رئیس سازمان دامپزشکی گفت: از ۲۵ اسفند ۹۶ تا ۱۵ فروردین ۹۷ تعداد ۱۵۶ هزار فقره بازدید از کشتارگاههای دام و طیور و مراکز بستهبندی فراوردههای خام دامی صورت گرفت که ۲۸۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و معدوم شد.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 19 فروردین 1397ساعت انتشار : 12:0:6به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا رفیعی پور امروز در نخستین نشست خبری خود در سال 97 به عملکرد نظارتی سازمان دامپزشکی در تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: از 25 اسفند 96 تا 15 فروردین 97 156 هزار فقره بازدید از کشتارگاههای دام و طیور و مراکز بستهبندی فرآوردههای خام دامی صورت گرفت که 281 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و معدوم شد.
وی افزود: همچنین 35 هزار بازدید از رستورانها تفرجگاهها انجام شد که 32 هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی را از چرخه مصرف خارج کردند.
رفیعیپور به ضرورت تشکیل پلیس قرنطینه و یا یگان حفاظت با کمک مجلس در سازمان دامپزشکی اشاره کرد و گفت: از آنجایی که واکنش سریع برای نظارت بر واحدهای دامداری، مرغداری و یا نظارت بر تردد اینگونه موارد ضروری است.
رئیس سازمان دامپزشکی همچنین به کنترل ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان که با انسان مشترک بوده و اواخر سال گذشته در منطقه بوجاق بندر کیاشهر گیلان مشاهده شده، گفت: طی طرحی نقاط مختلف این منطقه پایش و رصد شده بهگونهای که توانستیم جلوی انتشار این ویروس را بگیریم و اکنون میتوانیم به مردم اطمینان خاطر داد که نگرانی در این مورد وجود ندارد.
رفیعیپور همچنین یکی از اولویتهای سال 97 سازمان دامپزشکی را جلوگیری از کشتار غیرمجاز دام و طیور در شرایط و محیطهای غیربهداشتی عنوان کرد و افزود: تلاش میکنیم که امسال و در آینده نزدیک کشتار غیرمجاز دام نداشته باشیم و در همه شرایط حتی کشتار دام برای نذورات در شرایط بهداشتی انجام شود.
وی از تشکیل کمیته مشورتی برای پیشبرد اهداف سازمانی در حوزههای مختلف در سازمان دامپزشکی خبر داد و گفت: این کمیته در سال گذشته تشکیل شده تا بتوانیم در هر موردی با سرعت و دقت نظر ورود کنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی تعیین تکلیف کود مرغی و استفاده از کارگران بیهویت در مرغداریها را یکی از راهکارهایی عنوان کرد که این سازمان در سال 97 برای جلوگیری از اپیدمی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در دستورکار قرار داده و افزود: شناسایی واحدهای غیرمجاز و همچنین اصلاح ساختار مرغداریهای از موارد دیگری است که روی آن تأکید داریم.
رفیعیپور همچنین به آخرین آمار شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال 96 اشاره کرد و گفت: 626 کانون آنفلوآنزای حاد پرندگان H5N8 در سال 96 در کشور شناسایی شد که منجر به انهدام و معدومسازی 25 میلیون قطعه طیور در 22 استان کشور شد.
وی با اشاره به اینکه 29 هزار واحد مرغداری تحت نظارت این سازمان قرار دارند گفت: از این تعداد بخشی نیز به صورت غیرمجاز فعالیت میکنند که حتماً باید مراحل استانداردسازی را طی کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی در پاسخ به خبرنگار فارس مبنی بر اینکه ظاهراً بخش زیادی از غرامت مرغداران بابت خسارت ناشی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پرداخت نشده، گفت: 75 میلیارد تومان بودجه برای پرداخت غرامت به این موضوع اختصاص یافته است که این علاوه بر 830 میلیارد تومان اعتبار کلی سازمان دامپزشکی کشور است که به نظر میرسد میتواند کمک شایانی را در این بخش کند.
رفیعیپور همچنین به نظارتهای بهداشتی این سازمان برای صادرات محصولات خام دامی اشاره کرد و افزود: سال گذشته 25 هزار تن مجوز صادرات میگو، مجوز صادرات 53 هزار تن ماهی خوراکی منجمد، مجوز صادرات 101 هزار تن خوراک دام، طیور، آبزیان و 3 میلیون قطعه ماهی زنده صادر کردهایم که در همه حوزهها نسبت به سال 95 رشد 30 تا 50 درصدی داشته است.
وی همچنین به آمار معدومسازی و امحای فرآوردههای خام دامی در سال 96 که پس از بازدیدها و بازرسیهای بهداشتی از کشتارگاهها و اماکن عرضه انجام شده، اشاره کرد و اظهار داشت: در سال 96، 11 میلیون رأس دام، قبل، حین و بعد از کشتار نظارت بهداشتی شدهاند که 3 میلیون تن کیلوگرم و امعا و احشاء غیرقابل استفاده انسانی از چرخه خارج و معدوم شده است و همچنین بر کشتار 705 میلیون قطعه مرغ نظارت شده که 5 میلیون و 410 قطعه استانداردهای بهداشتی را نداشته و معدوم شدهاند.
انتهای پیام/ب