مواد غذایی> مدیرعامل اتحادیه زنبورداران بیان کرد: مهمترین چالش زنبورداری نداشتن ردیف بودجه برای زنبورداران و وجود شبه عسل در بازار به سبب حذف استانداردهای اجباری و تغییر آن به تشویقی است.
منبع خبر : اقتصاد غذا - اخبارلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 01 شهریور 1394ساعت انتشار : 8:47:19مواد غذایی> مدیرعامل اتحادیه زنبورداران بیان کرد: مهمترین چالش زنبورداری نداشتن ردیف بودجه برای زنبورداران و وجود شبه عسل در بازار به سبب حذف استانداردهای اجباری و تغییر آن به تشویقی است.عفت رئیسی سرحدی مدیر عامل اتخایه سراسری زنبورداران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درخصوص قیمت عسل طبیعی اطهاد داشت: با توجه به شارایط جوی گرد و غبار و خشکسالی 10ساله اخیر میانگین برداشت عسل طبیعی از هر کندو بین 3 الی 5 کیلو بوده که با احتساب هزینههای برداشت، حمل و نقل و نگهداری و سایر مسائل قیمت هر کیلو عسل طبیعی حدود 50 هزار تومان اعلام شده است.وی افزود: عسل طبیعی چیزی جز شهد گل نیست به همین خاطر مردم عسل با موم استفاده نکنند زیرا موم مرکز تجمع سموم و آفت کشهایی که در آن رسوخ میکند.رئیسی در خصوص واردات و صادرات خاطر نشان کرد: خوشبختانه واردات عسل نداریم اما در زمینه صادرات سال گذشته 5 هزار تن عسل به کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه صادر شده که ارزآوری خوبی برای کشور داشته است.وی در ادامه بیان کرد: از مهمترین چالش صنعت زنبورداری نداشتن ردیف بودجه برای زنبورداران و وجود شبه عسل در بازار به سبب حذف استانداردهای اجباری و تغییر آن به تشویقی است و مسئله مهمتر بیمه نبودن بیشتر زنبورداران است که ازسویی توجه به صنعت زنبورعسل به عنوان صنعت سبز گردافشانی که عامل افزایش بهرهوری و واجبات تولید محصولات کشاورزی و زارعی ضعیف بوده که این مسئله مشکلات و چالشهایی را برای زنبورداران به همراه داشته است.رئیس اتحادیه در پایان تصریح کرد:مهمترین محاسن صنعت زنبورداری گرد افشانی است که در کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته امتیاز خاصی نظیر یارانه برای زنبورداران در نظر میگیرند زیرا گرد افشانی مسبب از بین نرفتن گونههای گیاهی نایاب، حفظ اکوسیستمها و افزایش بهرهوری میشود.