خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا): در فصل برداشت برنج هستیم و باز هم از بخشهای مختلف، نظرات مختلفی درباره برنجکاران عنوان میشود و اینبار مسئلهای به نام "ساماندهی برنجکاران در قالب تشکلی قانونی" شکل گرفته است که نظرات مخالف و موافق بسیاری را دربر دارد؛ بهگونهای که مدیرکل دفتر امور تشکلهای کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی معتقد است: تولیدکنندگان باید بتوانند در قالب تشکلی حرفه ای از لحاظ شغلی حمایت شوند. عبدالرضا مسلمی در این رابطه به خبرگزاری کشاورزی ایران میگوید: وزارت جهاد کشاورزی در چارچوب مقررات و اسناد بالادستی از جمله قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی مکلف است نسبت به…
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 11 شهریور 1394ساعت انتشار : 12:47:23
خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا): در فصل برداشت برنج هستیم و باز هم از بخشهای مختلف، نظرات مختلفی درباره برنجکاران عنوان میشود و اینبار مسئلهای به نام "ساماندهی برنجکاران در قالب تشکلی قانونی" شکل گرفته است که نظرات مخالف و موافق بسیاری را دربر دارد؛ بهگونهای که مدیرکل دفتر امور تشکلهای کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی معتقد است: تولیدکنندگان باید بتوانند در قالب تشکلی حرفه ای از لحاظ شغلی حمایت شوند.
عبدالرضا مسلمی در این رابطه به خبرگزاری کشاورزی ایران میگوید: وزارت جهاد کشاورزی در چارچوب مقررات و اسناد بالادستی از جمله قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی مکلف است نسبت به سازماندهی کشاورزان در قالب تشکلهای متناسب و مورد نیاز بخش حمایت لازم را انجام دهد. انجمن برنج هم تشکلی است قانونی که با اجتماع فعالان مختلف حوزه برنج نظیر متخصصان، برنجکاران، تجار و... تشکیل شده است و متناسب با اهداف اساسنامهای خود فعالیت میکنند که در این بین چانهزنیهایی که درباره مسائل مرتبط با واردات، حمایت و تعرفهها و... انجام می دهد، ستودنی است.
وی میافزاید: اما این تشکل، مانع از آن نیست که کشاورزان برنج کار برای پیشبرد اهداف شغلی خود اقدام به راهاندازی تشکل حرفهای نکنند. ازجمله برخی اقدامات همچون تأمین ماشینآلات، چانهزنیها برای قیمت محصولات و بیمه ازجمله فعالیتهایی است که تشکلهای حرفهای بهصورت قانونی و مستمر دنبال میکنند.
مدیرکل دفتر امور تشکلهای کشاورزی سازمان مرکزی تعاون روستایی خاطرنشان میکند: ساماندهی برنج کاران هیچ مغایرتی با روند کاری انجمنها و تشکلهای موجود در بخش برنج از لحاظ حقوقی ندارد و تنها میتواند از تولیدکنندگان حمایتهای بیشتری داشته باشد.
مسلمی ادامه میدهد: در نظر داریم تا با تشکیل کانون برنج کاران استان در راستای وظایف قانونی و بهمنظور ارتقاء سطح بهرهوری و کمک به شاغلان حوزه برنج کمک کنیم و در این راستا از سازمان تعاون روستایی استانهای مازندران، گیلان، گلستان، خوزستان و فارس درخواست شده است که مشارکتهای لازم را برای سازماندهی برنجکاران در قالب تشکلی قانونی داشته باشند.
وی تصریح میکند: تشکل جدیدی که قرار است ایجاد شود، هیچ مغایرتی با انجمنها و شبکههای دیگری که در حوزه برنج است، ندارد بلکه این تشکلها در تعامل با هم میتوانند نسبت به پیگیری مسائل و مشکلات حوزه محصول برنج کمک ارزندهای را به دولت ارائه کنند و دفتر امور تشکلهای کشاورزی آمادگی خود را برای برقراری تعامل بین تشکلهای مختلف ازجمله انجمنها، کانونها، تعاونیها و... اعلام می کند.
ایجاد تشکل جدید نوعی موازیکاری است؟
در مقابل این اظهارات، دبیر انجمن برنج، موازیکاریها و ایجاد تشکلهایی مشابه در وزارت جهاد کشاورزی را نادرست میشمارد و معتقد است: اگر سازمان تعاون روستایی کشور بخواهد اتحادیه و تشکلی واحد برای برنج تشکیل دهد و از طرف دیگر اتاق بازرگانی نیز تشکل دیگری تشکیل دهد، بدینترتیب در کارها گسیختگی بهوجود میآید، در حالی که در قالب انجمن فعلی برنج، میتوان اگر اشکالاتی وجود دارد، آن را مرتفع کرد و برای گسترش هرچه بیشتر این انجمن کوشش کرد.
جمیل علیزاده شایق یادآور میشود: این انجمن تلاش میکند تا سیاستهای بخش کشاورزی را بهدرستی اجرا کند و برای حل پارهای از مشکلات موجود، راهکار ارائه میدهد و اگر در پارهای از موارد مشکلی وجود دارد، حاضر هستیم نسبت به رفع آن اقدام کنیم.
وی تأکید میکند: انجمن برنج سالها است که درباره نادرست بودن زمان اعلام خرید تضمینی برنج در شهریورماه هر سال هشدار میدهد، اما باز هم مسئولان سازمان تعاونی روستایی و سایر مسئولان کشوری نسبت به اصلاح این امر اقدام نمیکنند، اما باز هم اگر مشکلی وجود دارد، از مسئولان خواهشمندیم که هشدارهای لازم را بدهند.
دبیر انجمن برنج همچنین میگوید: پاک کردن صورتمسئله در شرایط حاضر درست نیست و بهتر است با حمایت از تشکل واحدی در حوزه برنج، تلاش کنیم تا از موازیکاریها جلوگیری شده و برای تولید هرچه بیشتر و حفظ امنیت غذایی کشور تلاش کنیم./
گزارش: مژگان ستار
A-940611-03