گزارش مرکز آمار نشان میدهد هزار و 69 واحد صنعتی فاضلاب خود را درون چاهها میریزند. 669 واحد صنعتی فاضلاب خود را درون زمینهای غیرکشاورزی رها میکنند و 439 واحد هم فاضلاب خود را به زمینهای کشاورزی میریزند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 16 آبان 1394ساعت انتشار : 19:17:21
گزارش مرکز آمار نشان میدهد هزار و 69 واحد صنعتی فاضلاب خود را درون چاهها میریزند. 669 واحد صنعتی فاضلاب خود را درون زمینهای غیرکشاورزی رها میکنند و 439 واحد هم فاضلاب خود را به زمینهای کشاورزی میریزند.
به گزارش اقتصادنیوز، مرکز آمار گزارش ویژگیهای محیط زیستی کارگاههای صنعتی با 10 نفر کارگر و بیشتر را منتشر کرده که نشان میدهد واحدهای صنعتی فاضلاب خود را چگونه دفع میکنند. بر اساس این گزارش چهار هزار و 884 کارگاه دارای فاضلاب صنعتی است که این گزارش محل دفع فاضلاب دو هزار و 329 مورد از این واحدها را مشخص کرده اما هیچ توضیحی نداده که دیگر واحدها فاضلاب خود را چگونه دفع میکنند.
بر اساس این گزارش اولین محل دفع فاضلاب صنعتی چاه است وهزار و 69 واحد صنعتی فاضلاب خود را درون چاهها میریزند، دومین محل دفع فاضلاب زمینهای غیرکشاورزی (669 واحد صنعتی ) است. 439 واحد صنعتی فاضلاب خود را به زمینهای کشاورزی میریزند. 124 واحد فاضلاب خود را روانه رودخانه میکنند. 16 واحد فاضلاب خود را به دریاچه و تالاب میریزند و 12 واحد هم به دریا.
نکته قابل توجه در این گزارش محل دفع فاضلاب در برخی از استانهاست. برای نمونه اگرچه تصور میشود فاضلاب صنعتی استان تهران بیشتر به زمینهای کشاورزی میرود اما این گزارش میگوید 406 واحد صنعتی در این استان فاضلاب صنعتی خود را به چاهها میریزند و 35 واحد به زمینهای کشاورزی.
یا در استان یزد 115 واحد فاضلاب خود را به درون زمینهای کشاورزی میریزد. در استان مازندران هم مانند تهران بیشترین فاضلاب واحدها روانه چاهها میشود (119 واحد)
نکته جالب دیگر این است که با وجود مجاورت استان گیلان با دریا هیچ واحد صنعتی در این استان فاضلاب خود را به دریا نمیریزد. در مازندران هم تنها یک واحد صنعتی فاضلاب خود را به دریا میریزد. از میان استانهای همجوار دریا بوشهر، خوزستان، مازندران و هرمزگان فاضلاب صنعتی خود را به دریا میریزند. تعداد واحدهایی هم که فاضلاب خود را به دریاچه یا تالاب میریزند بسیار کم است. آذربایجان شرقی (دو مورد )، خراسان شمالی (یک مورد )، خوزستان(یک مورد)، کرمانشاه(یک مورد)، گلستان(یک مورد)، لرستان(یک مورد)، هرمزگان (یک مورد) و همدان (هشت مورد) از جمله استانهایی هستند که فاضلاب خود را به دریاچه یا تالاب میرسند. البته این مساله جای بررسی دارد که آیا به دلیل سیاستهای محیط زیستی واحدهای مستقر در استانهای همجوار دریا، فاضلاب خود را به دریا و دریاچهها نمیریزند یا اینکه تعداد استانهای مجاور دریا یا استانهایی که دریاچه و تالاب داشته باشند بسیار کم است؟