از آنجا که هیچگاه کشاورزان به مقداری که محصول از مزرعه برداشت میکنند، اقدام به کوددهی نمیکنند، نمیتوان آلوده کودهای شیمیایی را به اراضی کشاورزی نسبت داد.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 07 شهریور 1394ساعت انتشار : 10:47:21
از آنجا که هیچگاه کشاورزان به مقداری که محصول از مزرعه برداشت میکنند، اقدام به کوددهی نمیکنند، نمیتوان آلوده کودهای شیمیایی را به اراضی کشاورزی نسبت داد.
مجری طرح گندم امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: تاکنون هفت میلیون و 860 تن گندم از کشاورزان بهصورت تضمینی خریداری شده است، در حالی که هنوز برداشت در مناطق سرد ادامه دارد و بهطور قطع برداشت گندم رقم هشت میلیون تن را از سر خواهد گذراند.
اسماعیل اسفندیاریپور افزود: در برخی مناطق وجین دو مرحلهای انجام میشود که گندم آنها تدریجی وارد چرخه میشود.
آغاز کشت جدید گندم از اواخر شهریورماه
وی با اعلام اینکه از اواخر شهریورماه سال جاری کشت جدید گندم در مناطق سرد کشور شروع میشود، خاطرنشان کرد: کشاورزان استفاده از بذور گندم بوجاری و ضدعفونیشده را جدی گرفته و از کودهای فسفاته، پتاسه و نیتراته در جای خود استفاده کنند.
اسفندیاریپور با اعلام اینکه آلودگی خاکهای ایران به کودهای شیمیایی درست نیست، ادامه داد: حدود 16 عنصر مورد نیاز برای حاصلخیزی خاک است که هشت عنصر آن اصلی و مابقی فرعی است؛ بهعنوان مثال اگر قرار است چهار تن گندم برداشت شود، حدود 280 تا 300 کیلوگرم اوره از خاک برداشت میشود و 100 کیلوگرم نیز سوپرفسفات تریپل برداشت میشود، این در حالی است که هیچگاه کشاورزان ایرانی به این مقدار کود به زمین نمیدهند. بنابراین نمیتوان گفت که خاکهای کشور آلوده به کودهای شیمیایی است.
وی بر آزمایش خاک توسط کشاورزان تأکید کرد و یادآور شد: حدود 150 آزمایشگاه خاکشناسی در سطح کشور وجود دارد که لازم است کشاورزان خاک هر هفت تا 10 هکتار را برای نمونه ارسال کنند تا میزان دقیق مصرف کودهای شیمیایی مشخص شود که این امر علاوه بر آنکه کمک به افزایش کمی و کیفی تولید میکند، خاک کشور را نیز غنی میکند و همچنین از مصرف زیاد از حد کودهای شیمیایی که چیزی جز افزایش هزینه برای آنها ندارد، میکاهد.
آزمایش خاک برای تولیدی پایدار ضروری است
مجری طرح گندم تصریح کرد: برای داشتن تولیدی پایدار و اقتصادی لازم است که کشاورزان آزمایش خاک را جدی بگیرند و با مؤسسه تحقیقات خاک و آب بیشتر همکاری کنند.
اسفندیاریپور تأکید کرد: تناوب زراعی از دیگر مسائلی است که در کنار مصرف کودهای حیوانی و شیمیایی کمک میکند کشاورزی موفقی را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: سازمان حفظ نباتات کشور سموم استانداردی را برای ضدعفونی و بوجاری بذور گندم آماده کرده که لازم است کشاورزان از آن استفاده کنند.
مجری طرح گندم کشاورزان مناطق دیم سرد را به خشکهکاری دعوت کرد و گفت: از آنجا که مؤسسه تحقیقات دیم کشور به نتایج قابل توجهی درباره خشکهکاری رسیده، لازم است قبل از نخستین بارندگی، کشاورزان گندم خود را کشت کنند تا ریشه قبل از بارندگی آماده شده باشد.
اسفندیاریپور همچنین افزود: کشاورزان مناطق مختلف کشور با استفاده از اطلاعات سازمان هواشناسی استانها میتوانند زمان دقیق بارندگی را مشخص کرده و اقدامات لازم در زمینه کشت را انجام دهند.
وی توصیه کرد که از نیمه دوم شهریورماه خشکهکاری در مناطق دیم سرد انجام شود.
اسفندیاریپور خاطرنشان کرد: سیاستهای آشکار، پنهان و پاکوتاه گندم از مهمترین آفات این محصول استراتژیک محسوب میشوند که استفاده از سم باکیفیت برای ضدعفونی و بوجاری بذور مصرفی مورد تأکید وزارت جهاد کشاورزی است./
خبرنگار: مژگان ستار