سومین همایش بینالمللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک که از صبح امروز با حضور رئیس فدراسیون بینالمللی جنبش ارگانیک (آیفوم) و مقامات کشوری در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آغاز شد، دقایقی پیش پایان یافت.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 03 شهریور 1394ساعت انتشار : 19:47:22
سومین همایش بینالمللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک که از صبح امروز با حضور رئیس فدراسیون بینالمللی جنبش ارگانیک (آیفوم) و مقامات کشوری در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران آغاز شد، دقایقی پیش پایان یافت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، در سومین همایش بینالمللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک که از صبح امروز با همکاری انجمن ارگانیک و دفتر آیفوم در ایران برپا شد، متخصصانی از کشورهای آمریکا، آلمان استرالیا، هندوستان، سوئیس و ایران به تبادل اطلاعات پرداختند که در این میان سخنرانی خانم دکتر شیوا واندانا فیزیکدان، منتقد، نویسنده، و فعال سیاسی ضد جهانیسازی که به مدافع حفاظت از منابع طبیعی شهره است و همچینن و دکتر آندره لئو رییس آیفوم (ناظر تولید و عرضه محصولات ارگانیک در جهان)، مورد استقبال شدید حضار قرار گرفت.
بنابراین گزارش، در این همایش که با استقبال صدها میهمان مدعو مواجه شد، معصومه ابتکار معهاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست و اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاو.رزی حضور داشتند که معصومه ابتکار هنگام خروج از محل سخنرانی وقتی با طومار مخالفت با واردات و تولید محصولات تراریخته مواجه شد، با امضای سبز رنگ و متمایز خود، رسما به تولید و اشاعه این نوع محصولات دست کاری شده ژنتیکی، "نه" گفت.
معصومه ابتکار در همایش بین المللی توسعه تجارت و بازار محصولات ارگانیک اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: دولت یازدهم از ابتدای کار خود برای محیط زیست اهمیت زیادی قائل شده؛ این توجه هم نه به خاطر این است که محیط زیست موضوع جذابی است، بلکه تنها دلیل توجه درک عمیق مسئولان از اهمیت این موضوع است، چراکه بعد از صلح و امنیت که در حال حاضر وضعیت مناسبی در دنیا ندارد، محیط زیست یک تهدید جدی برای بشر است.
معاون رئیس جمهور افزود: در ایران در سالهای گذشته به دلیل کمتوجهی به محیط زیست و فشار برای توسعه و عمران، فراتر از ظرفیت از محیط زیست بهرهکشی شده است؛ بر این اساس دولت در زمینههای مختلف از جمله حفاظت از آب و خاک برنامه ویژه دارد که البته، وضعیت آبی ایران به دلیل برداشت بیرویه و کمتوجهی به منابع زیرزمینی با مشکلات جدی مواجه شده است.
ابتکار از تدوین لایحه حفاظت از تالاب و خاک توسط دولت خبرداد و گفت: اصلاح الگوی کشاورزی و آبیاری و کاهش مصارف کود و سم یکی دیگر از رویکردهای جدی دولت است که در حال حاضر میزان سم و کود به طور مداوم در منابع آب و خاک در حال پایش است و به سازمانهای مربوطه ابلاغ شده است تا سمومی که آثار منفی بر روی سلامتی و تنوع زیست محیطی دارند، مصرف نشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین نسبت به واردات مواد غذایی دستکاری شده هشدار داد و خاطرنشان کرد: واردات این گونه محصولات بدون هیچ کنترل و نظارتی تاکنون انجام شده است که با توجه به شیوع برخی بیماریها یک زنگ خطر جدی به شمار میرود، ضمن اینکه واردات این گونه محصولات هم از لحاظ بهداشتی و هم از لحاظ زیست محیطی باید کنترل و نظارت شود و در این راستا تمام توان خود را به کار خواهیم برد.
ابتکار با اشاره به تشکیل شورای عالی ایمنی زیستی به ریاست معاون اول رئیس جمهور در دولت، تصریح کرد: در این دوران به اصلاح دستورالعملها و تدوین برنامهها پرداخته میشود و باید واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی نیز در این شورا بررسی شود. البته از نظر ما، کشاورزی ارگانیک بهترین نوع کشاورزی است که به تنوع زیستی لطمه کمتری میزند و با این شیوه کشاورزی ضمن حفظ منابع آب و خاک غذای سالم به دست مصرفکنندگان میرسد.
به گفته وی، خوشبختانه در سالهای گذشته مصرف سموم خطرناک در کشور کاهش یافته است و در این راستا، آموزش کشاورزان اهمیت بسیاری دارد که باید همه انجمنها و ارگانها وارد عمل شوند تا کشاورزی ارگانیک و تولید محصول سالم در کشور رواج بیابد، همچنین سازمان میادین میوه و ترهبار نیز مکلف شدهاند تا پایش بقایای سموم را در محصولات انجام دهد.
این همایش از آنجا سال به سال اهمیت زیادی پیدا می کند که موافقت و مخالفت با کشت محصولات تراریخته وارد فاز جدی تری نسبت به گذشته شده تا آنجا که اخیرا بسیاری از فعالان مخالف محصولات تراریخته موسوم به GMO با صدور بیانیه های متعدد مبادرت به مخالفت با کشت این محصولات می کنند.
بررسی ریسکهای بهکارگیری موجودات دستکاری ژنتیکی شده (تراریخته)، دستاوردهای علمی - پژوهشی، اجتماعی و ترویجی کشاورزی ارگانیک در آمریکای شمالی و اتحادیه اروپا، آشنایی با تولید،صنعت و تجارت پنبه و منسوجات ارگانیک از محورهای تخصصی همایش است.
همچنین جنبههای حمایتی برنامهای IFOAM در توسعه کشاورزی ارگانیک و مرور قوانین و استاندارهای تولید و تجارت ارگانیک از دیگر اهدف این همایش یکروزه است.
اخبار و متن اظهارات همایش امروز متعاقبا در این خبرگزاری منتشر خواهد شد...