گفت: منابع طبیعی ایران، گستردگی اراضی، تنوع اقلیمی و جوانان تحصیلکرده ایران را به یک قدرت کشاورزی تبدیل کرده است.
هنککامپ با بیان اینکه بیشک از اولویتهای ایران در آینده ایجاد امنیت غذایی و خودکفایی در این زمینه است، افزود: با توجه به اینکه 80 درصد منابع آبی ایران در بخش کشاورزی مصرف میشود، استفاده بهینه از آب از دیگر اولویتهای ایران محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان ایرانی از لحاظ استاندارد عملکرد و محصولاتشان در سطح قابل قبولی هستند و این دلیل محکمی برای گسترش همکاریهای بین دو کشور است.
تولید یک کیلوگرم گوجهفرنگی در جهان 50 لیتر آب، در هلند چهار لیتر!
هنککامپ یکی از تخصصهای هلند را استفاده بهینه از منابع آبی عنوان کرد و ادامه داد: برای تولید یک کیلوگرم گوجهفرنگی در جهان 50 لیتر آب مصرف میشود. این در حالی است که در کشور هلند برای این میزان محصول گوجهفرنگی چهار لیتر آب مصرف میشود.
وی با اشاره به اینکه بهینهسازی تولید و بهرهوری در اروپا بالا است و هلند پنج برابر سایر کشورها در این زمینه پیشی گرفته است، تصریح کرد: با توجه به اینکه هلند دومین صادرکننده محصولات کشاورزی در جهان و جزو پنج کشور برتر صادرکننده سبزیجات تازه و بذر گل است، زمینههای همکاریهای بیشتر با ایران فراهم است.
وزیر امور اقتصادی هلند با اظهار علاقهمندی برای افزایش همکاری در حوزه آموزش کشاورزی به حضور 40 دانشجوی ایرانی در مقطع دکترا در دانشگاه واخنینگن هلند که یکی از برترین دانشگاههای کشاورزی در سطح جهانی محسوب میشود، اشاره کرد و یادآور شد: اظهار علاقهمندی ایرانیان برای افزایش همکاریهای علمی با این دانشگاه و حضور این تعداد دانشگاه ایرانی در دانشگاه واخنینگن باعث افتخار ما نیز هست.
هنککامپ با تأکید بر اینکه به کشور در سه زمینه صادرات، واردات و سرمایهگذاری میتوانند همکاری داشته باشند، از هلند بهعنوان هفتمین کشور بزرگ سرمایهگذار در جهان یاد کرد.
وی با اشاره به زمینههای همکاری با ایران شامل محصولاتی چون سبزیجات، سیبزمینی، گل، فرآوری ماکیان و شیلات تأکید کرد: همکاریهای بین هلند و ایران تنها به معنای راهاندازی کسب و کار مشترک نیست. بلکه این همکاری در سطح وسیعتری بین مراکز دانشگاهی و دولتها نیز گسترش خواهد یافت.
هنککامپ دلیل حضور این هیأت هلندی در ایران را حقیقتیابی و بررسی برای افزایش همکاریها بین دولتها و بخش خصوصی اعلام کرد و از تمایل فعالان اقتصادی هلندی برای همکاریهای بلندمدت با پایههای استوار خبر داد.
در پایان این مراسم، سند همکاری مشترکی در زمینه توسعه همکاری کشاورزی بین وزیر کشاورزی ایران و وزیر امور اقتصادی هلند به امضاء رسید./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده
عکس: احمد سناویز
P-940903-03