دبیر انجمن شیرینی و شکلات با بیان اینکه ممکن است در ماههای اول اجرای بخشنامه حذف برچسب قیمت، مقداری هرج و مرج و گرانی اتفاق بیفتد، گفت: در جلسه با نهادهای مربوطه، پیشنهاداتی در مورد نحوه اجرای بخشنامه مطرح شد.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 21 شهریور 1396ساعت انتشار : 11:27:20به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جمشید مغازهای در یک نشست خبری در مورد نحوه اجرای بخشنامه دولت برای حذف قیمت از روی بستهبندی محصولات شیرینی و شکلات، اظهار داشت: در این بخشنامه بر عدم الزام درج قیمت توسط تولیدکنندگان تأکید شده است که با اجرای آن میتوان سود موجود را نصیب تولیدکنندگان و مصرفکنندگان کرد زیرا در حال حاضر بیشترین سود به جیب توزیعکنندگان کالا میرود.
وی ادامه داد: البته تولیدکنندگان باید مستنداتی را در مورد بهای تمام شده محصولاتشان ارائه دهند و حاشیه سودی که به صورت قانونی از سوی دولت تعیین شده، در فروش آنها لحاظ شود.
به گفته وی، در حال حاضر میزان عرضه محصولات شیرینی و شکلات بیشتر از تقاضا است که باید در این زمینه رقابت ایجاد شود.
مغازهای در عین حال با بیان اینکه ممکن است در ماههای اول اجرای این بخشنامه مقداری هرج و مرج، اختلاف قیمت و گرانی اتفاق بیفتد، گفت: این موضوع طی دو ماه ساماندهی خواهد شد.
خبرنگار فارس پرسید این ساماندهی به چه صورت انجام خواهد شد؟ مغازهای گفت: نحوه اجرای بخشنامه مهم است همه شرکتها باید قیمت را از روی محصولاتشان حذف کنند و در عین حال، نهادهای کنترل کننده نیز قیمت کالاها را تحت کنترل خواهند داشت.
وی تأکید کرد: هیچگونه افزایش قیمتی در قالب بخشنامه دولت از سوی تولیدکنندگان صورت نخواهد گرفت.
دبیر انجمن شیرینی و شکلات همچنین با اشاره به جلسه روز گذشته بین انجمنهای مرتبط با بخشنامه دولت و مسئولان سازمان حمایت، اصناف و تعزیرات، گفت: در این جلسه پیشنهاداتی برای نحوه اجرای بخشنامه مطرح شد که این پیشنهادات جمعبندی خواهد شد و طی دو سه روز آینده ابلاغ میشود تا بر اساس آن عمل کنیم.
* قاچاق محصولات شیرینی و شکلات
وی در ادامه با اشاره به اینکه قاچاق محصولات شیرینی و شکلات از دو طریق به کشور صورت میگیرد، گفت: یکی از طریق گمرکات رسمی و به روش کم اظهاری انجام میشود و دیگری نیز از مبادی غیررسمی صورت میگیرد.
وی توضیح داد: برای جلوگیری از قاچاق این محصولات به دو روش گازانبری اقدام کردهایم که بر این اساس طی جلساتی با مسئولان گمرک توانستیم قیمتها را شفافسازی کنیم تا واردات شیرینی و شکلات بر اساس اظهارات درست و با پرداخت حقوق و عوارض مناسب صورت گیرد.
مغازهای ادامه داد: برای جلوگیری از واردات غیررسمی شیرینی و شکلات نیز با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز جلسه داشتیم تا این بخش نیز بیشتر کنترل شود.
وی با اشاره به ظرفیت 2 میلیون و 400 هزار تنی صنعت شیرینی و شکلات در کشور، گفت: سال گذشته یک میلیون و 700 هزار تن تولید داشتیم که 240 هزار تن از این محصولات به ارزش 600 میلیون دلار صادر شد.
به گفته وی، مصرف سرانه شیرینی و شکلات در ایران 20 تا 21 کیلوگرم است که نسبت به کشورهای اروپایی 30 تا 40 درصد پایینتر است.
* استفاده از الکل به عنوان ماده نگهدارنده
دبیر انجمن شیرینی و شکلات در ادامه در مورد بحثهای مطرح شده مبنی بر وجود الکل و مشروبات در برخی محصولات شیرینی و شکلات وارداتی نیز گفت: در برخی محصولات خارجی از الکل به عنوان ماده نگهدارنده استفاده میشود.
وی همچنین از برگزاری شانزدهمین نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات از 24 تا 27 شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاههای تهران خبر داد و گفت: در این نمایشگاه 340 شرکت داخلی و 68 شرکت خارجی از 26 کشور دنیا حضور دارند و این نمایشگاه در سه بخش ماشینآلات، مواد اولیه و محصول برگزار میشود.
وی ادامه داد: تعداد شرکتهای خارجی که سال گذشته در نمایشگاه حضور داشتند 72 مورد بود اما به دلیل برخی اتفاقات سیاسی، تعداد شرکتهای خارجی حاضر در نمایشگاه امسال کاهش یافته است.
وی ادامه داد: بعد از برجام طوفانی از حضور هیأتهای تجاری و شرکتهای خارجی را در ایران داشتیم، اما در حال حاضر با کاهش استقبال شرکتهای خارجی برای حضور در نمایشگاه روبهرو هستیم.
انتهای پیام/