رئیس جهاد کشاورزی قزوین با بیان اینکه سالانه ۲.۷ میلیون تن انگور در کشور تولید میشود، گفت: با اجرای طرح فراز و سامانههای نوین آبیاری در ۳۵ هزار هکتار از باغات انگور قزوین، سالانه ۱۷۵ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی میشود.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 10 شهریور 1394ساعت انتشار : 19:17:21به گزارش خبرنگار اعزامی فارس به قزوین، نیازعلی ابراهیمیپاک رئیس سازمان جهادکشاورزی استان قزوین امروز در نشست خبری گفت: سطح زیر کشت تاکستانهای جهان 7 میلیون هکتار و در ایران حدود 290 هزار هکتار است.
وی با بیان اینکه استان قزوین دارای حدود 35 هزار هکتار تاکستان است، افزود: 30 هزار هکتار از آن هماکنون در حال بهرهبرداری و 5 هزار هکتار هم به زودی به بهرهبرداری میرسد.
ابراهیمیپاک تصریح کرد: میزان تولید انگور در جهان 77 میلیون تن است که 2.7 میلیون تن آن در ایران تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه متوسط برداشت از هر هکتار 2.5 تن است، تصریح کرد: سه مشکل اساسی در تاکستانهای استان قزوین وجود دارد که با طرح یکپارچه استفاده از سامانههای آبیاری باغات انگور این مشکلات قابل حل است.
وی افزود: در حال حاضر برای اقتصادی شدن تولید انگور باید حداقل از هر هکتار 30 تن محصول برداشت شود، در حالی که عملاً میزان تولید انگور بیش از 10 تن در هکتار نیست.
وی با اشاره به مشکل کمآبی در تاکستان بیان داشت: هر سال افت آب در این استان مشاهده میشود و این موضوع منجر به پایین آمدن کمیت و کیفیت تولید انگور میشود.
ابراهیمیپاک در ادامه تصریح کرد: بخشی از انگور تولیدی برای تبدیل به کشمش در بارگاههای سنتی از بین میرود به طوری که در کارخانجات از انگور دریافتی، 85 تا 90 درصد به کمشش تبدیل میشود، اما اگر انگور مناسب تولید شود، این رقم به بیش از 100 درصد میرسد.
وی تصریح کرد: در راستای رفع این مشکلات، طرح سه سالهای نوشته شده که با حمایت دولت و همکاری مردم کلیه باغات انگور تبدیل به سیستم آبیاری قطرهای میشود و با این عمل، کارآیی مصرف آب به طور قابلتوجهی بالا میرود.
وی بیان داشت: با اجرای سیستمهای نوین آبیاری و همچنین ایجاد طرح فراز در باغات انگور که به معنای ایستاده کردن باغات و درختان انگور است، حدود 175 میلیون مترمکعب آب صرفهجویی میشود.
ابراهیمی پاک بیان داشت: همچنین اجرای طرح جامع مدیریت انگور در سطح 35 هزار هکتار از باغهای استان قزوین متوسط تولید این محصول از 10 به 30 تن در هکتار افزایش مییابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: در اولین قدم برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری باید چاههای کشاورزی تجمیع شود که در حال حاضر در سطح 1450 هکتار از باغات انگور این استان، این طرح به اجرا درآمده و در سطح 1500 هکتار هم تجمیع چاههای کشاورزی در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه در سطح 6 هزار هکتار متقاضی برای تجمیع چاههای کشاورزی هستیم، اظهار داشت: تجمیع چاههای کشاورزی، هزینه انرژی و آب را کاهش داده و بهرهبرداری از آب هم بیشتر میشود.
ابراهیمیپاک بیان داشت: با طرح تجمیع چاههای کشاورزی در باغات انگور استان قزوین و اجرای طرح فراز (ایستاده کردن باغات انگور) در هر هکتار 60 درصد آب صرفهجویی میشود و همچنین با اجرای طرح فراز یا همان ایستاده کردن باغات، در صورت بارش برف و باران، انگور تولیدی دچار تلفات کمتری میشود.
وی افزود: سیستم داربستی طرح فراز موجب میشود انگورها در سطح بالا و ارتفاع قرار گیرد و حرکت باد در باغات به صورت روان اتفاق افتاد و نور بیشتری هم به میوه تولیدی برسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه این استان در زمینه تولید کشمش مقام اول کشور را داراست، گفت: اگر چه در تولید انگور در سطح ایران سوم هستیم، اما کشمکش تولیدشده در این استان کیفیت بسیار ممتازی دارد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته در بازار جهانی عرضه کشمکش با مشکلاتی برخورد کردیم چرا که آمریکا و ترکیه رتبههای اول و دوم تولید این محصول را در جهان دارند و در رقابت شدید با سایر کشورها نتوانستیم محصول خود را به درستی عرضه کنیم.
وی افزود: بنابراین سازمان تعاون روستایی با خرید تضمینی کشمش از کشاورزان وارد عمل شد تا بخشی از مشکلات باغداران حل شود، اما هنوز بخشی از وجه خرید کشمش تضمینی را پرداخت نکرده است.
* سازمان تعاون روستایی، بخشی از وجه خرید تضمینی کشمش سال گذشته را پرداخت نکرده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با بیان اینکه معمولاً در بهمن و اسفند انگور برای مصرف تازهخوری در مغازهها عرضه میشود، گفت: این انگور وارداتی است که در سردخانهها نگهداری میشود و در فصل مناسب به بازار عرضه میشود.
وی بیان داشت: ما هم باید با ایجاد سردخانه در باغات، شرایط نگهداری انگور برای عرضه در فصلهایی که این محصول تولید نمیشود را فراهم آوریم.
ابراهیمی پاک تصریح کرد: میزان آب انگور مصرفی در شیوه آبیاری قطرهای 3500 تا 4500 مترمکعب است که در شیوه آبیاری سطحی دو برابر میشود.
وی بیان داشت: همچنین حدود 650 تا 700 میلیون مترمکعب از چاههای غیرمجاز آب در این استان برداشت میشود.
انتهای پیام/