استفاده از شیوههای جدید آبزیپروری بهویژه استفاده از جلبکها و پرورش ماهی در قفس از اولویتهای تولید آبزیان محسوب میشود.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 23 آذر 1394ساعت انتشار : 12:47:20
استفاده از شیوههای جدید آبزیپروری بهویژه استفاده از جلبکها و پرورش ماهی در قفس از اولویتهای تولید آبزیان محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در افتتاحیه نخستین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی آبزیپروری که با همکاری انجمن جهانی آبزیپروری برگزار شد، گفت: اقدامات زیادی در برنامه ششم توسعه در حوزههای مختلف برگزار میشود که در حوزه آبزیپروری نیز برخی از آنها متصور است.
اسکندر زند افزود: آمار متوسط سرانه مصرف آبزیان در ایران 9.2 کیلوگرم است که با متوسط جهانی که 19.2 کیلوگرم است، فاصله قابل توجهی دارد.
وی خاطرنشان کرد: جمعیت ایران 80 میلیون نفر است که برای استفاده از غذای سالم برای آنها باید از ظرفیتهای خوب آبزیپروری استفاده شود و فرهنگ مصرف ناشی از آن نیز بین مردم جا بیفتد.
زند ادامه داد: فاصله مصرف در حال حاضر با مصرف جهانی بسیار بالا است و باید به نحوی بتوانیم آن را پر کنیم.
وی تصریح کرد: برنامه موجود آبزیپروری در کشور در حال حاضر 380 هزار تن است و در برنامه ششم توسعه هدفگذاری شده که به حدود 800 هزار تن برسد و امیدواریم که با افزایش تولید بتوانیم به رقم فوق دست پیدا کنیم و الگوی تغذیهای مردم را تغییر دهیم.
قول مساعد نوبخت برای دستیابی به سهم تولید ناخالص ملی چهار درصد تا افق 1404
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی از قدیمیترین مؤسسهها محسوب میشود که اگر بتوانیم سرمایهگذاری مناسبی در این بخش داشته باشیم، خواهیم توانست از نتایج حدود یک قرن فعالیت آنها در حوزه آبزیپروری نتایج خوبی بگیریم.
زند تأکید کرد: در حال حاضر سهم کل تحقیقات از تولید ناخالص ملی 48 صدم درصد است که این رقم بسیار ناچیز بوده و امیدواریم با مساعدتهای معاونت برنامهریزی امور اقتصادی ریاست جمهوری و رئیس این سازمان در سال 1395 بتوانیم این سهم را به یک درصد برسانیم.
وی اظهار داشت: پیشبینی شده است که سهم تحقیقات در افق 1404 به چهار درصد برسد.
زند درباره اقدامات انجامشده در حوزه ارزیابی ذخایر گفت: در این راستا حفظ تنوع ذخایر، مدیریت صحیح، توسعه آبزیپروری در آبهای داخلی و کمک به توسعه بیشتر روشهای جدید بهویژه پرورش در قفس مدنظر است.
وی همچنین افزود: شیوههای جدید تأمین آبزیان غذایی بهویژه میکروپلانتها و جلبکها در تأمین مواد غذایی محرز و در این راستا از تجارب دنیا استفاده شده است.
جایگاه مناسب ایران در مجموعه بینالمللی
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاوزی در ادامه در جمع خبرنگاران استفاده از روشهای جدید تحقیقاتی برای افزایش تولید و در مقابل افزایش مصرف را مؤثر خواند و خاطرنشان کرد: توسعه آبزیپروری باید از ابعاد مختلف صورت گیرد و ایران ظرفیتهای مناسبی در این زمینه دارد.
زند ادامه داد: جایگاه خوبی برای تولید و تحقیقات مناسب در کشور وجود دارد و از حضور انجمنهای بینالمللی نیز میتوان بهره گرفت.
وی تصریح کرد: برگزاری این کنگره بینالمللی در ایران نشاندهنده جایگاه مناسب ما و اعتماد سایر کشورها به ایران است.
گفتنی است، کنگره بینالمللی آبزیپروری خاورمیانه و آسیای مرکزی از امروز آغاز شده و تا دو روز آینده نیز ادامه خواهد داشت و با حضور 60 نفر از میهمانان خارجی و ایرانی به بحث و بررسی پیرامون آبزیپروری خواهد پرداخت./
خبرنگار: مژگان ستار