امسال پس از 30 سال در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، فناوریهای نوین توانست جای خود را باز کند، در حالی که اگر اعتبارات بیشتری میتوانست تخصیص بگیرد، شاید این حوزه سریعتر به اهداف خود دست مییافت.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 09 دی 1394ساعت انتشار : 9:57:20
امسال پس از 30 سال در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، فناوریهای نوین توانست جای خود را باز کند، در حالی که اگر اعتبارات بیشتری میتوانست تخصیص بگیرد، شاید این حوزه سریعتر به اهداف خود دست مییافت.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) امسال را از نظر معرفی فناوریهای نوین در عرصه مکانیزاسیون کشاورزی، سال خوبی برشمرد و گفت: بخش عمدهای از اهداف توسعه مکانیزاسیون در سال جاری با بهکار گرفتن فناوریهای نوین در این عرصه عملیاتی شد.
کامبیز عباسی افزود: فناوریها و ماشینهایی که بیش از سه دهه جزو نیازها و اولویتهای حوزه کشاورزی بودهاند و تاکنون وارد عرصه مزارع نشده بودند، در سال 93 و 94 معرفی شد.
وی درباره این فناوریها در زیربخشهای مختلف کشاورزی خاطرنشان کرد: در حوزه برداشت محصولات کشاورزی، ماشینهای برداشت ذرت بذری، ارتقاء سیستمهای بوجاری و تهیه بذور و ماشینهای حوزه داشت و برداشت نخیلات، ماشینهای نوین در عرصه کشاورزی حفاظتی و مدیریت دقیق مصرف بذر در عرصه مزارع، انواع سمپاشهای نوین و سمپاشهای خودرو، ماشینهای برداشت پنبه، نشاءکار ذرت و چغندرقند، ماشینهای برداشت حبوبات و سایر ماشینها و تجهیزات حوزه زراعت، باغبانی، دام و طیور و شیلات برای نخستینبار در عرصههای فوق وارد شد.
عباسی ادامه داد: با توجه به اینکه منابع اعتباری در حوزه فناوریهای نوین در اختیار وزارت متبوع بوده است و با برنامهریزیهای منسجم و هدفمندی که در حوزه توسعه فناوریهای نوین در عرصه مکانیزاسیون کشاورزی و همچنین رفع تحریمهای ظالمانه طی ایام اخیر انجام شد، موجبات بهکارگیری و عملیاتی شدن این ماشینها در عرصهها فراهم شد.
وی تصریح کرد: 30 سال است ذرت بذری با کمباین برداشت میشود، در حالی که امسال ماشینهای مخصوصی وجود دارد که بلالها را برداشت کرده و سپس با دستگاهی دیگر دان کردن آنها انجام میشود و بدینترتیب آسیبی به دانههای ذرت وارد نمیشود.
پرداخت تسهیلات، مطابق خواستههای حوزه مکانیزاسیون نیست
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی درباره وضعیت تخصیص اعتبار خط شماره سه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: خط اعتباری شماره سه به ظرفیت 10 هزار میلیارد ریال با توجه به تقاضاهای گسترده در بخش مکانیزاسیون کشاورزی با معرفی بیش از یکهزار و 228 میلیارد تومان تقاضا به بانک همراه بود که متأسفانه تا این تاریخ تنها 302 میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان پرداخت شده است که این امر به هیچ وجه مطابق خواستهها، برنامههای مصوب و نیازهای بخش کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون نیست.
عباسی از بانک کشاورزی خواست که تمهیدات ویژهای بیندیشد و نسبت به تخصیص اعتبارات مکانیزاسیون اقدام کند.
بانک کشاورزی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی چارهجویی کند
وی به نهایی شدن طرحهای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی اشاره کرد و اظهار داشت: علاوه بر طرحهای فوق، پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینهای بخش کشاورزی در قالب یک طرح مجزا و اساسی سالانه بهطور متوسط قرار است دوهزار و 400 میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز حوزه مکانیزاسیون کشاورزی را جذب کند.
عباسی تأکید کرد: بدینترتیب امکان تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی تا سال 1404 محقق خواهد شد و جا دارد بانک کشاورزی نسبت به آمادگی لازم جهت پاسخگویی به این تقاضاها، فکر اساسی کند.
وی در پایان گفت: برنامهها و طرحهای اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال 95 قرار است اجرایی شود که امیدواریم اعتبارات مربوطه هرچه سریعتر تخصیص یابد.
منتقدان پرداخت نشدن تسهیلات سهم سال جاری مکانیزاسیون از سوی بانک کشاورزی معتقدند که بانک کشاورزی به جای پرداختن به نمودارهای محدودیت منابع اعتباری بانک و بیلان منفی آن و بدهکاریهای آن طی حدود یک دهه، باید پاسخگو بودن به بخش کشاورزی در حوزه مکانیزاسیون را لحاظ کند، زیرا عملکرد بانک کشاورزی تنها از طریق رضایتمندی مخاطبان و متقاضیان که بهرهبرداران بخش را تشکیل میدهند و پاسخگویی به کل بخش کشاورزی قابل ارزیابی است./
خبرنگار: مژگان ستار
A-941009-01