وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد، تامین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی از محل تولید داخلی در راستای امنیت غذایی و ملی ضروری است.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 14 مهر 1395ساعت انتشار : 11:12:23به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در نشست مشترک مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی با رئیس، هیئت رئیسه و اعضای کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس که در محل این وزارتخانه برگزار شد، همکاری کمیسیون کشاورزی مجلس دهم با مدیریت بخش کشاورزی را مناسب ارزیابی و از توجه نمایندگان به بخش کشاورزی در اصلاحیه لایحه بودجه 95 قدردانی کرد.
وی با اشاره به تاثیر مثبت قیمت گذاری منصفانه خرید تضمینی محصولات کشاورزی در پایداری تولید،تصریح کرد: با توجه به شرایط کشور،مقایسه قیمت محصولات کشاورزی با قیمت های جهانی یک اشتباه راهبردی است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که قیمت ها در بازارهای جهانی به طور مداوم تغییر می کند، خاطرنشان کرد: اگر قیمت منصفانه ای برای خرید تضمینی گندم تعیین نشود، تولید کاهش مییابد و همچون آغاز کار دولت در سال 92 برای تامین این کالای راهبردی مجبور به واردات خواهیم شد.
وی اضافه کرد: ورود به بازار جهانی برای خرید میلیون ها تن گندم خود علاوه بر آن که از منظر تامین امنیت عذایی و ملی کشور به صلاح نیست، باعث افزایش قیمت جهانی این محصول می شود.
حجتی با بیان این که کشورهای چین و ترکیه ذخایر گندم خود را با قیمت 40 درصد بالاتر از قیمت جهانی تامین و برای گندم وارداتی تعرفه 60 تا 120 درصدی وضع می کنند،تاکیدکرد:تامین ذخایر راهبردی کالاهای اساسی از محل تولید داخلی در راستای امنیت غذایی و ملی ضروری است.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به غلبه نگاه واردات محور در تجار کشور،تصریح کرد: برای حضور و رقابت در بازار جهانی، نگاه تجار کشور باید از واردات به صادرات تغییر و آمادگی و ساختار لازم برای صادرات محصولات کشاورزی ایجاد شود.
بیمه بخش کشاورزی حمایتی است نه تجاری
حجتی با بیان این که بیمه محصولات کشاورزی، بیمه ای حمایتی است و تجاری نیست، تاکید کرذ: پوشش بیمه کشاورزی باید افزایش یابد.
وی با اشاره به این که خسارات بخش کشاورزی نظیر سرمازدگی،خشکسالی،سیل و بیماری های اپیدمی در قالب حوادث غیرمترقبه قابل تعریف است،تصریح کرد: بخش زیادی از اعتبارات حوادث غیرمترقبه باید به پرداخت خسارات بخش کشاورزی اختصاص یابد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد:با تصویب دولت 500 میلیارد تومان برای پرداخت خسارت کشاورزان بیمه شده اختصاص یافته است.
آبخیزداری حیات بخش منابع طبیعی
حجتی، آبخیزداری را حیات بخش منابع طبیعی عنوان کرد و با اشاره به این که توسعه اجرای عملیات آبخیزداری از طرح های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی است،گفت: برای بهره گیری از ظرفیت های جهادی بسیج با این نهاد توافقات لازم صورت گرفته و با مشارکت مردم اجرای طرح های آبخیزداری در کشور گسترش می یابد.
حمایت وزارت جهاد کشاورزی از توقف بهره برداری از جنگلها
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که حفاظت و صیانت از جنگل ها ضروری است و وزرات جهاد کشاورزی از طرح توقف بهره برداری از جنگل ها و توسعه زراعت چوب حمایت می کند،تاکید کرد: قرارداد جدید بهره برداری از جنگل ها نباید منعقد شود و برای توقف اجرای قراردادهای گذشته باید با طرف های قرار داد مصالحه شود.
ضرورت پرداخت یارانه صادراتی به محصولات کشاورزی
حجتی پرداخت یارانه صادراتی به محصولات کشاورزی را لازمه حضور پایدار در بازارهای جهانی عنوان کرد و یادآور شد: 200 میلیارد تومان برای یارانه صادرات لبنیات از سوی دولت اختصاص یافته است.
وی با پیش بینی افزایش صادرات محصولات لبنی در سال جاری،تاکید کرد: تخصیص و پرداخت یارانه صادراتی محصولات کشاورزی باید نظام مند شود.
6500 تا 6900 تومان قیمت منصفانه هر کیلو گوشت مرغ
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره این که قیمت منصفانه برای هر کیلو گوشت مرغ در عمده فروشی میدان بهمن بین 6500 تا 6900 و برای مصرف کننده هفت تا 7500 تومان است،خاطرنشان ساخت:برای تنظیم بازار،روزانه تا 800 تن گوشت مرغ خریداری و ذخیره سازی می شود.
حجتی با بیان این که بر خلاف دیدگاه رایج از نظر دامپزشکی، مرغ منجمد سالم تر است، یادآور شد: دولت با توجه به عرضه مرغ منجمد به قیمت هر کیلو 5100 تومان حدود دو هزار تومان برای هر کیلو گوشت مرغ یارانه پرداخت می کند.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه تنظیم بازار، وزارت جهاد کشاورزی تا مرحله عمده فروشی مسئولیت دارد و کنترل و نظارت قیمت گوشت مرغ و سایر کالاهای اساسی در خرده فروشی ها با دستگاه های دیگر است.
حجتی با بیان این که امسال بیش از 3.8 میلیون تن جو در کشور تولید و 1.2 میلیون تن از این محصول خریداری شده است، گفت: قیمت نهاده های دام و طیور نسبت به سال 92 تغییر چندانی نداشته است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد:با اختصاص هفت هزار میلیارد تومان از سوی دولت، به زودی باقی مطالبات گندمکاران و دیگر کشاورزان پرداخت می شود.
مردم برنج ایرانی را می پسندند
حجتی با اشاره به این که مردم کشور خواهان مصرف برنج ایرانی هستند،اظهار کرد:تولید و بازار برنج با تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری کشور و همچنین ممنوعیت واردات و وضع تعرفه در فصل برداشت مدیریت شده است.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که امسال برنج مازندران 8 درصد افزایش تولید داشته و 40 هزار هکتار نیز به زیرکشت دوم رفته است،تصیح کرد:راهکار تامین برنج مردم با اتکا به تولید داخلی،تجهیز و نوسازی و یکپارچه سازی اراضی شالیزاری،بهره گیری از ارقام پرمحصول،توسعه مکانیزاسیون و دو کشته کردن برنج است.
وی با یادآوری این که در آغاز کار دولت یازدهم در سال 92 حدود 1.8 میلیون تن به کشور وارد شد،خاطرنشان ساخت: وزارت جهاد کشاورزی برای واردات برنج تحت فشار است.
حجتی اظهار داشت: وضع ممنوعیت و اخذ تعرفه واردات با تلاش موثر وزارت جهاد کشاورزی و حمایت دولت صورت گرفته است.
بازار 80 میلیون نفری ایران بزرگترین سرمایه کشور
وزیر جهاد کشاورزی،بازار 80 میلیون نفری ایران را بزرگترین سرمایه کشور عنوان و خاطرنشان کرد:وضع تعرفه برای واردات موز و کاهش تعرفه آن در ازای صادرات سیب و همچنین خرید دانه های روغنی دو شاهکار حمایتی از تولید داخلی در مقابل فشار واردکنندگان بود.
وی اضافه کرد:با این اقدام صادرات سیب کشور افزایش و کلزا و دانه های روغنی با قیمت قابل قبول از کشاورزان خریداری شد.
حجتی تاکیدکرد:رفع مشکل اراضی تداخلی برای حل مشکلات مردم باید با جدیت از سوی سازمان های ذیربط پیگیری شود.
تقدیر از تلاش وزارت جهاد کشاورزی در خودکفایی گندم و بهبود و ساماندهی تولید
در این نشست مشترک، علی محمد شاعری رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس، رویکردهای کمیسیون کشاورزی مجلس و وزارت جهاد کشاورزی را به هم نزدیک عنوان کرد و تلاش و اقدامات این وزارت در خودکفایی گندم و بهبود و ساماندهی تولید محصولات کشاورزی را قابل تقدیر دانست.
وی با بیان این که به موازات تولید،بازرگانی بخش کشاورزی نیز با همکاری سایر بخش ها و دستگاه ها باید تقویت شود، اظهار کرد: کمیسیون کشاورزی در بررسی برنامه ششم با توجه به نیازهای کشور و لزوم حمایت از پایداری تولید، اجرای سامانه های نوین آبیاری سالانه در 400 هزار هکتار، آبخیزداری و عملیات بیابانزدایی سالانه در 300 هزار هکتار،توسعه بیمه کشاورزی و اجرای طرح تنفس و کاهش بهره برداری از جنگل ها به میزان سالانه 20 درصد را پیش بینی و تصویب کرده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس اظهار امیدواری کرد مصوبات این کمیسیون در کمیسیون تلفیق و صحن مجلس نیز به تایید و تصویب نمایندگان مجلس دهم برسد.
شاعری تاکید کرد: در زمینه مدیریت منابع آب و استفاده از پساب های تصفیه شده برای تولید محصولات کشاورزی باید اهتمام بیشتری صورت گیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس، قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی گذشته را قابل قبول عنوان و تصریح کرد:تعیین قیمت منصفانه برای خرید تضمینی محصولات کشاورزی در سال زراعی 96-95 مطالبه به حق کشاورزان و برای پایداری تولید ضروری است.
انتهای پیام/ب