مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه هدفگذاری جذب ۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه بخش خصوصی در بندر امام(ره) با افزایش بیش از سه برابری به ۷۳۰ میلیارد تومان رسید، گفت: بندر امام(ره) انتخاب اول کشورهای CIS در ترانزیت غلات است و از نظر تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی رقیبی در منطقه ندارد.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 12 خرداد 1395ساعت انتشار : 12:22:21به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سعدالله عبداللهی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: وسعت عملیاتی فعلی بندر امام خمینی(ره) 1200 هکتار است، ضمن آنکه طرح توسعه اراضی 150 هکتاری و 600 هکتاری در دست اجرا داریم و مجموعاً با احتساب تملک اراضی 11.4 هزار هکتار مجموعه منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی(ره) محسوب میشود که بزرگترین منطقه ویژه اقتصادی کشور است.
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی بندر امام خمینی(ره) 55 میلیون تن و ظرفیت اسمی کل بنادر استان خوزستان 58 میلیون تن است.
وی با اشاره به اینکه بندر امام خمینی(ره) بندر اول تخلیه و بارگیری کالای فله کشور است، گفت: متوسط عملکرد این بندر 45 میلیون تن در سال است و تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی، کالاهای متفرقه، جنرال کارگو و البته کالاهای نفتی و کانتینری در این بندر انجام میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه بیش از 70 درصد کالای اساسی کشور از طریق بندر امام تخلیه و بارگیری میشود، گفت: 34 درصد ترانزیت کشور از این بندر است و رتبه اول بین مرزهای خروجی ترانزیت را داریم.
عبداللهی با بیان اینکه سال گذشته 16 فقره قرارداد جذب سرمایه بخش خصوصی در بندر امام(ره) به امضاء رسید، بیان کرد: در جذب سرمایهگذار خصوصی در بنادر رتبه اول را کسب کردهایم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان بیان کرد: مقرر بود سال گذشته 200 میلیارد تومان سرمایهگذاری خصوصی در مجتمع بندری امام خمینی(ره) انجام شود که با ارائه مشوقهای مناسب، این رقم به 730 میلیارد تومان افزایش یافت، ضمن آنکه در طرحهای آتی، جذب سرمایهگذار خارجی نیز مدنظر است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان اظهار داشت: ظرفیت اسمی کانتینری بندر امام خمینی(ره) 700 هزار TEU است که در طرح توسعهای این رقم به یک میلیون TEU افزایش مییابد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان اظهار داشت: در راستای توسعه سیلوی غلات، فعالیتهای بسزایی در این بندر انجام شد، در گذشته هدف خارجی بندر در ساخت سیلوی غلات به خوبی عمل نکرد، اما چون باید قرارداد تعیین تکلیف میشد، مهندس مشاور اخذ کردیم که تا پایان خرداد طرح را نهایی میکند و سپس برای جذب سرمایهگذار سیلوی غلات اقدام خواهیم کرد.
وی اظهار داشت:البته سال گذشته قرارداد 150 میلیارد تومانی با شرکت سهند منعقد کردیم که در محدوده اسکله های شماره 26 و 27 بندر امام(ره)، ترمینال تمام مکانیزه غلات احداث کند.
وی بیان کرد: این شامل 5 دستگاه تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری غلات، حذف نقاله مکانیکی، سیلوی 180 هزار تنی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان توضیح داد: موقعیت مکانی سیلو به نحوی است که تخلیه سریع کشتی حامل غلات و توزیع مناسب غلات به صورت مکانیزه که از سیلوهای اطراف انجام میشود تا تردد کامیون به حداقل برسد.
عبداللهی با بیان اینکه اندازه کشتیهایی که به بندر امام خمینی(ره) وار میشوند در چند سال اخیر افزایش یافته است، گفت: به دلیل افزایش حجم کشتیها از نظر تردد 4 درصد کاهش داشتیم، اما حجم کشتیهای ورودی به این بندر از 60 هزار تن به 70 هزار تن افزایش یافت، ضمن اینکه سال گذشته کشتی 100 هزار تنی شکر در این بندر تخلیه و بارگیری شد.
وی ادامه داد: البته کارخانه فولاد خوزستان قرارداد 3.5 میلیون تنی با بازار مصرف خارج منعقد کرده است که حمل و بارگیری تولیدات این کارخانه در بندر امام خمینی(ره) انجام میشود و این موجب افزایش تقاضا در این بندر است.
عبداللهی با اشاره به اینکه بندر امام(ره) بندری چندمنظوره است، به وجود 140 کیلومتر خط آهن در داخل مجموعه بندری امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: استاندارد حمل کالا با ادوات حمل و نقل، حمل تا مسیر 600 کیلومتری تا کامیون و پیش از آن با خط آهن است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان بیان کرد: در سالهای گذشته 3 درصد کالاها شامل 1.5 میلیون تن از طریق ریل از بندر امام(ره) جابجا شد که در سال گذشته این رقم با 2 درصد افزایش به 2.1 میلیون تن رسید.
وی اظهار داشت: از سوی دیگر، طرح دو خطه کردن راهآهن بندر امام(ره) ـ اهواز از سوی شرکت راهآهن دنبال میشود که بخش عمده آن به پایان رسیده است، ضمن اینکه اعتبارات احداث خط آهن اهواز ـ اصفهان به تصویب رسیده است و این به توسعه ترانزیت ریلی از طریق بندر امام(ره) کمک بسزایی میکند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه نقطه قوت ترانزیت بندر امام(ره) نفت و مشتقات آن است، گفت: در سال گذشته ترانزیت نفتی از 4 میلیون تن به 3.2 میلیون تن کاهش یافت که کاهش نرخ نفت و فعالیتهای گروه تروریستی ـ تکفیری داعش از دلایل این کاهش ترانزیت نفت در بندر امام(ره) بود.
وی با اشاره به اینکه امروز 15 فروند کشتی در اسکلههای بندر امام(ره) پهلو داده شدهاند، گفت: همچنین 18 فروند کشتی در لنگرهای میانی مستقر و در انتظار دریافت بار از طریق پتروشیمی و اسکله بندر امام(ره) هستند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با تأکید بر اینکه بندر امام خمینی(ره) از نظر تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی رقیبی در خلیج فارس ندارد، گفت: در ترانزیت غلات، انتخاب اول کشورهای CIS، بندر امام خمینی(ره) است.
وی با بیان اینکه در حوزه کانتینری فقط لاینرهای داخلی مثل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به بندر امام(ره) تردد دارند، گفت: در حوزه کالای فله بسیاری از لاینرها به این بندر تردد دارند.
عبداللهی با اشاره به سرمایهگذاری بخش خصوصی در این بندر گفت: در سال گذشته احداث اسکلههای نفتی شماره 37 و 38 با سرمایهگذاری بخش خصوصی و دولت انجام شد، ضمن آنکه ما لایروبی را انجام دادیم و آبخور تا 12 متر افزایش مییابد.
وی با اشاره به احداث ترمینال ویژه کالاهای خطرناک اظهار داشت: با همکاری شرکت صدرای بوشهر، شناور بزرگ لایروب دزفول در کشتیسازی صدرا تعمیرات اساسی شد.
وی از احداث کارخانه هایتک تولید روغن خوراکی در اراضی منطقه ویژه امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: با تکمیل فاز یک این کارخانه، سالانه 200 هزار تن روغن از یک میلیون تن دانه روغنی تولید میشود و با تکمیل سه فاز، سالانه 600 هزار تن روغن خوراکی از 3 میلیون تن دانه روغنی حاصل خواهد شد.
عبداللهی رقم سرمایهگذاری در فاز اول این کارخانه را 280 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: با احداث این کارخانه، وابستگی به واردات روغن قطع میشود.
وی همچنین از انعقاد قرارداد 360 میلیارد تومانی بین سرمایهگذار ایرانی، سرمایهگذار عمانی و بندر امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: تولید 500 هزار تن محصولات فولادی از شمش فولاد در این کارخانه انجام میشود و در حال حاضر تسطیح اراضی در حال انجام است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان با بیان اینکه حدود 10 اپراتور خصوصی در اسکلههای بندر امام خمینی(ره) در حال فعالیت هستند، گفت: اپراتورها قراردادهای مختلف با مدت زمان تا 10 سال دارند.
انتهای پیام/م