پس از 10 سال فعالیت تحقیقاتی محققان مؤسسه تحقیقات خاک و آب، از تولید انبوه محرک گوشتی ویژه گندم فلاویت در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 26 مرداد 1394ساعت انتشار : 15:17:29
پس از 10 سال فعالیت تحقیقاتی محققان مؤسسه تحقیقات خاک و آب، از تولید انبوه محرک گوشتی ویژه گندم فلاویت در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، عصر امروز پس از 10 سال فعالیت تحقیقاتی محققان مؤسسه تحقیقات خاک و آب، از تولید انبوه محرک گوشتی ویژه گندم فلاویت در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رونمایی شد.
این مراسم با حضور رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، محققان و بهرهبرداران کشاورزی در سازمان تحقیقات، آموزش و تحقیقات کشاورزی برگزار شد.
رونق کشاورزی، بهرغم محدودیتها
در ابتدای این مراسم، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به اینکه کشاورزی در شرایط فعلی به جایی رسیده است که نیاز به تغییر روکرد دارد، گفت: تغییرات شرایط آب و هوایی افزایش غلظت CO2، بحران آب، افزایش نیاز به غذا و محدودیت منابع خاک و مباحث زیستمحیطی، همگی بر بخش کشاورزی تأثیرگذار هستند و فشارهای واردشده ما را مجبور به تغییر رویکرد کرده است.
اسکندر زند افزود: باید بتوانیم با مشکلات پیشآمده و بهرغم این فشارها، موجبات رونق کشاورزی را فراهم کنیم و این امر تنها با دانشبنیان شدن کشاورزی محقق خواهد شد.
وی از ارکان اصلی دانشبنیان شدن کشاورزی را تحقیقات دانست و خاطرنشان کرد: تحقیقات کشاورزی بیش از 100 سال است که به موازات سایر فعالیتهای بخش پیشروی کرده و توانسته دستاوردهای چشمگیری را بهدست آورد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه سالانه ششهزار و 300 تا هفتهزار طرح تحقیقاتی در بیش از 500 رشته برای تکتک بحرانهای بخش به اجرا درمیآید، ادامه داد: در بسیاری از تحقیقات کشاورزی در منطقه و جهان سرآمد هستیم و تلاش میکنیم کمبودهای موجود را نیز جبران کنیم.
زند تصریح کرد: دوراندیشی محققان سازمان امروز منجر به ملموس شدن کشاورزی با آب کم شده است و تولید ارقام زراعی و باغی متحمل به خشکی و زودرس در مؤسسههای تحقیقاتی کشور از نشانههای دوراندیشی محققان و رویکرد تقاضامحور سازمان بوده است.
وی یادآور شد: با تجاریسازی دستاوردها سعی کردهایم بخش خصوصی را وارد عمل کنیم و کود فلاویت یکصدوچهارمین دانش فنی بود که در سازمان واگذار شد.
زند با تأکید بر اینکه رویکرد زیستمحیطی از رویکردهای اصلی سازمان تات است، اظهار داشت: امیدواریم روزنمایی از تولید انبوه محرک زیستی ویژه گندم باعث افزایش تقاضای بخش خصوصی و حضور پررنگ این بخش در میدان تولید شود./
خبرنگار: افسانه زعیمزاده
A-940526-07