مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: در صورت نبود سد سیمره، سیلاب عظیم در اثر بارش های اخیر که دبی آن به ۱۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسیده بود، می توانست علاوه بر مشکلاتی که در بالادست ایجاد کرد، خسارات بسیار سنگینی به روستائیان، کشاورزان و تأسیسات در پایین دست رودخانه سیمره وارد کند.
منبع خبر : فارس - اقتصادیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 23 آبان 1394ساعت انتشار : 16:17:26به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، سیدمحمدرضا رضازاده اظهار داشت: با توجه به بارندگی های کم سابقه در غرب کشور و بویژه در حوضه آبریز رودخانه سیمره (استانهای کردستان، همدان، کرمانشاه، لرستان و ایلام) که از روز پنجم آبان ماه 94 شروع و تا روز هشتم آبان ماه 94 ادامه داشت تمام سیلابها و روان آبهای ناشی از بارشهای فوق در این حوضه آبی، در مخزن سد سیمره واقع در جنوب شرق استان ایلام ذخیره سازی شد.
وی ادامه داد: بر این اساس وجود سد سیمره از بروز خسارت به اراضی کشاورزی، روستاها و ایستگاه های پمپاژ واقع در پایین دست سد جلوگیری کرده است. همچنین مجموع میزان بارندگی 3 روز یاد شده در ایستگاه هواشناسی سد سیمره بیش از 158 میلی متر به ثبت رسیده است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، عنوان کرد: بر اساس آمارهای موجود، دبی لحظه ای رودخانه در 40 کیلومتری بالا دست مخزن سد سیمره که قبل از شروع بارش ها حدود 7 مترمکعب بر ثانیه بود، پس از وقوع سیلاب به حدود 1000 مترمکعب بر ثانیه رسید. از زمان شروع بارش ها تا ساعت 8 صبح نهم آبان ماه بیش از 150 میلیون مترمکعب آب وارد مخزن این سد شده است.
وی با اشاره به ذخیره سازی آب سیلاب اخیر و ادامه آورد سیلاب های فصلی آینده یادآور شد: امید است ضمن تامین حق آبه ذینفعان پایین دست، واحدهای نیروگاهی سیمره به ترتیب وارد فاز بهره برداری آزمایشی بشود.
مهندس رضازاده تصریح کرد: پیش از شروع بارش ها کمیته بحران سد و نیروگاه سیمره با حضور تمام اعضاء (مسئولان کارگاه های پیمانکاری، مشاوران و کارفرما) تشکیل شد و اقدامات لازم از قبیل تهیه وسایل و تجهیزات مناسب، آماده باش کامل نیروها و ماشین آلات و اطلاع رسانی به مناطق بالادست و پایین دست سد برای مواجهه با بحران سیلاب انجام گرفت و خوشبختانه با توجه به آمادگی کاملی که از قبل وجود داشت این بحران بطور کامل در محدوده کارگاه سد و نیروگاه سیمره مدیریت و کنترل گردید.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران خاطرنشان کرد: تراز فعلی آب موجود در پشت سد سیمره حدود 680 متر بالاتر از سطح دریا و حجم آب موجود در مخزن سد نیز حدود 1022 میلیون متر مکعب است. این در حالیست که مخزن این سد قابلیت ذخیره سازی حدود 2.8 میلیارد مترمکعب آب را تا تراز 723 متر بالاتر از سطح دریا دارا است.
وی در پایان متذکر شد: پیش بینی می شود با ذخیره سازی کامل سیلاب های ناشی از بارش های اخیر، طی چند روز آینده حدود 200 میلیون مترمکعب آب وارد مخزن سد سیمره شود.
انتهای پیام/ک