رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دو روز پیش در جلسهای به آقای حجتی گفتم که آن قدر مرکبات داریم که نیازی به واردات نیست و بازار مرکبات را دوباره با واردات متلاطم نکنیم.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 03 اسفند 1395ساعت انتشار : 13:42:19علی محمد شاعری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد واردات پرتقال از کشورهایی همچون مصر یا ترکیه به ایران و واکنش مجلس به این موضوع، گفت: 2 روز قبل در جلسهای با آقای حجتی مراتب اعتراض خود را مبنی بر اینکه با توجه به تولید مرکبات در داخل در مناطق شمال و جنوب کشور به اندازه کافی وجود دارد، اعلام کردیم.
وی افزود: به اندازه کافی یخزدگی و سرمازدگی آذرماه تولیدکنندگان مرکبات در شمال کشور را متضرر کرده و نمیخواهیم دوباره با واردات مرکبات، بازار متلاطمتر شود، چرا که نیازی به واردات پرتقال نیست.
شاعری همچنین در مورد اعلام نرخ خرید تضمینی گندم پس از حدود 6 ماه از سوی دولت گفت: مراتب اعتراضمان را طی نامه کتبی به دولت اعلام کردهایم، چرا که طبق قانون حداقل باید 9 درصد یعنی متناسب با نرخ تورم به قیمت خرید تضمینی گندم افزوده میشد.
وی با اشاره به اینکه حتی پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی هم افزایش 9 درصدی نرخ خرید تضمینی گندم بوده، اظهار امیدواری کرد: دولت در مصوبه خود تجدیدنظر کند، چرا که این افزایش قیمت به هیچ عنوان متناسب با هزینه تولید و در راستای حمایت از تولید داخلی نیست.
خبرنگار فارس پرسید برخی عنوان میکنند که گندم خارجی با کیفیت بالاتر کیلویی 800 تومان است و قیمت تمام شده گندم داخلی بالاست که شاعری پاسخ داد: برای حمایت از تولید داخل و در راستای اقتصاد مقاومتی باید هم فکری برای کاهش قیمت تمام شده بشود و هم اینکه پوشش این اختلاف قیمت را با استفاده از محل یارانهای که پیشبینی شده جبران کنیم و به نظر من این حرفها توجیه علمی و دقیقی ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس همچنین تصریح کرد: با توجه به افزایش تولید گندم در سال گذشته، دولت فکر میکند، ممکن است توان خرید گندم در سال آینده را نداشته باشد، برای همین نرخ را کمتر پیشبینی کرده تا از عهده خرید آن بر بیاید.
به گزارش خبرگزاری فارس هفته گذشته به عنوان نخستین رسانه با ارائه اسناد اعلام کرد که وزارت جهاد کشاوری برای تنظیم بازار مرکبات شب عید از مصر در مرحله اول 20 هزار تن پرتقال بار کشتی کرده که این رقم تا یکصد هزار تن افزایش میباید. موضوعی که مسئولان وزارت جهاد همچنان آن را رد میکنند و میگویند برای تنظیم بازار مرکبات نیازی به واردات نیست.
انتهای پیام/ب