اکنون کشورهای کمآب با استفاده از کشت فرامرزی و فرامنطقهای زمین از سایر کشورها اجاره کرده و سفارش تولید محصول میدهند تا از منابع آبی خوب حمایت کنند.
منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 07 مرداد 1394ساعت انتشار : 11:57:22
اکنون کشورهای کمآب با استفاده از کشت فرامرزی و فرامنطقهای زمین از سایر کشورها اجاره کرده و سفارش تولید محصول میدهند تا از منابع آبی خوب حمایت کنند.
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با اعلام این خبر گفت: در صورتی که تولید ظرفیت افزایش داشته باشد و ضوابط بهرهوری و استفاده حداکثری از آب و نهادهها رعایت شود، با غنی کردن سبد تولید مشکلی نداریم.
معصومه ابتکار افزود: در حال حاضر تولید به قیمت تخریب محیط زیست، برداشت بیرویه از سفرههای زیرزمینی و آبهای رودخانه صورت میگیرد و حداکثر بازده آن صادرات هندوانه به قیمت بسیار پایین به کشورهای جنوب خلیج فارس است.
وی خاطرنشان کرد: لزومی ندارد کشوری که مشکل تأمین آب دارد و تالابهای آن یکی پس از دیگری خشک میشوند، افزایش سطح زیر کشت تولید برنج غرقابی را دنبال کند.
کشت فرامنطقهای میانبر تولید و حفظ آب
عضو هیئت دولت یازدهم ادامه داد: کانون کشت فرامنطقهای و فرامرزی در بسیاری از کشورها بهعنوان ابزار تولید و حفظ منابع آبی داخلی مطرح است.
ابتکار تصریح کرد: برخی کشورها زمینهای کشاورزی خود را به کشورهای دیگر اجاره میدهند که از این الگو ایران میتواند استفاده کرده و سفارش تولید محصولات کشاورزی آببر دهد.
وی یادآور شد: کشاورزی فشار زیادی به طبیعت و منابع زیرزمینی و تالابها وارد کرده است که بهترین مصداق آن دریاچه ارومیه است. الگوی کنونی مصرف آب بادی اصلاح شود و این مهم ضرورت امروز کشور است.
ابتکار تأکید کرد: هرچند دولت یازدهم در حوزه کشاورزی و حفاظت از محیط زیست اقدام مؤثری داشته است، اما همچنان در ابتدای راهیم.
بهکاشت، نه نکاشت!
معاون رئیس جمهوری در پاسخ به این پرسش که طرح نکاشت را چقدر تأیید میکنید، اظهار داشت: طرح بهکاشت مطرح است که اصلاح الگوی کشت آبیاری حمایتی و آبیاریهای تحت فشار و روشهای نوین بهرهوری از آب را باید در چارچوب طرح بهکاشت جستجو کرد.
وی همچنین گفت: ضرورت آن است که وقتی صحبت از قرارداد برای تولید بسته میشود، نخست حفاظت از آب و خاک مورد تأکید قرار گیرد.
ابتکار در پایان افزود: نگاه به بخش کشاورزی باید با در نظر گرفتن مسائل زیستمحیطی همراه شود، رسیدن به امنیت غذایی و کیفیت محصولات کشاورزی نیاز به تغییر نگرش در حوزه کلان کشاورزی دارد./
خبرنگار: فاطمه مهردادیان
V-940507-01