وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سال گذشته 6.5 میلیارد دلار در زیربخش کشاورزی صادرات داشتیم، گفت: تمایل داریم برای کاهش هزینه واردات بخشی از گوشت مورد نیاز وارداتی را از طریق مغولستان تأمین کنیم.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 02 دی 1394ساعت انتشار : 19:2:26به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز در دیدار با لوندگپورسون وزیر خارجه مغولستان در تهران، گفت: روابط سیاسی دو کشور در وضعیت خوبی قرار دارد و امیدواریم روابط تجاری بین دو کشور نیز توسعه یابد.
وی اظهار داشت: با توجه به محدودیتها بر اساس تحریمها شرایطی بعد از انقلاب اسلامی به وجود آمد، تا با اتکا به ملت و توانمندی خودمان در بخش کشاورزی به پیشرفتهای خوبی نائل شویم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: علیرغم همه محدودیت اقلیمی با توجه به اینکه کشورمان دچار خشکی و کمآبی است، اما درصددیم، با افزایش بهرهوری در جهت تولید محصولات کشاورزی گامهای خوبی برداریم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات باغی در منطقه است، اظهار داشت: سال گذشته 6.5 میلیارد دلار صادرات محصول در زیربخشهای مختلف کشاورزی انجام شد.
حجتی تصریح کرد: در زیربخشهای مختلف کشاورزی از جمله شیلات، دامپروری و طیور موفقیتهای خوبی حاصل کردهایم و در زمینه مربوط به مسائل تکنولوژی، تولید بذر هم به نتایج خوبی دست یافتهایم.
وی با بیان اینکه در ارتباط با پرورش آبزیان (ماهیان سردابی قزلآلا) اولین تولیدکننده در منطقه محسوب میشویم، اعلام آمادگی کرد، در تمام زیربخشها با کشور مغولستان همکاری کنیم، آنچه که در اختیار داریم، متعلق به کشور مغولستان بدانیم.
حجتی با بیان اینکه تمایل داریم تا تجار دو کشور با یکدیگر همکاری کنند، اظهار امیدواری کرد: همکاریها در زمینه تجاری با توجه به روابط سیاسی که بین دو کشور وجود دارد، افزایش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی در مورد موافقتنامههای بهداشتی بین دو کشور، تصریح کرد: امیدواریم قرنطینه امور دامی تا یک ماه دیگر آماده شود، تا با کشور مغولستان مبادله داشته باشیم.
وی همچنین تصریح کرد: ایران در زمینه مقابله با بیابانزایی نیم قرن تجربه دارد و در این مورد یک برند شناخته شده توسط سازمان فائو معرفی شدهایم.
حجتی افزود: حدود 25 میلیون هکتار از اراضی کشور ایران بیابانی است و در معرض شنهای روان قرار دارد که با کاشت درختان توانستهایم، شنهای روان را تثبیت کرده و شهرها را از معرض آن محفوظ نگه داریم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در ارتباط با تولید محصولات کشاورزی در شرایط کمآبی هم تجربیات خوبی داریم و آمادهایم که این تجربیات را در اختیار مغولستان قرار دهیم.
حجتی از وزیر امور خارجه مغولستان خواست و اظهار کرد: شتر دو کوهانه یکی از قابلیتهای کشور مغولستان است که ما تمایل داریم، در این زمینه همکاری داشته باشیم و مبادله دام بین دو کشور صورت گیرد.
وی همچنین خطاب به وزیر خارجه مغولستان اظهار داشت: با توجه به اینکه کشور مغولستان کشوری است که دارای جمعیت دامی بزرگی است و جزء صادرکنندگان گوشت به شمار میرود، ما هم برای تأمین بخشی از گوشت مورد نیاز وارداتی خود تمایل داریم تا آن را از کشور مغولستان تأمین کنیم.
وی بیان داشت: برای ایران به صرفهتر است به جای اینکه گوشت را از کشورهای دور دست وارد کند از کشورهایی که به آن نزدیکتر هستند اقدام به واردات گوشت نماید.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین در زمینه میگو و خشکبار اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم بخشی از نیاز کشور مغولستان به این دو کالا را تأمین کنیم.
حجتی گفت: ما آماده هر نوع همکاری در بخش کشاورزی با مغولستان هستیم و در آینده زمینه این همکاریها را فراهم میکنیم.
وی همچنین در مورد کشت فراسرزمینی که وزیر امور خارجه مغولستان از طریق ظریف وزیر امور خارجه کشورمان شنیده بود، اظهار داشت: ما به کشت فراسرزمینی در این کشور علاقهمند هستیم و امیدواریم زمینههای این موضوع برای ایران فراهم شود.
وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره بازپسگیری بخش بازرگانی از وزارت جهاد کشاورزی در برنامه ششم تصریح کرد: از این مباحث زیاد است، اما هنوز ما در این رابطه بحثی نداشتهایم.
حجتی در واکنش به اینکه این موضوع پیشنهاد سازمان مدیریت است که منتشر شده، گفت: چیزهای زیادی منتشر میشود، اما ما در این رابطه بحثی نداریم و نسبت به آنچه که اصرار داشته و داریم، به عنوان متولی تولید این است که درهای واردات به روی کشور باز نشود تا محصولی که با تلاش و مشقت و گرفتاری در کشور تولید میشود، با ارز حاصل از محل فروش نفت بدون حساب و کتاب به کشور وارد شود.
وی گفت: موضوع جداسازی بخش بازرگانی از جهاد هنوز در برنامه ششم در دستور کار دولت نیست، هر موقع در دستور کار قرار گرفت میبینیم چه چیزی مطرح شده و برای آن تصمیمگیری میکنیم.
انتهای پیام/بhttp://fna.ir/7F2GRU