مناسبات تحقیقات کشاورزی در دیدارمعاون وزیر امورخارجه جمهوری بلاروس با اسکندر زند مورد بحث و بررسی قرارگرفت.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 14 بهمن 1394ساعت انتشار : 11:57:19
مناسبات تحقیقات کشاورزی در دیدارمعاون وزیر امورخارجه جمهوری بلاروس با اسکندر زند مورد بحث و بررسی قرارگرفت.
به گزارش ایانا، در دیدار رسمی والنتين ريباكف معاون وزارت امور خارجه جمهوري بلاروس دوشنبه 12 بهمن 94 با اسکندر زند، معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي در ستاد سازمان موضوع همکاری های مشترک تحقیقات کشاورزی مورد بحث و بررسی های دوجانبه قرارگرفت.
در اين ديدار اسکندر زند توانمندي هاي سازمان را در حوزه هاي مختلف تحقيق، آموزش و ترويج کشاورزی برشمرد و همچنين به برخي دستاوردهاي این سازمان در حوزه هاي مختلف زراعي، باغي، شيلات، واكسن و گياهپزشكي اشاره کرد.
وی در ادامه، اهم محورهاي اولويت دار در حوزه همكاري با بلاروس، با تاكيد بر باغباني، مكانيزاسيون، توليد واكسن و برگزاري دوره هاي آموزشي مشترك را اعلام کرد.
والنتين ريباكف نیز متقابلا" ضمن عرض تبريك به مناسبت دهه فجر و رفع تحريم ها با اشاره به اینکه كشور متبوعش در روزهاي تحريم و سخت كنار ايران بوده و تمايل دارد اين روند را در شرايط پساتحريم ادامه دهد، اعلام کرد.
براساس ملاقاتي كه در ماه جولاي سال 2015 بين روساي جمهور دو كشور صورت گرفت، مقرر شد نقشه راهي براي همكاري در همه زمينه ها تدوين شود كه اكنون پيش نويس آن به وزارت امور خارجه جمهوري اسلامي ايران و وزارت صنعت، معدن، تجارت ارائه شده است.
وی با بیان اینکه کشورش بسيار مايل است نقطه نظرات تحقیقات کشاورزی در ایران را در خصوص همكاري هاي علمي و فني بخش كشاورزي داشته باشد این همکاری ها را در جهت توسعه کاشاورزی در دو کشور یاد آورشد.
معاون وزیر امورخارجه بلاروس همچنين به برخي زمينه هاي همكاري كه از گذشته با ايران وجود داشته است از جمله: صادرات كودپتاس، شيرخشك، گوشت و ... اشاره داشته و خواستار كمك در رفع موانعي شد كه روند اين امور را تدريجا" كند نموده است.
وی همچنين كشور بلاروس را به عنوان موسس اتحاديه اوراسيا معرفي نمودكه كشورهاي متعددي را دربر گرفته و با جمعيت بيش از 180 ميليون نفر بازار بسيار مطلوبي است.
مشارالیه نهايتا" به تمايل كشورش براي واردات محصولات كشاورزي از ايران اشاره و تاكيد کرد: کشور بلاروس بسياري از محصولات توليدي ايران را به دليل شرايط اقليمي نمي تواند توليد كند، بنابراين در تبادلات تجاري بخش كشاورزي، رقيب ایران به حساب نمی آید و مي تواند مكمل ایران باشد.
زند نیز در پایان آمادگي خود را براي تكميل و مشاركت در نقشه راه اعلام و برخي مزيت هاي خاص ایران خصوصا" در حوزه باغباني و ميوه هاي گرمسيري و خشکبار را بيان داشت و از معاون وزارت خارجه بلاروس دعوت کرد تا در سفرهاي آتي با اختصاص وقت بیشتری، برخي موسسه های تحقيقاتي سازمان را مورد بازديد قرار دهد./