با بهبود شرایط سیاسی و فضای کسب و کار در حوزه صادراتی انتظار میرود سال 95 با تمرکز بر بازار و تعریف بازارهای هدفدار صادراتی، به تولید ثروت در بخش کشاورزی منجر شود.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 23 آذر 1394ساعت انتشار : 10:47:20
با بهبود شرایط سیاسی و فضای کسب و کار در حوزه صادراتی انتظار میرود سال 95 با تمرکز بر بازار و تعریف بازارهای هدفدار صادراتی، به تولید ثروت در بخش کشاورزی منجر شود.
معاون فنی و اجرایی سازمان تعاون روستایی امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: بودجه سال 95 باید مبنی بر قیمت واقعی نفت و سرمایهگذاری در حوزههای کشاورزی باشد تا بتواند در جامعه ایجاد ثروت کند.
غلامحسین طباطبایی افزود: زمانی بودجه میتواند کارا و عملیاتی بسته شود که با نگاه واقعی به ارزش افزوده و پتانسیلهای بخش کشاورزی تدوین شود؛ به عبارتی، بودجه سال 95 با توجه به صنایع تبدیلی و بازار است که میتواند هدفدار تدوین شود.
وی خاطرنشان کرد: بخش کشاورزی از مهمترین زیربخشهای اقتصادی است که با اتکا به منابع داخلی توانسته امنیت غذایی در کشور را فراهم کند و بهمنظور افزایش نقدینگی در حوزه کشاورزی باید افزایش صنایع تبدیلی و تکمیلی و مکانیابی آنها در کنار مزارع یکجا دیده شود.
طباطبایی ادامه داد: روستاها طی برنامه ششم توسعه که سال نخست آن در سال 95 خواهد بود، صاحب سازمان توسعه روستایی میشوند و بهنوعی متولی جدید پیدا خواهند کرد که میتواند در پویایی روستاها بهعنوان کانونهای توسعه مؤثر باشد.
وی تصریح کرد: تشکلها و اتحادیههای تعاونی تولید مهمترین ابزارهای وزارت جهاد کشاورزی برای تحقق اهداف تولیدی در کشور هستند و تجربه سال جاری در برخی محصولات با وجود کاهش ریزشهای آسمانی و میانگین آن نشان میدهد که با مدیریت منابع میتوان به تولید پایدار دست یافت.
معاون فنی و اجرایی سازمان تعاون روستایی یادآور شد: بخش قابل توجهی از سرمایههای موجود در کشور بهصورت سرگردان در حوزه اقتصادی رها شده است، در حالی که با تحریک از سوی دولت میتواند در بخش کشاورزی متمرکز شود.
طباطبایی با اشاره به بانک تخصصی حوزه کشاورزی تأکید کرد: هرچند بانک کشاورزی توانسته به برخی نیازهای کشاورزان پاسخ دهد و در حداکثر توان خود در عرصه حاضر شود، اما بخش کشاورزی با چنین وسعتی نیاز به یک نهاد مالی پشتیبان دارد.
وی اظهار داشت: سرمایههای سرگردان موجود در کشور وقتی بدانند ریسک و مدت خواب سرمایه در حوزه تولید کاهش یافته و از سود متعارفی برخوردار است، به بخش تولیدی میآیند و به جای تلنبار شدن در حوزههای کاذبی نظیر دلار و مسکن به تولید تزریق و به سودآوری منجر شود.
طباطبایی همچنین گفت: همچنین انتظار میرود در بودجه سال 95 میزان تخصیصها بیشتر از سالهای گذشته باشد، هرچند بهعلت مشکلات ناشی از قیمت نفت طی سالهای اخیر، دولت مشکلات زیادی در تزریق منابع مالی داشت، اما انتظار میرود با بهبود شرایط سیاسی و تمرکز در بازار، مسائل عدیده موجود در حوزه نقدینگی مرتفع شود.
وی در ادامه افزود: بخش کشاورزی با وجود آنکه توانسته در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی با تکیه بر مدیریت فنی و نیروی انسانی کارآمد به سودآوری نزدیک شود، اما بهعلت رها بودن بازار و نبود صنایع تبدیلی کارآمد در موقع برداشت نتوانسته سود قابل توجهی نصیب کشاورزان کند.
معاون فنی و اجرایی سازمان تعاون روستایی خاطرنشان کرد: تمرکز بر بازار به این معنا که خطوط صادراتی جدیدی برای محصولات کشاورزی تعریف شود و بازار از حالت یلهگی و رهاشدگی خارج شده و بهصورت هدفدار هدایت شود، میتواند کشاورزی کشور را رونق دهد.
طباطبایی ادامه داد: سازمان تعاون روستایی تلاش میکند با ابتکار عمل در حوزه چرخش نقدینگی و همچنین ترغیب کشاورزان به تولید محصولات کیفی و جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان با استفاده از ابزار خرید تضمینی تولید را در کشور اقتصادی کند.
وی تصریح کرد: ابتکار سازمان تعاون روستایی در حوزه پنبه بهنوعی که با خرید وش پنبه بهصورت تضمینی تخم پنبه و محلوج استحصالشده را بهصورت کارتهای کوچک در بازار به مزایده رساند، باعث چرخش نقدینگی در خرید تضمینی پنبه و پرداخت مطالبات کشاورزان شد.
طباطبایی یادآور شد: همچنین پیگیریهای این سازمان برای صادرات محصولات کشاورزی نظیر چای در سالهای گذشته نیز وجود داشته است.
وی تأکید کرد: کمیسیونهای متعددی در بدنه وزارت جهاد کشاورزی برای تدوین بودجه سال 95 تشکیل شدهاند و پیشنویس بودجه بهزودی به کابینه فرستاده میشود تا در زمان لازم برای ارسال لایحه به مجلس آماده شود./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان