با توجه به آنکه صنعت کشاورزی نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی دارد، لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونتی را در این بخش به حوزه کشاورزی اختصاص دهد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 14 آذر 1394ساعت انتشار : 10:12:21
با توجه به آنکه صنعت کشاورزی نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی دارد، لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونتی را در این بخش به حوزه کشاورزی اختصاص دهد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت کشاورزی اصفهان (اگرومک 2015) گفت: صنعت ماشینآلات کشاورزی ضامن امنیت غذایی کشور محسوب میشود، اما متأسفانه در منشور صنعتی جایگاه مناسبی ندارد.
کامبیز عباسی افزود: صنعت خودروسازی در حال حاضر بسیار پراهمیت خوانده شده است، در حالی که صنعت ماشینآلات کشاورزی در زنجیره فوق کمتر دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر غذا نباشد، مردم در سختی قرار میگیرند، اما وجود خودرو در کشور نوعی وسیله لوکس است که در نبود آن نیز میتوان از وسیله نقلیه عمومی استفاده کرد.
عباسی ادامه داد: تولید هشت میلیون تن گندم با استفاده از ادوات مختلف کشاورزی در بخشهای کاشت، داشت و برداشت عملی میشود و اگر بتوانیم به این حوزه بیشتر اهمیت دهیم، بهطور قطع ورود ماشینآلات جدید خواهد توانست توسعه بخش کشاورزی و امنیت غذایی را تضمین کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر صنعت ماشینآلات کشاورزی در حوزه صنعت، تنها بخش کوچکی دارد، در حالی که نیازمند آن هستیم که معاونت صنعت کشاورزی در وزارت صنعت، معدن و تجارت شکل گیرد.
اختصاص 30 درصدی کمک بلاعوض در بخش مکانیزاسیون
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: امیدواریم که وزیر صنعت، معدن و تجارت به این مقوله اهمیت بیشتری دهد و صنعت کشاورزی را جدا از صنایع فلزی و ماشینسازی ببیند.
عباسی تأکید کرد: قرار گرفتن صنعت کشاورزی در این بخش بسیار گنگ است، در حالی که طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، توسعه صنعتی یا کشاورزی در سند چشمانداز دیده شده و لازم است توسعه بخش کشاورزی با اختصاص معاونتی خاص در این حوزه آغاز شود.
وی اظهار داشت: توسعه صنعت کشاورزی باعث اشتغال و راه افتادن چرخ صنعت خواهد شد و رونق را به مناطق روستایی برمیگرداند که این امر بهطور قطع بر امنیت غذایی تأثیرگذار است.
عباسی همچنین گفت: برای توسعه صنعت ماشینآلات کشاورزی علاوه بر خطوط اعتباری مکانیزاسیون که البته خط جدید با کندی و حرکت لاکپشتی در حال اجرا شدن است، طی سال گذشته و امسال 30 درصد کمک بلاعوض در زمینه فناوریهای نوین پرداخت شده است و علاوه بر آن، طی دو سال گذشته نیز 110 هزار دستگاه تراکتور و کمباین پلاکگذاری شدهاند.
وی در ادامه افزود: امیدواریم در یک برنامه سهساله بتوانیم 440 هزار دستگاه تراکتور و کمباین زیر 25 سال را شناسایی و پلاکگذاری کنیم.
کندی جذب تسهیلات مکانیزاسیون بهدلیل نرخ سود بانکی
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی خاطرنشان کرد: توسعه مکانیزاسیون و جا افتادن فرهنگ استفاده از ادوات مکانیزه بهطور قطع در کاهش مصرف آب اثرگذار خواهد بود و میتوانیم با وجود ادوات موجود، یک میلیون تا یک میلیون و 110 هکتار از اراضی را کشاورزی حفاظتی کنیم.
عباسی ادامه داد: با شرایط فعلی با یکچهارم قیمتهای جهانی میتوانیم ماشینآلات کشاورزی حفاظتیشده در ایران داشته باشیم.
وی تصریح کرد: طی سالهای 91 و 92، استانداردسازی در این حوزه انجام شد، بهگونهای که در حال حاضر 145 دستگاه استاندارد در این حوزه داریم.
عباسی در پایان یادآور شد: در بخش توسعه مکانیزاسیون، یکهزار و 550 میلیارد تومان به کشاورزان اختصاص داده شده است که امسال این رقم به 100 میلیارد تومان افزایش مییابد و علاوه بر آن، برای استانها نیز رقم 30 تا 150 میلیارد تومان تسهیلات تخصیص داده شده که تاکنون دوسوم آن جذب و مابقی به دلیل تغییرات نرخ سود بانکی با مشکلاتی روبهرو شده است.
گفتنی است، چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی صنعت کشاورزی اصفهان (اگرومک 2015) از هفتم آذرماه آغاز شده و تا امروز (دهم آذرماه) در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استانهای اصفهان با حضور شرکتهای داخلی و خارجی ادامه خواهد داشت./
خبرنگار: مژگان ستار
A-940914-04