شاخص بهای مواد غذایی فائو علیرغم کاهش در اواخر سال 2017، به میانگین 174.6 واحد رسید که از میانگین چهار سال اخیر بالاتر بوده و نسبت به سال 2016 نیز 8.2 درصد رشد نشان میدهد.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 25 دی 1396ساعت انتشار : 12:0:5به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری فارس به نقل از دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) در ایران، شاخص بهای مواد غذایی فائو در ماه دسامبر (10 آذر تا 10 دی) در پی افت شدید قیمت روغن نباتی و محصولات لبنی، کاهش یافته است. این شاخص که تغییرات ماهیانه قیمتهای بینالمللی سبد مواد غذایی را رصد میکند، با کاهش 3.3 درصدی نسبت به ماه نوامبر (10 آبان تا 10 آذر) به رقم 169.8 واحد در ماه دسامبر(10 آذر تا 10 دی) رسید. افزایش صادرات و کاهش تقاضا برای پودر شیر خشک و شیر کامل و همچنین پنیر و کره سبب افت 9.7 درصدی شاخص بهای لبنیات فائو در ماه دسامبر شد. اما علیرغم این افت قیمت، شاخص فرعی در سال 2017 نسبت به سال قبل 31.5 درصد رشد نشان میدهد. شاخص بهای روغن نباتی فائو نیز در پی افزایش ذخایر روغن پالم در مالزی و اندونزی و کاهش قیمت این ماده، شاهد افت 5.6 درصدی قیمت نسبت به ماه نوامبر بود. این امر به نوبه خود قیمت روغن سویا را نیز کاهش داد. در سال 2017، این شاخص فرعی نسبت به سال قبل 3 درصد افزایش یافت. شاخص بهای شکر نیز در پی عوامل فصلی و پیشبینی مازاد عرضه در سال جاری میلادی، نسبت به ماه نوامبر 4.1 درصد کاهش یافت. قیمت شکر در سال 2017 بهطور میانگین 11.2 درصد نسبت به سال 2016 افت داشته که ناشی از افزایش برداشت در برزیل، به عنوان بزرگترین تولیدکننده شکر جهان، بود. شاخص بهای غلات فائو برای سومین ماه متوالی ثابت مانده است. در این ماه (دسامبر) قیمت گندم کاهش یافته اما بهای ذرت و برنج روند رو به رشدی داشته است. شاخص بهای غلات در سال 2017 نسبت به سال قبل 3.2 درصد افزایش نشان میدهد، اما 37 درصد از رقم بیسابقه سال 2011 پایینتر است. شاخص بهای گوشت فائو نیز در پی افزایش عرضه و افت قیمت گوشت گاو در بازارهای بینالمللی کاهش اندکی را در ماه دسامبر تجربه کرد. در سال گذشته میلادی، شاخص فرعی بهای گوشت به میزان 9 درصد نسبت به سال 2016 افزایش یافته است. انتهای پیام/ب